© Layout by Julia E.

YHTEISHAKU

31 March 2016

APUAAA! Nyt on yhteishaku tehty.... Ei muuta kuin lukemaan oikein urakalla! Mulla on tällä hetkellä kyl vähän ristiriitaiset tunteet siitä, että haluanko mä oikeesti nyt jo kouluun? Mulle välivuosi oli alunperin ehdoton ei, mutta tässä muutaman kuukauden sisällä oon oikeastaan tottunut tähän työelämään ja tykkään siitä. Vai oonkohan mä niin epävarma kouluun pääsystä, että alan lohduttamaan itseäni sillä, että toinen välivuosi olisi ihan suunniteltu juttu?
En ollut myöskään ihan varma, että onko Helsinki se paikka, jossa viihdyn, mutta taidan mä sitteskin viihtyä. En halua enää edes hakea minnekään muualle opiskelemaan, sillä en halua kokea uudestaan muuttamista ja kotiutumista uuteen paikkaan. Viihdyn täällä just nyt. Mieli kyllä vaihtelee silloin tällöin... ehkä en sittenkään tiedä mitä haluan? Oon aina kuvitellu tämän hetken elämässä olevan se vaikein ja niin se taitaa ollakin. Pitää tehdä niin hemmetin vaikeita ja isoja päätöksiä, jotka vaikuttavat todennäköisesti koko loppuelämään... Ajattelin nyt kuitenkin ihan tosissani mennä pääsykokeisiin ja yrittää kaikkeni! Haen samaan paikkaan kuin viime vuonna eli Helsingin yliopistoon, opiskelemaan Venäjää. Katsotaan miten käy, mutta nyt on saatava sitä lukumotivaatiota jostain!!!!! Ja jos joku lukee samaan paikkaan, niin ois toki kiva kuulla myös lukukokemuksia!
Mistä te saatte voimaa ja motivaatiota lukemiseen?
Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled
faux fur zara || shirt h&m || scarf kappahl || jeans bik bok || shoes dinsko || bag zara || watch* daniel wellington

(*saatu blogin kautta/gifted)

18 comments:

 1. Just oikeeseen aikaan tuli tää postaus! Mulla sama mietintä koulujen kanssa ja parhaillaan yritän saada luettua mutta puhelin eksyy kokoajan käteen ja ulkona aurinkoinen ilma houkuttelee ulos... Vaikka tiedän että tärkein homma ois nyt lukea :-S

  ReplyDelete
  Replies
  1. ihanaa kuulla, et en oo ainoo kenellä lukeminen ei oikein suju, kun ympärillä on vaikka mitä houkuttelevia asioita! Mutta toivottavasti me molemmat kuitenkin löydetään vielä jostain sitä lukumotivaatiota! :)

   Delete
 2. Hain viime vuonna myöskin opiskelee venäjää Helsingin yliopistoon (taidettiin olla jopa samassa salissa tekemässä koetta haha :'D) ja pääsin sisään. Vieläkin on elävästi muistissa miten luin koko kevään alkaen sieltä tammikuusta... Nyt tosin ei taida olla sitä kammottavaa pääsykoekirjaa mikä viime vuonna oli joten jee! Kai voisin neuvona sanoa, että jos löytyy halua ja tosissaan tekee mieli päästä opiskelee just tota niin kyllä sitä motivaatiota sitten löytyy :) Tsemppiä tosi paljon pääsykokeisiin ja kannattaa aina mennä kokeilee vaikkei ehkä oo vielä varma mitä haluaa! Удачи! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wautsi! Olit yks niistä 13(?) tyypistä joka pääsi siitä hirveästä kokeesta läpi! :o Ei vitsi mä niin haluaisin kysyy sulta 92478219 kysymystä siitä koulusta! :D ja joo, ei oo sitä hirveää pääsykoekirjaa mut sit taas se ''master i margarita'' -kirja mikä pitää lukea on aika vaikee.... pelottaa jo nyt!:D

   Delete
 3. "Oon aina kuvitellu tämän hetken elämässä olevan se vaikein ja niin se taitaa ollakin. Pitää tehdä niin hemmetin vaikeita ja isoja päätöksiä, jotka vaikuttavat todennäköisesti koko loppuelämään".

  Tämä lause on kuin omasta suustani tällä hetkellä. Lukio käytynä, nyt ammattikoulussa. Poliisikoulu haaveena, mutta kolmeen eri AMK menossa myös hakemus.. Unelma on olla poliisi, mutta se mitä teen ennen kouluun valituksi tulemista (pyrin POLAMK:iin koko ajan) on täysin avoinna. Vaihdanko ammattikoulusta AMK jos saan paikan? Haluanko opiskella todella aloja joille AMK pyrin, esim. sosionomi? Haluaisinko viettää sittenkin välivuoden, mutta pyrkiä kuitenkin poliisikouluun? Huh, toivottavasti osaan ratkaista nämä asiat järkevästi tulevaisuuttani ajatellen.

  Tsemppiä lukemiseen ja pääsykokeisiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. plääh... muaki kiinnostaa loppuen lopuks vaikka mikä ammatti tai oikeastaan voisin tehdä mitä vaan tulevaisuudessa! On vaan liian paljon vaihtoehtoja!:( Toivottavasti teet kuitenkin oikean päätöksen, mihin sit ikinä päädytkin. Tsemppiä sulle kans!:)<3

   Delete
 4. Kielipainotteista menoa myös täällä, sillä Suomen kieleen laitoin hakupaperit. Välivuosi myös mulla takana, mutta en tiedä oonko nyt ihan 100% varma tästä valinnasta. O.o Hirveen montaa välivuotta en kuitenkaan haluaisi pitää... Motivaatiota tuo lähinnä se, että opiskelupaikan saaminen on hyvä syy muutta pois :D Asun siis pienellä paikkakunnalla, ja vaihtelu virkistäisi. Usein työpäivän jälkeen se motivaatio ei kuitenkaan oo ihan huipussaan :"D Tsemppiä sulle lukemiseen! <3

  ReplyDelete
 5. Ihana asu!! Ja tsemppiä lukemisen kanssa :) Mun pitäis kanssa nyt hakea, muttakun en oo vielä päättänyt että minne ja missä järjestyksessä :D

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 6. Ajattelin itsekin lukiossa ollessani, että välivuosi on ehdoton no-no. Hain keväällä opiskelemaan ja sain koulupaikan lähes tulkoon pelkillä arvosanoilla, mutta en sitten kuitenkaan halunnut ottaa sitä vastaan. Ekan välivuoden jälkeen hain taas opiskelemaan, mutta kävin lähinnä katsomassa pääsykokeen, sillä motivaatiota lukemiseen ei hirveästi ollut. Nyt, parin välivuoden jälkeen, olen varma alasta, jota haluan opiskella ja täynnä motivaatiota ja intoa pakertaa tämä kevät kirjojen parissa. Ehkä se toinen välivuosi sais sun inspiraation opintoja kohtaan heräämään? Varsinkin, mikä jottei, jos sulla on töitä tiedossa. Nyt, kun toi ensikertalaisuuskiintiö on voimassa, kannattaa miettiä tosissaan, mikä on se oma ala. Moni kaveri koki paineita päästä opiskelemaan niin pian kuin mahdollista, ja nyt muutama on todennut, että väärä ala tuli valittua ja uuteen kouluun on vaikea päästä... Tsemppiä päätökseen! kannattaa kuitenkin hakea ja kattoa, miten menee ja mikä se fiilis on sit myöhemmin :)

  ReplyDelete
 7. Tsemppiä lukukoitokseen! Täällä myös toinen joka lähetti oman yhteishaun. :) Mulla vaan 1 välivuosi venyi viiteen välivuoteen kun työt vei mukanaan :D nyt jännittää myös täällä miten saan kunnolla valmistauduttua pääsykokeisiin koska tuosta edellisestä opiskelusta on ehkäpä jo liian kauan aikaa :DD pitää vaan pitää se päämäärä silmissä ja miettiä että tämän kun jaksaa pakertaa ja lukea niin se palkitaan ja pääsee tekemään ja oppimaan juuri sitä mistä tykkää :)

  http://jennakaroliiiina.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 8. Isoja päätöksiä on aina vaikea tehdä ja se ei tuu muuttuu iän myötä! Mutta muista, että vaikka valitsisit väärin, voit aina muuttaa suuntaa. Jos pääset kouluun ja et pidä siitä, lähet vaa menee tai jos Helsinki rupee tuntuu ikävältä, jätät kaupungin. Usein luullaan, että isojen päätöksien tekeminen lyö lukkoon miltei koko tulevaisuuden! Oo rohkea, kokeile ja erehdy! Se on sitä oppimista ja kokemusten keräilyä. Ihmismieli on erehtyväinen - ja muuttuvainen. Joten ota välillä myös chillii, kyl kaikki loppujen lopuks menee oikeeeseen suuntaan omalla painollaan :)

  ReplyDelete
 9. hei mikä kamera sulla olikaan se uus nyt ja mikä objektiivi vai oliko kameran mukana tullut? :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. canon 6D ja sit 50mm objektiivi ja samyangin 2.8/14mm objektiivi :)

   Delete
 10. Pakko kommentoida ekaa kertaa, jostain ihme kautta löysin sun blogin ja seuraan blogiasi koska olen itsekin alunperin Salosta :D
  Totean tuosta "en halua muuttaa muualle asumaan" sen, että opiskeluaika menee todella nopeasti ja se, missä opiskelet ei ole niin tärkeä kuin se että mihin päädyt opiskelujen jälkeen. Aina voi muuttaa takaisin sinne mistä alunperin lähti tai minne haluaa. Opiskelin Turun AMK:n Salon toimipisteessä ja tradenomiopintojen jälkeen päätin lähteä ulkomaille ja päädyin Itävaltaan tekemään KTM tutkinnon :D Ja tänne muutosta tulee syyskuussa 6 vuotta, ja voin todeta että uudessa paikassa ne opiskeluvuodet menevät todellakin nopeasti.
  Tsemppiä pääsykokeisiin :)

  http://elisabubble.blogspot.co.at/

  ReplyDelete
 11. Halleluja että satuin lukemaan tän!! Olin nimittäin unohtanut muuttaa mun yhteishakupäätöstä, soittelin eilen opon kanssa ja sain uuden käsityksen tosta pakkohausta, ja nyt jätän toisen pakkohaun pois, kun tiiän minne haluan päästä. Hakuhan sulkeutuu reilu tunnin päästä.. :D Mulla on myös yksi välivuosi takana, ja tismalleen samat fiilikset etten tiiä oonko vielä valmis opiskelemaan..mutta haluisin kokea elämässä etenemistä😅 Ja unelma-ala ollut jo pitkään tiedossa, joten koitan motivaatiota tsempata lukemisen suhteen, sehän se vaikein osio tässä on. Tsemppiä sullekin!

  ReplyDelete
 12. Pakko kommentoida, haen itsekin opiskelemaan venäjää Helsinkiin (ja Tampereelle)! Olen joskus sun blogia vilkuillut ja muistan viime vuonna lukeneeni, että olit käynyt venäjän pääsykokeissa, muttet päässyt sisälle. Tänään lukiessani pääsykokeisiin tulikin yhtäkkiä mieleen, että haitkohan tänä vuonna lukemaan venäjää :) Kirjoitin venäjän nyt keväällä ja luin tosiaan venäjän yo-kokeeseen reilun kuukauden (enemmän kuin mihinkään muuhun yo-kokeeseen... hups), joten kaikki kielioppiasiat ja sanasto on onneksi vielä aika tuoreena mielessä. Vähän pelottaa, ettei osaamiseni riitä, kun mulla on tosiaan "vain" se B3-tason venäjä ja vaikka ymmärränkin venäjää jo melko hyvin, oma tuottaminen on vähän haasteellista. Venäjän alustavista tuli vahva E, että se ainakin vähän kannustaa. Suomen kielen heitin kolmanneksi ja neljänneksi, mutta venäjä olisi se, mikä oikeasti kiinnostaa ja haluaisin kielen lisäksi tutustua enemmän Venäjän kulttuuriin, kirjallisuuteen ja historiaan. Mullakin on lukumotivaatio vähän kadoksissa, vaikka en haluaisikaan pitää välivuotta. En ole päässyt siihen samaan "flow-tilaan", jossa olin lukiessani venäjän yo-kokeisiin: saatoin viettää kevyesti kirjastossa kahdeksan tuntia viisi kertaa viikossa opiskellen :D Eli saa nyt nähdä miten käy! Tsemppiä sulle! Ни пуха ни пера! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. haen tänä vuonna taas helsinkiin opiskelee sitä venäjää ja ei oo lukeminen edistyny yhtää... suuututtaa ihan sikana ku en saa otettua itteään niskasta kiinni enkä myöskään halua toista välivuotta. Kiitos ja tsemppiä sulle kans! :) <3

   Delete
 13. Olit sitten hakemassa opiskelemaan teakkiin tai lääkikseen, niin kannattaa tsekata tää kirjoitus:

  https://www.laakisvalmennus.fi/laakis-blogi/itsevarmuus-sinun-minun-ja-megan-foxin-ongelma/

  ReplyDelete