© Layout by Julia E.

KÄVIJÄMÄÄRIEN KASVATTAMINEN

04 January 2017

Mä pääsin joulukuun lopussa osallistumaan yhteistyön tiimoilta ASUSin viimeiseen The Next Level of Blogging with ASUS –workshopiin, jossa puhujana oli Aki Ovaska. ASUS on syksyn mittaan järjestänyt neljä workshopia, joissa on käyty ammattilaisten ohjaamana läpi bloggaajan arkea hyödyttäviä aiheita ja vinkkejä mm. hakukoneoptimoinnin, sisällön suunnittelun, sosiaalisen media, vloggaamisen sekä tietokoneen käytön tiimoilta. Kaikki edellisetkin workshopit kuulostivat erittäin mielenkiintoisilta, mutta itse pääsin aikataulujen takia osallistumaan vain tähän viimeiseen.

Tässä viimeisessä workshopissa käsiteltiin kävijämäärien kasvattamista. Vaikka jokainen bloggaaja tekee tätä ihan vain omasta ilosta, tulee jossain määrin kuitenkin seurattua myös niitä kävijöitä ja tavoitteena on varmasti aika monella myös niiden kävijämäärien kasvattaminen. Onhan se semmoinen pieni elementti, mikä näyttää sen, että teet hommaa hyvin! Aikaa workshopissa oli vain pari tuntia, joten ihan hirveästi ei siinä ajassa ehditty käymään läpi, mutta muutamat vinkit mä kuitenkin sain otettua muistiin.

Kun kävijämääriä haluaa alkaa kasvattaa, niin pitää ottaa kaikki pienimmätkin asiat huomioon! Päällimmäiseksi itselleni jäi mieleen aikataulujen tekeminen! Itse tykkään aikatauluista ja säännöllisyydestä. Siitä tykkää varmasti moni muukin ja siksi postauksia kannattaa aikatauluttaa. Kannattaa miettiä hiukan sitä, että monta postausta viikossa ja myöskin sitä, että minkänlaisia postauksia. Olisi hyvä pitää jonkinlaista blogi -kalenteria, jonne voisi merkata alustavasti suunnitelmia siitä, että milloin ja mitä kannattaisi postata. Vähän niinkuin mikä tahansa harrastus vaatii aikataulun. Milloin mä teen jalkapäivän salilla ja milloin mä teen selkäpäivän. Sama juttu pätee bloggaamisessa. Samanaikaisesti olisi myös kannattavaa laittaa ajatuksia ja ideoita ylös! Mä oon itse aika huono tällaisissa ja siksi mulla on monesti käynyt niin, että mulle on tullut joku super hyvä postausidea mieleen, mutta hetken päästä en enää muistanut sitä... Pitää siis ottaa joku kalenteri/muistivihko käyttöön!

Pelkkä säännöllinen postaaminen ei kuitenkaan nosta niitä kävijämääriä vaan tärkeää on myös muistaa postata blogipostauksista muissa somekanavissa! Se kannattaa tehdä myöskin säännöllisesti, jotta siitä olisi hyötyä. Samanaikaisesti olisi suotavaa seurata Google Analyticsiä eli niitä kävijöitä. Mitkä postaukset kiinnostaa lukijoita ja mitkä ei. Itse olen kävijöitä seurannut ihan alkeellisella tavalla, mutta tämän workshopin jälkeen tajusin, että siihen kannattaa tutustua vielä tarkemmin! Google Analyticsistä löytyy meinaa vaikka mitä ja jos siihen kunnolla tutustuisi, niin se auttaisi varmasti myös ymmärtämään paremmin sitä, että mitä kannattaa postata ja milloin, jotta siitä olisi eniten hyötyä.

Näiden lisäksi kannattaa myös kiinnittää huomiota tottakai otsikkoon, tekstin jaotteluun, tunnisteiden lisäämiseen ja myös siihen miltä postaus näyttää kännykällä. Ihan ne pienetkin jutut voivat vaikuttaa suuresti blogin kävijämäärien kasvattamiseen, joten kannattaa vaan reippaasti opetella lisää ja kokeilla uutta! Itsekin olen vielä ihan hakusessa varsinkin näiden muiden juttujen kuten postausten url juttujen ja avainsanojen kanssa, mutta opettelemalla ja ottamalla selvää sen varmasti oppii! Next level of blogging with ASUS-blogista tosiaan löytyy kaikissa workshopeissa käydyt asiat, eli jos et ole päässyt paikalle niin tärkeimpiä juttuja pääsee lueskelemaan myös täältä!

IMG_8170 IMG_8107 IMG_4271-2 IMG_8148 IMG_8122 IMG_8152 Indiedays-ja-BRM-yhteislogo-800x267
Yhteistyössä ASUS

1 comment:

  1. Very good info. Lucky me I ran across your website by accident (stumbleupon).

    I've saved it for later!

    ReplyDelete