© Layout by Julia E.

AJATUKSIA BLOGGAMISESTA

20 January 2017

Mä eksyin yks päivä selailemaan mun ihan ensimmäistä blogia, minkä nimi oli Liisa in wonderland.  Se oli se, mistä kaikki innostus tätä ihanaa hommaa kohtaan lähti! Ehdin pitää sitä vähän päälle puoli vuotta, jonka jälkeen perustettiin kaverini Noran kanssa yhteinen One step to our lives -blogi ja muutama vuosi sen jälkeen syntyi tämä nykyinen. Silloin kun aloitettiin bloggaaminen, tää kaikki oli ihan erilaista. Kaikkea tätä tehtiin paljon rennommalla asenteella, ilman mitään hienoja vempaimia ja esimerkiksi mistään yhteistyö jutuista ei ollut tietoakaan. Tätä kaikkea tehtiin rehellisesti ihan vaan omaksi iloksi.

Nykyään bloggaaminen on ihan eri luokkaa ja rehellisesti sanottuna musta välillä tuntuu, että moni bloggaaja ei tee tätä enää sen oman intohimon takia tai saa ainakin näyttämään sen siltä. Saa tämän kaiken näyttämään teennäiseltä ja väkinäiseltä. Toki myönnän, että itsellänikin on joskus ollut kausia, jolloin ei vois vähempää kiinnosta, mutta onnekseni olen päässyt aina näistä kausista yli ja jatkanut tätä ihanaa hommaa eteenpäin. Koska todellisuudessa tää on just sitä, mitä mä rakastan ja oon ihan super onnellinen siitä, että se innostus, mikä mulla oli tätä hommaa kohtaan silloin päälle kuusi vuotta sitten, pysyy edelleen! Oon myös onnellinen siitä, että mä aloitin bloggaamisen niin aikaisin, sillä olen nähnyt tämän kaiken kehityksen ja kehittynyt pikkuhiljaa siinä perässä. Tottakai vaadin itseltäni välillä jopa vähän liikaa, mutta mitään ei voi saavuttaa, asettamatta välillä vähän liiankin isoja tavoitteita.

Ja niin kuin sanoin jo aikaisemmin, blogimaailma on kehittynyt tässä muutamien vuosien aikana ihan älyttömästi. Lähes jokaisella bloggaajalla on nykyään käytössä hienot kamerat ja objektiivit, hyvä tietokone ja kunnon editointi ohjelmat. On kuitenkin ilo huomata vanhoja postauksia ja blogeja selaillessa sen, että myös minä olen bloggaajana kehittynyt! Tällaisen asian huomaaminen lisää motivaatiota ja halua kehittyä entistä enemmän. Musta harrastuksessa/työssä parasta onkin juuri se, että näkee oman kehityksen ja kokee niitä onnistumisen tunteita. Mun omalla kohdalla onnistumisen tunne tässä bloggaamisessa tulee siitä, kun saa tehtyä itseään miellyttävän postauksen, saa teiltä palautetta tai edes jonkinlaista kommenttia, saa otettua hienoja kuvia, pääsee päivän kävijämäärä tavoitteeseen tai onnistuu muokkaaman jonkun kuvan just sellaseks kuin ajatteli. Ei siis mitään ihan hirveän isoja juttuja, vaan ihan pienilläkin jutuilla saa itselleen jo huomattavasti paremman olon. Rakasta onnistumisen tunnetta!

Vaikka blogimaailma on kehittynyt ihan hurjan paljon eteenpäin, on kuitenkin asioita, jotka on ja pysyy vuodesta toiseen samanlaisina. Yksi niistä on esimerkiksi kysymyspostaus. Törmäsin mun vanhassa blogissa yhteen sellaiseen, minkä olin 14-vuotiaana tehnyt ja oli erittäin mielenkiintoista lukea sellaisesta omia ajatuksia ja nähdä sen, miten ne ovat tässä vuosien saatossa muuttuneet. Siitä mä sain myöskin idean tehdä pitkästä aikaa perinteisen kysymyspostauksen, joten heittäkää tähän postauksen kommentteihin kysymyksiä! Saa kysyä maan ja taivaan väliltä ihan mitä vaan ja mä yritän vastata niihin sitten parhaani mukaan omassa postauksessa!

Nyt on teidän aika kysyä!

IMG_9429 IMG_9487 IMG_9476 IMG_9445
shirt&earrings* ivyrevel

(*saatu blogin kautta/gifted)

11 comments:

 1. Minkä ikäisenä aloitit taitoluistelun?
  Onko mielessä kenties jotain uutta harrastusta?
  Kauanko olette seurustelleet Waltterin kanssa?
  Missä tapasitte Waltterin kanssa ensimmäisen kerran?
  Mitä kuuluu perus meikkiisi?
  Lempi vaatemerkkisi?
  Lempi paikkasi kotona?
  Keitä kaikkia kuuluu perheeseesi?
  Mikä olisi tulevaisuuden unelma-ammattisi?

  ReplyDelete
 2. Mihin pyrit näissä sun opinnoissasi, tuleeko venäjänkielen opettaja vai mikä on se ammatti jossa valmistuttuasi työskentelet?

  ReplyDelete
 3. Mitä odotat tältä vuodelta?
  Unelma-ammattisi?
  Missä kaikkialla olet asunut?
  Kauan olet blogannut?
  Omat lempiblogisi?
  Mitkä aineet kirjoitit yo-kokeissa?
  Mitkä olivat sun fiilikset kun muutit omaan kämppään?
  Mitä meikkivoidetta (ja sävyä) käytät?
  Minne haluaisit matkustaa?
  Elämäsi kolme parasta hetkeä tähän asti?
  Mitä toivot elämältä?
  Suurin unelmasi?
  Parisuhteen tärkeimmät asiat?
  Millainen ystävä olet?
  Lempielokuvasi ja -tv-sarjasi?
  Suunnitelmia tulevalle kesälle?

  ReplyDelete
 4. Jos sinun pitäisi muuttaa 1 asia poikaystävässäsi, mikä se olisi?
  Oletteko harkinneet koiran ostoa?
  Jos olette, niin minkä rotuista?
  Mitä suunnitelmia teidän tulevaisuuteen kuuluu?
  oletko syntynyt Venäjällä vai onko esim. vanhempasi venäläisiä?
  Vaatekaappisi kulmakivet?
  musta vai valkoinen vaatteissa?
  Haluaisitko lapsia?
  Jos haluat, oletko miettinyt jo nimiä? (esim. joillain ihmisillä nimet keksittynä jo nuorina)

  ReplyDelete
 5. Miten maksatte laskunne, jaatteko laskut siten, että toinen maksaa osan ja toinen osan?
  Miten hoidatte kotityöt yleisesti? Laittaako toinen esim tiskit ja toinen imuroi ja pesee pyykit yms. vai teettekö molemmat kaiken yhdessä?
  Onko teillä omat rahat vai käytättekö yhteisesti? (esim ruoka tai vaateostoksissa)
  Riitelettekö Waltterin kanssa paljon?
  Mikä on lempitapasi viettää vapaapäiviä?
  Mikä saa sinut vihaiseksi?
  Oletko paljon yhteyksissä salolaisiin ystäviisi?
  Unelma-ammattisi?
  Minne haluaisit matkustaa? (unelmapaikka)

  ReplyDelete
 6. Tää oli hyvä postaus ja se herätti ajatuksia! Toi on kyllä totta että monella bloggaajalla on nykyään hienot kamerat ja objektiivit, ktelle meinaa tulla alemmuuskompleksi siitä :D Hienoja kuvia!
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 7. Millä kameralla kuvaat ja ootko valokuvaaja/halusisitko valokuvaajaksi?
  Mitä asetuksia käytät kuvatessa?
  Haluaisitko naimisiin ja jos niin milloin?
  Haluaisitko lapsia?
  Unelmamaasi, jossa tahtoisit käydä joskus?

  ReplyDelete
 8. Harrastatko jotain urheilua, kuinka paljon? Mitä syöt päivän aikana? Mitä meikkejä ja ihonhoitotuotteita käytät? miksi? ja mitkä on sun mielestä helsingin parhaat paikat ? =)

  ReplyDelete
 9. Oon sun kanssa niin samaa mieltä blogimaailmasta. Ensimmäisen blogini pistin pystyyn jo vuonna 2009 ja olen bloggaillut siitä asti. Välillä on ollut taukoja. Oon viime aikoina joutunut vähän hakemaan sitä blogini tyyliä, koska en osaa oikein olla pelkästää kiillotettua blogissa koska elämä ei ole sellaista.. Mutta ehkä se balanssi vielä löytyy! Huikeeta, että sinäkin olet niin pitkään bloggaillut :)

  ReplyDelete
 10. Onko lähivuosina tiedossa kihloja tai vauvoja? <3

  ReplyDelete
 11. Mitkä jutut yhdistää sua ja Saraa?
  Minkä ikäisenä haluaisit naimisiin?
  Olitko ahkera koulussa yläasteella/lukiossa?
  Minkä on sun tän hetkinen joku vaate, jonka haluaisit ehdottomasti hankkia?
  Ja vielä loppuun, että mitä mieltä oot klassisesta musiikista (Bach, Vivaldi..) ja kuunteletko koskaan?

  Mukavaa kevättä Liisa ja kiitos ihanasta blogistasi!!

  ReplyDelete