© Layout by Julia E.

FIRST DAY IN PARIS

28 November 2016

Mun ja Saran Pariisi reissusta on vierähtänyt kohta puolisen vuotta ja mä sain vasta eilen illalla aikaiseksi käydä kaikki kuvat läpi. Niitä kuvia oli reilusti yli pari tonnia, joten voitte vaan kuvitella kuinka vaikeaa oli valita niistä ne parhaimmat. Mä kuitenkin onnistuin ja illan aikana tuli muokattua yli sata kuvaa. Pitää siis karsia vielä hiukan lisää ja jakaa ne muutamaan postaukseen. Tiedossa on siis enemmän kuin yksi Pariisi -postaus tässä lähiaikoina... Pakko saada nää kuvat alta pois, ennen ku tulee jo uusia kuvia samasta paikasta! Päätin nyt ainakin näin alkuun, että teen jokaisesta päivästä oman postauksen ja jos sen jälkeen vielä intoa, kuvia ja juttua riittää, niin kehittelen jotain lisää. Aloitetaan nyt kuitenkin tästä ensimmäisestä kokonaisesta päivästä, mikä vietettiin Pariisissa.

Me saavuttiin Pariisiin maanantaina illalla, tai no oikeastaan yöllä. Lähdettiin lentokentältä suunnistamaan hotellille ja onnistuttiin siinä yllättävän hyvin. Kaikki meni niin helposti, että näin jälkeenpäin oikein ihmetyttää! Käytiin heittämässä kamat hotellille ja lähdettiin vielä pikaisesti hakemaan lähimmästä mäkistä ruokaa, sillä siinä vaiheessa olikin jo aika kova nälkä. Syötiin ei niin hirveän kevyt iltapala, katottiin yks jakso orange is the new black -sarjaa ja ruvettiin nukkumaan. Aamulla heräiltiin rauhassa ja lähdettiin ilman minkäänlaisia suunnitelmia kiertämään kaupunkia. Lähdettiin kävelemään sinne, minne mieli teki. Ostettiin matkan varrella evästä ja jäätiin johonkin puiston penkille niitä syömään. Nostettiin maljat meidän reissun alulle ja kun masut oli täynnä, jatkettiin kiertelyä.

Käveltiin ilman minkäänlaista määränpäätä ja koukattiin muutaman kaupan kautta. Sitten saatiin idea lähteä katsomaan Pariisia vähän ylempää. Mentiin yhden ostoskeskuksen kattoterassille syömään salaatit, samalla ihastellen kauniita maisemia. Tässä vaiheessa nähtiin Eiffel torni ensimmäistä kertaa.. vähän kauempaa, mutta nähtiin kuitenkin! Sitten alko jaloissa jo pieni väsymys painamaan, kun oltiin kävelty vaikka kuinka monta kilometriä, joten päätettiin suunnistaa metrolla hotellille. Sekin onnistui ilman minkäänlaista ongelmaa ja päästiin hotellille lepäilemään.

Päivä ei loppunut kuitenkaan siihen, vaan päätettiin illalla suunnata vielä syömään sushia. Se keissi ei kuitenkaan mennyt ihan nappiin, sillä navigaattoria tuijottaen eksyttiin johonkin todella pahalle alueelle. En oo koskaan saanut minkäänlaista paniikki kohtausta, mutta siinä vaiheessa oli aika lähellä. Yhdelle kadulle kääntyessä, näin sellaisen katukuvan, joihin olen törmännyt ainoastaan leffoissa. Ihmiset grillas maissia peltipurkissa ja heitä oli kadulla yhtä paljoin kuin muurahaisia pesässä. Siinä vaiheessa käännyttiin pois päin ja vähän äkkiä. Ei jatkettu matkaa sinne minne piti, vaan tehtiin uus suunnitelma, mutta sushia kuitenkin saatiin ja päästiin elävinä takaisin hotellille. Illalla hotellille päästyämme oli helpottunut olo! Selvittiin ensimmäisestä päivästä paremmin kuin hyvin ja tiedettiin, että edessä on vielä kaksi upeaa päivää!

IMG_7378 IMG_7407 IMG_7403 IMG_7666 IMG_7446 IMG_8104 IMG_7510 IMG_7734 IMG_7572 IMG_7527 IMG_8057 IMG_7840 IMG_7466

2 comments: