© Layout by Julia E.

REISSU JATKUI YLLÄKSELLE

15 October 2018

Pari postausta sitten kirjoittelin meidän reissun ekasta osasta ja nyt ajattelin jatkaa... Perjantai päivä tuli vietettyä siis Levillä, josta kirjoitin jo aikaisemmin ja lauantaina päätettiin lähteä ajelemaan kohti Yllästä. Jos Levi on enemmän sellainen turisti kohde, niin ylläksellä oli enemmän juuri sitä luontoa. Se oli jotenkin karumpi ja siinä mielessä myös kauniimpi paikka. Noustiin ylös tunturille, mutta valitettavasti koko huippu oli pilven peitossa ja sen takia emme nähneet oikein mitään. Lähdettiin kävelemään ihan sokkona alaspäin ja vasta jossain kohtaa avautui upeat näkymät! Käveltiin ilman määränpäätä, ihasteltiin luontoa ja jossain vaiheessa pysähdyttiin grillaamaan makkaraa.

Oltais haluttu vielä jatkaa matkaa pienen ruokatauon jälkeen, mutta ulkona alkoi satamaan. Emme olleet valmistautuneet sateeseen ja siksi päätettiin keskeyttää retki ja lähteä suoraa tietä autolle. Autolla vaihdettiin kuivat vaatteet päälle ja mentiin ekaa kertaa koko reissun aikana sisätiloihin yteen baariin juomaan lämmintä teetä, lepäämään ja lämmittelemään. Kello oli siihen aikaan jo varmaan seitsemän, istuttiin ja mietittiin, että mitäs nyt seuraavaksi? Ylläksellä ei tuollaisella kelillä ollut enää mitään nähtävää, joten päätettiin lähteä ajamaan etelään. Ajettiin illalla Tornioon asti ja jäätiin sinne yöksi. Oli haikeeta mennä nukkumaan viimeisen kerran tällä ressulla, sillä siinä kohtaa tiesi, että pian koko reissu päättyy.

Seuraavana päivänä nukuttiin aika pitkään, syötiin aamupalaa ja kaikessa rauhassa lähdettiin ajelemaan Helsinkiin päin. Pysähdyttiin Jyväskylässä moikkaamassa Eetua, mutta muuten ajettiin vaan suorinta tietä kotiin. Koko sunnuntai vierähti ajaessa ja vaikka ei ois millään tehnyt mieli lopettaa reissua, niin kyllä se oma sänky on silti aina se paras paikka.

Jossain vaiheessa kävi ajatus myös siitä, että oltais Leviltä jatkettu matkaa Norjaan, mutta päätettiin Norjan reissu säästää ihan omalle kerralle. Ehkä sitten ensi kesänä ajetaan sinne asti. Saa nähdä! Tää Lapin reissu oli nyt pientä harjoitusta tulevalle.

IMG_1573 IMG_1624 ylläs1 IMG_1527 IMG_1617 ylläs2 IMG_1543 IMG_1612 IMG_1671 IMG_1584 IMG_1606 IMG_1415 ylläs3 IMG_1514 IMG_1556 IMG_1683 IMG_1641

2 comments: