© Layout by Julia E.

KAUNIIT KÄDET

30 October 2017

Ensilumi tuli ja se on viimeistään merkki siitä, että nyt on aloitettava käsien tehohoito! Mulla on pienestä asti ollut talvisin ongelmana erittäin rohtuneet kädet ja siksi oli ilo lähteä toteuttamaan kaupallista yhteistyötä Lemon Juice & Glycerinen kanssa. Pienenä tyttönä rohtuneilla käsillä ei ollut, ihan hirveästi väliä, mutta mitä vanhemmaksi sitä tulee sitä enemmän oppii arvostamaan omia kätösiä, joilla päivittäin touhuaa vaikka mitä. Harvemmin sitä pysähtyy edes ajattelemaan, kuinka paljon käsillä oikeasti tehdään, koetaan ja tunnetaan.

Itse tykkään näin syksyllä istahtaa puikot tai virkkuukoukku kädessä neulomaan. Mä yhdistän neulomisen aina syksyyn ja talveen, sillä kylminä iltoina, teen juonnin lisäksi tämä on mielestäni paras tapa rentoutua! Edellisvuonna tuli tehtyä torkkupeitto, viime vuonna parit villasukat ja tälläkin hetkellä on tuttuun tapaan villasukat työn alla. Mä oon vuosien aikana oppinut rentoutumaan myös lukemalla, mutta kyllä käsillä tekeminen ja etenkin neulominen on edelleen se oma lemppari tapa rentoutua syksyn kiireiden keskellä. On ihanaa käpertyä vaikka viltin alle, pistää kynttilöitä päälle ja siinä samalla katsoa lemppari sarjaa tai vaikka kuunnella musiikkia.

Ja koska käsillä tehdään paljon, on niistä muistettava pitää myöskin hyvää huolta. Mä hoidan käsiäni kuorimalla ja rasvaamalla. Se ei vie paljon aikaa päivästä, mutta pitää kädet kauniina ja pehmeinä. Pakko myöntää, että ihastuin tähän kotimaiseen Lemon Juice & Glycerine  käsikuorintaan ja voiteeseen heti ensimmäisen kokeilu kerran jälkeen. Mielyttävän tuntuinen ja tuoksuinen käsikuorinta ja todellakin tehokosteuttava käsivoide. Sen lisäksi tuubeilla on erittäin tyylikäs ulkoasu ja kokokin on sopiva. Mahtuu reissatessa hyvin matkaan mukaan ja parasta on tietenkin se, että  Lemon Juice & Glycerine on hoitanut suomalaisten käsiä jo yli 60 vuotta. Nyt, uudistuneena klassikkona se on edelleen suomalaisten suosikkikäsivoidemerkki. Käsivoiteiden lisäksi merkiltä löytyy jalkavoiteita sekä saippuoita.

Kerro minkä käsityötaidon haluaisit oppia, niin osallistut tuotepaketin arvontaan. Osallistuneiden kesken arvotaan 2 tuotepalkintoa (sis. tehokosteuttava käsivoide ja käsikuorinta). Tässä linkki vielä arvonnan sääntöihin. Osallistua voi viikon ajan eli 6.11 asti. Tsemppiä arvontaan!

IMG_5686
IMG_5860

''Uusi ja ainutlaatuinen, luomuriisirakeita sisältävä Käsikuorinta kuorii kädet tehokkaasti ja poistaa kuolleet ihosolut. Ei sisällä muovirakeita. Glyserolia sisältävä käsikuorinta pehmentää ihoa ja jättää ihon samettisen tuntuiseksi. ''

IMG_5738 IMG_5653

''Lemon Juice & Glycerine käsivoiteiden uusissa pakkauksissa on kosteutustasosta kertovat pisarat, jotka helpottavat kuluttajan valintaa. Sarjaan kuuluu myös kevyt käsivoide, kosteuttava anti-age käsivoide sekä perinteinen käsivoide.''

IMG_5829 IMG_5692

''Käsikuorinnan voi tehdä kotona helposti ja nopeasti. Hiero kuorinnan jälkeen käsivoidetta käsiin. Raikkaan sitruunainen tuoksu!''

20 comments:

 1. tykkään tosi paljon neulomisesta, mutta taitotaso jää siihen "huivi tai viltti yhdellä värillä" -kastiin. ois siis kiva osata (/opetella) tekemään esim lapaset tai villasukat, niistä ei nimittäin koulun oppitunneillakaan tullut ikinä mitään..
  jennika_t@msn.com

  ReplyDelete
 2. Olisi tosi hienoa osata nyplätä pitsiä:)
  mannanpostiatluukkupistecom

  ReplyDelete
 3. Haluaisin oppia ompelemaan! Olisi kova osata tehdä itse vaatteita tai kodin tekstiilejä. :)

  ReplyDelete
 4. Voi, ehdottomasti neulomaan villasukkia ja tumppuja! 😊
  Maisa
  pienet.suloisuudet@gmail.com

  ReplyDelete
 5. Hennajenniina
  Haluaisin oppia enemmän neulomaan, aikaa pitäisi myös olla paljon enemmän, neulon nyt jo mutten mitään vaativaa vielä.

  henna.holappa1@luukku.com

  ReplyDelete
 6. Virkkaamaan, en osaa virkata juuri ollenkaan.
  -Appa-
  maijamummu1@luukku.com

  ReplyDelete
 7. Haluaisin osata kutoa villasukkia. sonjaemiliia(at)gmail.com

  ReplyDelete
 8. Villasukkien kutomisen oppiminen on ollut ikuisuusprojekti mulle.
  mil-lie@hotmail.com

  ReplyDelete
 9. Haluaisin oppia tekemään niitä paksusta trikookuteesta virkattuja mattoja. Niitä voisi sijoitella moneen paikkaan kotona, vessaan, makkariin, olohuoneen nojatuolin eteen...

  ReplyDelete
 10. Haluaisin oppia kutomaan. Olisi ihana tehdä villasukkia ja villapaitoja.

  -Anastasiia
  natta10@luukku.com

  ReplyDelete
 11. Haluaisin oppia tekemään villapaitoja yms. pojalleni :)
  anna_88@luukku.com

  ReplyDelete
 12. Haluan oppia kutomaan lapasia ja villasukkia, ne ei koskaan onnistu!
  katariina.karhu96@gmail.com

  ReplyDelete
 13. Haluaisin oppia kutomaan villasukat :)

  minttu-maaria@hotmail.com

  ReplyDelete
 14. Haluaisin oppia kutomaan villasukkia ja lapasia :)
  hilsan@luukku.com

  ReplyDelete
 15. Osaan kyllä tehdä villasukat ja muut perusneuletyöt, mutten ole koskaan vielä uskaltautunut kokeilemaan, onnistuisiko neulepaidan tai muun suuremman vaatteen tai vaikka sisustusjutun neulominen. Sellaisen haluaisin siis osata.
  elskuli96@gmail.com

  ReplyDelete
 16. Haluaisin oppia neulomaan kirjoneuletta.
  eeva22@hotmail.com

  ReplyDelete
 17. Minä tykkäisin opetella neulakinnastekniikan. Multa luinen neula jo löytyy, mutta tekniikka näyttää monimutkaiselta, plääh :/ Tekniikalla toteutetut lapaset esimerkiksi olisivat kestäviä, ja lisäksi tekniikan historia on mielenkiintoinen..

  ReplyDelete
 18. Haluaisin oppia kirjoneulonnan taidon. Olisi ihanaa osata tehdä erilaisia kirjoneulevillasukkia :)
  caddsu@gmail.com

  ReplyDelete
 19. Haluaisin oppia kutomaan mattoja ja seinävaatteita.
  anna.olaskari@gmail.com

  ReplyDelete
 20. neulomaan villasukkia mervik75@luukku.com

  ReplyDelete