© Layout by Julia E.

VINKIT AMSTERDAMIIN

04 October 2017

Amsterdamia ei voi verrata Pietariin, Pariisiin tai Lontooseen. Amsterdamissa ei ole upeita palatseja, Eiffel tornia tai mitään vastaavia upeita nähtävyyksiä, vaan mun mielestä koko kaupunki ja siellä vallitseva tunnelma on yks iso nähtävyys. Söpöt talot, rento fiilis, pyöräilykulttuuri ja oikeastaan kaikki. Meillä ei ollut mitään suunnitelmia nähtävyyksien tai tekemisen suhteen ennen reissua, vaan kaikki muodostui vasta sitten paikan päällä ja halusin tulla jakamaan muutaman vinkin myös teidän kanssa!
IMG_0690 IMG_0782 IMG_0829 PUNAISTEN LYHTYJEN ALUE
Yksi Amsterdamin tärkein nähtävyyksistä on mielestäni punaisten lyhtyjen alue. Kyseisellä alueella on Red Light Secrets -museo, jossa kannattaa myös ehdottomasti vierailla. Paikan päällä lippu maksaa muistaakseni 10€, mutta monesta turisteille tarkoitetusta putiikista, josta saa ostettua lippuja myös muihin paikkoihin esimerkiksi canal cruiselle saa lippuja 8€ hintaan. Me ostettiin lippu tällaisesta kojusta ja säästettiin huimat kaksi euroa. Paikan päällä jokainen meistä osti myös alle kahdella eurolla sellainen kuuntelulaite, josta pystyi kuuntelemaan jokaiseen huoneeseen kuuluva tarina. Tämän laitteen avulla museosta sai paljon enemmän irti!
IMG_1285 IMG_1278
PYÖRÄILY
Amsterdamissa tuntuu suurinosa ihmisistä liikkuvan pyörillä eikä mikään ihme, sillä ne pyöräilykadut on suunniteltu tosi fiksusti ja paikasta toiseen pääsee tosi kätevästi. Pyörillä liikkuminen Amsterdamissa kuuluu mielestäni nähtävyyksiin ja se kannattaa kokea siellä ollessa! Meillä kävi niin hyvä tuuri, että saatiin vuokrattua pyörät kätevästi hotellilta! 1.5 vuorokautta maksoi 14€.
IMG_1815 IMG_1713
RAMADA APOLLO AMSTERDAM -HOTELLI
Me ostettiin lennot Amsterdamiin melkein puoli vuotta ennen reissua, mutta hotellin etsimistä pitkitettiin viimeiseen asti. Pari viikkoa ennen reissua saatiin vasta aikaiseksi etsiä hotelli ja hotellin suhteen kävi erittäin hyvä tuuri! Se oli 17kerroksinen, tosi siisti, hyvällä sijainnilla oleva ja hotellilla oli erittäin mukavaa henkilökuntaa. Neljä yötä kyseisessä hotellissa maksoi n.260€/naama ja hintaan sisältyi aivan älyttömän hyvä aamupala! Aamupala pöydästä ei puuttunut mitään! Siellä oli kaikkea mahdollista ja päästiin nauttimaan sitä joka aamu ylimmällä kerroksella eli samalla upeita maisemia ihastellen. Ei siis mikään ihme, että syötiin aamupalaa joka aamu kahden tunnin ajan ja tultiin ihan mielellämme joka ilta hotellille viettää aikaa. Ekana päivänä liikuttiin keskustaan kävellen, tokana päivänä ratikalla ja kaksi muuta päivää pyörällä. En muista kauan meillä meni kävelyyn, mutta pyörillä n. 10minuuttia ja suoralla ratikallakin pääsi hotellin edestä keskustaan. Osoite: Staalmeesterslaan 410, 1057 PH Amsterdam.
Kuva otettu 21.8.2017 klo 23.12 #2-2
CANAL CRUISE
Tää oli yks reissun lemppareista. Vieressä olevat pilkkivät aina välillä, mutta itse tykkäsin jostain syystä todella paljon! Mun englannin kielen taito ei oo mikään kauheen hyvä ja siksi oli tosi kiva, että kuulokkeista sai valittua myös venäjän kielen. Oli ihanaa ajelehtia pitkin kaupunkia, kuunella mielenkiintoisia juttuja ja ihastella kauniita maisemia. Meillä kävi myös sen verran hyvä tuuri, että kyseisenä päivänä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpöasteita oli yli 25. Tämän vähän päälle tunnin kestävän cruisen hinta oli muistaakseni 16€.
IMG_1133 IMG_1117
HEINEKEN EXPERIENCE
Tää paikka oli sekä museo, että myös vähän kaikkea muuta. Tänne me itseasiassa ostettiin liput vahingossa... Luultiin, että ostettiin liput canal cruiseen! Hehheh. Sitä se on ku on kolme blondii liikenteessä, mutta ehkä ihan hyvä että kävi näin. Mulla ei ois meinaa ikinä tullut mieleen mennä Heineken museoon ja siinä vaiheessa kun tajuttiin, että ostettiin liput ''väärään'' paikkaan, niin tuli kieltämättä pettymys. Pettymys kuitenkin lähti aika pian pois, sillä tää paikka olikin loppuen lopuks aika kiva ja siellä tuli vietettyä vähän päälle kaksi tuntia. Lipun hinta oli 16€ ja siihen sisältyi muutama olut. Hauska kokemus! IMG_1003 IMG_0952 IMG_0967
A'DAM LOOKOUT
Tänne kyseiseen paikkaan piti mennä lautalla rautatieasemalta, mutta se oli nopeaa ja helppoa. Lautat kulki 5minuutin välein, se oli maksutonta ja mukaan sai ottaa myös pyörät. Sisäänpääsy A'dam Lookouttiin maksoi 12.50€, mutta musta se oli sen arvoista. Kauniit maisemat ja muutenkin ihana istuskelupaikka. Vietettiin tuolla koko ilta ja tytöt kävi myös keinumassa tuollaisessa hullujen keinussa. Lippu keinua varten piti ostaa jo alhaalla ollessa ja sen hinta oli viisi euroa. Itse oon niin pelkuri, että päätin ihan suosiolla jättää välistä. Tuolla oli myös upee hissi, jossa oli hienot ääni ja valotehosteet!
IMG_1699 IMG_1555 IMG_1505 IMG_1527 RUOKAPAIKKA
Reissun lemppari oli Da Portare Via -niminen ruokapaikka. Me käveltiin sokkona vaan sisään ja hyvää oli. Tää kyseinen paikka sijaitsi Anne Frankin talon nurkilla osoitteessa Leliegracht 34 ja oli sellainen pieni take away paikka. Me napattiin siitä pizzat ja lähdettiin ulos syömään. Mä valitsin samanlaisen pizzan kuin tossa alla olevassa kuvassa, mutta se oli vaan koon isompi ja hintaa sillä oli 12,50€. Namnam, suosittelen!
IMG_0838 IMG_0874 IMG_0802

2 comments:

  1. Hauska lukea vinkkejä turistin näkökulmasta. Me asutaan Amsterdamissa ja rakastan kaupunkia aivan valtavasti! Da Portare Via tosiaan on yksi damin parhaita pizzapaikkoja (näitä on muuten ainakin kolme jos ei useampaa) ja kävellen kulkevat vain turistit, mutta muuten oma vinkkilistani näyttää aivan erilaiselta :D Tosin, Amsterdamin parhaita puoliahan on juuri se, että täältä löytyy jokaiselle jotain!

    ReplyDelete
  2. Amsterdamissa en ole käynyt koskaan, mutta varmasti käymisen arvoinen ja ehdottomasti haluan mennä käymään.

    ReplyDelete