© Layout by Julia E.

VINKKEJÄ PIETARIIN

27 June 2016

Käytiin pari viikkoa sitten Saran kanssa Pietarissa osana Indiedaysin ja VR Allegron kampanjaa ja kirjotinki siitä täällä jo yhden postauksen. Reissu oli ihan älyttömän onnistunut ja siksi halusin nyt tulla jakamaan teille pari omaa Pietari vinkkiä!
IMG_3320 IMG_3372
VR ALLEGRO
Me lähdettiin reissuun Allegrolla ja voin sanoa, että tämä oli kyllä erittäin nopea, turvallinen, halpa, helppo ja mukava tapa matkustaa Helsingistä Pietariin. Olen aina aikaisemmin matkustanut Venäjälle autolla ja tottunut siihen, että matka kestää monen monta tuntia ja rajallakin jonotetaan pitkään... Autolla matkustamiseen verrattuna, tämä Helsinki-Pietari juna matka vierähti ihan silmänräpäyksessä! Kaiken kruunaa tottakai junan halpa hinta!
IMG_5185 IMG_5224 MAPS.ME SOVELLUS
Kartta sovellus, mikä toimii ilman internet yhteyttä. Ladattiin kyseinen sovellus molempien puhelimiin jo ennen reissua ja merkattiin karttaan valmiiksi, meitä kiinnostavat ravintolat, nähtävyydet, hotelli yms. Nähtiin jo valmiiksi välimatkat paikasta toiseen, mikä helpotti reissun suunnittelua ja tottakai sitten paikan päällä ei tarvinnut enään etsiä paikkojen sijainteja. Kätevä sovellus, mikä helpotti reissua huomattavasti ja pelasti eksymiseltä!
IMG_3555 IMG_3486 RADISSON BLU SONYA
Meidän hotelli oli erittäin hyvällä sijainnilla! Se sijaitsi juna-aseman ja pääkadun (Nevski prospekt) välissä. Sinne oli erittäin helppo suunnistaa juna-asemalta ja päätettiin säästää Pietariin tullessa rahaa ja kulkea matka asemalta hotellille kävellen. 1,5 kilometriä vierähti ihan silmän räpäyksessä! Hotellin sijainnista, siisteydestä ja asiakaspalvelusta annan viisi tähteä ja suosittelen kaikille lämpimästi tätä yöpymispaikkana!
IMG_4064 IMG_4148 IMG_4155 IMG_4098 IISAKIN KIRKKO
Huonosta säästä huolimatta lähdettiin kiertämään hiukan nähtävyyksiä. Meidän molempien suosikki oli ehdottomasti tämä Iisakin kirkko, jossa pääsi parilla eurolla (150ruplaa) kiipeämään ylös näköalapaikalle. Liput sai ostettua helposti kirkolla sijaitsevista automaateista ja kun liput oli ostettu lähdettiin kiipeämään näköalapaikalle. Kovasta tuulesta huolimatta se oli hyvä idea, sillä noi maisemat oli niiiiin kauniit! Paikalla oli kuitenkin aika monta muuta turistia meidän lisäksi ja jostain syystä päätettiin skipata kirkkoon sisälle meno ihan kokonaan.
IMG_4053 IMG_4500 IMG_4744 IMG_4486 KULKEMINEN
Liikkuminen paikasta toiseen tapahtui suurimmaksi osaksi kävellen, mutta käytettiin muutaman kerran myös taksia. Pari kertaa pyydettiin hotellin respasta, että meille tilattaisi taksi ja kerran hypättiin tollaiseen pyörätaksiin. Normaali taksi maksoi noin viisi euroa ja tuo pyörätaksilla meno Nevskii prospektin toisesta päästä toiseen päähän maksoin vajaat viisitoista euroa. Tuo pyörätaksilla meno oli huomattavasti kallimpaa, mutta oli kyllä sen arvoista. Ihan huikee kokemus, mennä autojen keskellä tollaisen kyydillä. Mentiin aika hidasta vauhtia, mutta ehti ainakin katsoa ympärille ja ihailla maisemia! IMG_4969IMG_5337 IMG_3634 IMG_4546 SYÖMINEN
Syöminen Pietarissa oli halpaa! Meidän annokset alkoholi drinkkeineen maksoivat yhteensä noin 15 euroa. Sillä hinnalla täällä Suomessa saa just ja just sellaisen annoksen yhdelle henkilölle. Tästä voitte siis päätellä sen, että reissu oli aika ruokapainotteinen. Oltiin valmiiksi katottu jotain ruokapaikkoja valmiiksi, mutta loppu peleissä päätettiin aina vaan kävellä ensimmäiseen vastaantulevaan paikkaan, nälän tullessa. Mikään ruokapaikoista ei tuottanut pettymystä! En tiedä oliko meillä vaan tuuria matkassa vai onko Pietarin kaikki ruokapaikat vaan niin hemmetin hyviä!
IMG_4436 IMG_4283 IMG_4255 IMG_4227TALVIPALATSI
Meidän piti mennä sunnuntaina viettämaan koko päivä Pietarhoviin ja siksi jätettiin lauantaina ja perjantaina nähtävyydet vähän vähemmälle. Käytiin ihastelemassa talvipalatsia vain ulkoa päin. Meidän suunnitelmiin tuli sunnuntaina kuitenkin muutosta ja loppupeleissä nähtävyydet jäivät koko reissuna vähän vähemmälle. Jäi ainakin ensi kerralle vielä paljon kaikkea nähtävää! Oli se talvipalatsi upea nähtävyys ihan noinki.
IMG_4533 IMG_4562 IMG_4539 IMG_4567 SHOPPAILU
Meidän reissun tarkoituksena ei ollut shoppailu, mutta huonon sään yllättäessä päätettiin vähän muuttaa alkuperäisiä suunnitelmia ja lähteä kiertämään hervottoman isoa kauppakeskusta (Galleria). Me ei edes hirveän montaa kauppaa ehditty kiertämään, mutta helposti saatiin kulumaan siihen monta tuntia. Täältä löytyi vaikka mitä kivoja kauppoja kuten: Topshop, Zara home, Bershka yms. Hintataso oli kuitenkin osassa näistä kaupoista niiiiin korkealla, että ei me hirveen monen kassin kanssa hotellille palattu. Esimerkiksi Zaran vaatteet olivat kallimpia kuin Suomessa...
IMG_4651 IMG_4692 IMG_4698 KVARTIRKA
Pitihän sitä päästä myös kunnon venäläistä ruokaa syömään, kun kerran Venäjällä oltiin. Tämä Kvartirka niminen ruokapaikka ei ollut ihan normaali ravintola, vaan söpösti Neuvostoliittolaiseen tyyliin sisustettu paikka. Ravintolassa on paljon erilaisia huoneita ja fiilis on kuin kotona syödessä. Kvartirka sijaitsee pääkatu Nevski Prospektin varrella (Malaya Sadovaya ulitsa), ihan kävelymatkan päässä nähtävyyksistä ja shoppailu mahdollisuuksista. Suosittelen lämpimästi kaikille tätä ihanan tunnelmallista ruokapaikkaa!
IMG_4501 SUUNNITTELE
Viimeisenä, mutta ei yhtään vähäisempänä annan teille vinkin matkan suunnittelusta! Kannattaa suunnitella matka hyvin etukäteen. Katsokaa ennen reissuun lähtemistä nähtävyydet, ruokapaikat ja muut tekemiset valmiiksi ja merkatkaa ne vaikka maps.me sovellukseen. Katsokaa valmiiksi matka juna-asemalta hotellille ja miettikää etukäteen, että millä kuljette sen välimatkan. Mitään suunnitelmia ei kannata kuitenkaan lyödä lukkoon. Kannattaa mennä fiiliksen mukaan! Näin me tehtiin ja saatiin matkastamme täydellinen kokonaisuus. Suunnitelmia kannattaa olla varalle. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!;) 
IMG_5367
Meidän matka oli niin onnistunut, että en voi kuin suositella kaikille samanlaista! Pietari yllätti meidät positiivisesti. Ihana kaupunki täynnä kauniita nähtävyyksiä, hyviä shoppailu mahdollisuuksia ja aivan mahtavia ruokapaikkoja. Kaupunkiloma siis parhaimillaan! Allegrolla meno Pietariin on sen verran halpaa, että tulen varmasti matkustamaan sinne lähiaikoina uudestaan! Jos et ole vielä tehnyt kesällä reissua, niin hopi hopi täältä lippuja varaamaan! ;)

4 comments:

 1. Siis huh, Pietari vaikuttaa todellakin näkemisenarvoiselta paikalta ja tuntuu, että se on aika aliarvostettu matkakohde. Kun kuitenkin näin lähellä ollaan, niin kyllä mä haluan tuolla joskus käydä - varsinkin näitä sun matkapostauksia lukiessa tulee pieni himo lähteä tuonne! :)

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  ReplyDelete
 2. Sulla näyttäisi olevan kaks passia, käytitkö rajalla molempia? Mulla on hukassa Venäjän passi, niin en tiedä uskaltaisinko / onko ylipäätään mahdollista matkustaa pariksi päiväksi Pietariin ihan vaan pelkästään Suomen passilla? :S

  ReplyDelete
 3. Kauan siis Allegrolla kestää hki-pietari?:)

  ReplyDelete
 4. Eiköhän se kestä reilut 3,5 tuntia

  ReplyDelete