© Layout by Julia E.

ALLEGROLLA PIETARIIN + ARVONTA

15 June 2016

Moni teistä tietääkin, että mun juuret on Venäjältä. Vaikka siellä on tullut käytyä tosi useesti, en viime aikoina tylsien perhereissujen takia ole ollut kovin innokas Venäjälle lähtijä. Me ollaan perheen kanssa matkustettu Venäjälle vaan moikkaamaan sukulaisia ja siksi nää meijän reissut ovat olleet mielestäni erittäin tylsiä. Varmaan sen takia en olekkaan hetkeen aikaan tuntenut vetovoimaa kotimaatani kohtaa. Nyt oli ilo päästä valituksi Saran kanssa Indiedaysin ja VR Allegron kampanjaan ja viettää oman näköinen viikonloppu Pietarissa.

Tämä mun ja Saran viikonloppu avasi mun silmät ja näin Pietarin tai oikeastaan koko Venäjän ihan eri näkökulmasta. Olen ollut aikaisemmin Pietarissa vain kerran ja siitäkin on jo yli kymmenen vuotta aikaa. Koko kaupungista ei hirveästi mitään muistikuvia ollut, mutta nyt on muistikuvia sitten senkin edestä! Rakastuin Pietariin ja en malta odottaa sitä, että pääsisin sinne taas uudestaan. Niin paljon jäi vielä tekemättä ja näkemättä.

IMG_3359 IMG_3330 IMG_3432 IMG_3450 IMG_3384 IMG_3320
IMG_3390
Itse en kaksoiskansalaisuuden takia tarvitse viisumia Venäjälle lähtiessä, mutta voin vinkata teille siitä sen verran, että viisumi kannattaa hankkia matkatoimiston kautta. Esimerkiksi Lähialuematkat osoittautui todella hyväksi vaihtoehdoksi! Tulostat pari lappusta netistä, täytät ne, heität lappuset ja passin postiin ja noudat valmiin viisumin sekä passisi ennen matkaan lähtöä kätevästi Helsingin rautatieasemalta. Näin Sara teki, ja koko prosessi vaikutti erittäin helpolta, vaikka aluksi sitä viisumin hankintaa kauhisteltiin.

Napattiin Saran viisumi ja passi perjantaina aamulla rautatieasemalta ja hypättiin Allegroon yhdeltätoista. Ei siinä ehditty hirveen pitkään ihmetellä, kun jo kolmen ja puolen tunnin jälkeen oltiin Pietarin keskustassa. Olen aikaisemmin matkustanut Venäjälle aina autolla, mutta olihan tää junalla meno paljon mukavampi, nopeampi, sekä tietenkin turvallisempi vaihtoehto.

En tiedä mitä junalta odotin, mutta se yllätti minut ainakin siisteydellä ja hintaluokalla. Jännä miten vain noin 40eurolla pääsee helposti Helsingistä Pietariin ja liput tällaista mukavaa viikonloppu reissua varten saa ostettua helposti täältä netistä.
Matkan aikana ehti tulla nälkä, eikä eväitä tietenkään ollut mukana. Hetken aikaa mietin viitsiikö ravintolavaunuun edes raahautua, sillä pelkäsin ruuan olevan kallista. Ravintolavaunun ruokavalikoima oli odotettua laajempi, ruoka oli halpaa, mutta halvasta hinnasta huolimatta myös hyvää.  Me napattiin molemmat tollaset Caesar salaatit, joilla oli hintaa vain vähän päälle kuusi euroa.  Mahat täytettyä palattiin takaisin omalle paikalle istumaan, Sara täytti pienen lappusen tullitarkastusta varten ja pian sen jälkeen oltiinkin jo Pietarissa. Junassa oli hyvän ravintolavaunun lisäksi myös matkaa helpottava ilmainen wifi ja tarvittaessa myös tyyppejä, joilta sai tarvittaessa vaihdettua eurot rupliksi tai toisinpäin.
IMG_3529 IMG_3555 IMG_3668 IMG_3987 IMG_3917 IMG_4036 IMG_3952
Pietariin saapuessa, piti lähteä suunnistamaan hotellille (Radisson Sonya), mikä sijaitsi kivasti rautatieaseman ja pääkadun (Nevski prospektin) välissä. Katsottiin reitti rautatieasemalta hotellille (1,5km) valmiiksi ja onnistuttiin löytämään hotelli ihan ilman mitään ongelmaa tai navigaattoria. Kyllä oli aikamoinen voittaja fiilis siinä vaiheessa kun päästiin matkalaukkujen kanssa kävellen perille! Hotellilla vaihdettiin vaatteet, pistettiin hiukan itseämme kuntoon ja lähdettiin tsekkailemaan paikkoja. Meillä oli muutamat ravintolat katottu ennen matkaa valmiiksi, mutta päädyttiin ihan sokkona johonkin kivan näköiseen pizza paikkaan.  Tää kyseinen pizza paikka oli kyl ihan super hyvä vaihtoehto, niin kuin oli myös koko reissun muutkin ruokapaikat. Tässä vaiheessa mua jännitti niin paljon, että just ja just sain alas noinki pienen pizzan.

Mietitte varmaan, että mikä mua jännitti ? No... tatskan otto tietenkin. Meille tuli Saran kanssa tää hullu idea jo kauan ennen reissuun lähtöä ja päätettiin tehdä reissusta entistä ikimuistoisempi ottamalla matkamuistot kirjaimellisesti kainaloon. Mulle tää tatska merkitsee paljon muutakin kuin pelkästään matkamuistoa, mutta siitä sitten myöhemmin ehkä lisää. Siinä se nyt on ja pysyy. Älyttömän söpönä!

Tatskojen jälkeen kello alkoi olemaan jo sen verran paljon, että päätettiin kävästä kaupan kautta ja mennä loppuillaksi hotellille hengailemaan. Kaikki välimatkat kuljettiin kävellen ja löydettiin yllättävän hyvin perille paikasta toiseen. Tämä johtui varmaan siitä, että oltiin niitä välimatkoja katsottu monesti jo etukäteen ja hyvä näin! Allegro matkasta ja ensimmäisestä Pietari päivästä jäi niin hyvä fiilis, että tiesi jo siinä vaiheessa, että koko reissusta tulee todella huikee!
IMG_4064 IMG_5225 IMG_4578 IMG_4227
Reissu oli kaikin puolin onnistunut. Säät eivät olleet parhaat mahdolliset, mutta ei annettu sen häiritä. Meillä oli tehty ennen matkaa hyvä suunnitelma, jota ei kuitenkaan täysin noudatettu. Siitä oli kuitenkin paljon apua ja näin ei tarvinnut paikan päällä stressata tekemisestä. Mentiin fiiliksen mukaan ja näin tästä matkasta tuli varmaan elämäni yksi parhaimmista reissuista! Koko reissu meni niin nappiin, että lopussa alkoi jo vähän pelottaa, että jotain pahaa tässä vielä käy... Mitään pahaa ei kuitenkaan käynyt, vaan selvittiin hyvillä mielillä kotiin asti. Matkaseura, fiilis sekä matkakohde ja matkustus väline olivat täydelliset. Jos nyt saisin reissusta vaihtaa jotain, niin en todennäköisesti vaihtaisi edes huonoa keliä, sillä siinä tapauksessa ei oltais hypätty pyörätaksin kyytiin ja oltais oltu yhtä siistiä kokemusta köyhempänä. Pietari oli matkakohteena ihan 10/10!! Jäi jopa matkan jälkeen vähän harmittaa se, että niin moni suomalainen aliarvioi Pietaria matkakohteena ja jättää näin hyvän tilaisuuden käyttämättä. Vajaa neljän tunnin kestävä matka Allegro junalla. Kuinka helppoa se onkaan!

Lisää reisuspostauksia on vielä tulossa, sillä kuvia on vielä niiiiiiiin paljon! Ajattelin tehdä jokaisesta päivästä oman postauksen, joten tästä reissusta postauksia on tulossa vielä monta.
IMG_4098 IMG_4533 IMG_5367IMG_4212 IMG_4368
Meillä oli ihan super ihana reissu ja siksi on ilo arpoa myös teidän kesken yksi kahden hengen VR Allegron -matkalahjakortti (arvo noin 240€). Arvontaan voit osallistua kertomalla kommentissasi, että oletko käynyt aikaisemmin Pietarissa ja mitä reissussa haluaisin nähdä ja tehdä. Osallistumisaikaa teillä on ensi viikon keskiviikkoon asti, joten kannattaa toimia ripeästi ja jotta voittomahdollisuus tuplantuisi, käy osallistumassa arvontaan myös Saran blogissa!
Arvonnan säännöt löytyy täältä.

176 comments:

 1. Oon käynyt Pietarissa kerran, vain yhden yön reissulla tosin, ja olin silloin melko pieni. Mussa on 12,5% venäläistä verta jopa, ja olis upeaa päästä vihdoin paremmin tutustumaan omiin juuriini!
  (natalia.reijola@gmail.com)

  ReplyDelete
 2. Ihana postaus ja hienoja kuvia<3 Oon pikkulapsena käynyt Pietarissa, mutta reissusta ei muistikuvia. Haluaisin nyt "isona" ;) uudestaan. Eremitaasi ja Talvipalatsi olis must-see - kohteita. Mukaan siis arvontaan.
  T. Nelliina
  nelliina at yahoo.com

  ReplyDelete
 3. Tällänen postaus ei kyl yhtään helpota tätä järkyttävää matkakuumetta! :D En oo ikinä käyny Pietarissa, mut monesti oon miettiny et Venäjälle vois olla tosi mielenkiintost lähteä. En tiedä juurikaan mitään koko paikasta, mut tosi avoimin mielin lähden kyl aina reissuun ja tykkään hirveesti uusist paikoista! Jännää miten muut naapurimaat on niin "tuttuja" ja kulttuuri tosi samanlainen ku meil täällä, mut Venäjä on ihan täysin vieras vaiks on nii lähellä. Lähtisin kyl enemmän ku mielelläni reissuun! :) jasmin.pekola@gmail.com

  ReplyDelete
 4. En ole koskaan käynyt Pietarissa tai ylipäätään Venäjällä, mutta olisin ehdottoman innokkaana lähdössä matkaan, jos tilaisuus tulisi! Ennen kaikkea haluaisin tutustua uuteen kulttuuriin ja maistaa venäläistä ruokaa. Mulla ei ole oikein tietoa Pietarin nähtävyyksistä, joten niihinkin haluaisin tutustua!

  ssenja98@gmail.com

  ReplyDelete
 5. Moi! Mä en ole ikinä käynyt Venäjällä ja vaikka se vähän jännittää ja pelottaakin, haluaisin nähdä mitä tossa meiän naapurissa on, josta niin paljon puhutaan. Lähiaikoina, kun noita matkoja sinne on ollut paljon tarjolla ja oon kuullu muutamilta tutuilta Pietarista, oma into on herännyt ja haluaisin kovasti lähteä käymään siellä. Mikä olisikaan parempi mahdollisuus kuin tämä! ;-)

  Www.greetingsfromhilla.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. En oo koskaan aikasemmin käyny Pietarissa, tai ylipäätään Venäjällä. Ois tosi siistiä päästä näkemään millasta siellä on ja tutustumaan heidän kulttuuriin :-) oon ennenkin ollu kiinnostunu Venäjästä, sinne matkustamisesta ja venäjän kielestä, kuten myöskin sen opiskelusta, mut nää sun postauksest on kyl herättäny entistä enemmän mielenkiintoo kaikkee Venäjää liittyvää kohtaan. Ois aivan mahtavaa voittaa ja päästä kokemaan tällänen täysin uudenlainen kokemus, josta jäis varmaan muistot ikuisiks ajoiks mieleen :-) Reissust tulis samalla unohtumaton 2-vuotispäivä reissu mulle ja mun poikaystävälle !

  ReplyDelete
 7. Olen käynyt useasti Pietarissa ja se on lempi kaupunkini, vaikka itse olen Moskovasta. Haluaisin mennä sinne nyt kesän aikana ennen kuin lähen vaihtoon puoleksi vuodeksi ja en nää Venäjä pitkään. Plus heinäkuun lopussa olisi kiva mennä romaantiselle matkalle poikkaystävän kanssa, koska meillä on viiden vuoden vuosijuhla. Olisi kivaa menne Petergofiin ja matkusta venellä Pietarin ympäriin.

  Anna Ageenkova
  anna.ageenkova@gmail.com

  ReplyDelete
 8. En ole käynyt ikinä Pietarissa mutta halu olisi kova. Viimeisin innostuminen tapahtui jääkiekon mm-kisojen aikaan. Olen kuullut että venäläiset ovat kovin ystävällistä väkeä. Työkaverini vaimo on venäläinen ja välillä työpöydälleni on ilmestynyt venäläisiä herkkuja. Olisi hienoa päästä näkemään venäläistä kulttuuria sekä huikeat kirkot joita heillä on. RUOKAA TIETENKÄÄN UNOHTAMATTA. Olen nimittäin venäläisen ruuan ystävä. Vietämme jokaiset pikkujoulut Salsik-nimisessä ravintolassa helsingissä ystäväporukan kanssa. Aivan huikea paikka!
  saloniemitytti@gmail.com

  ReplyDelete
 9. En ole koskaan käynyt Venäjällä, koska jotenkin nämä viisumijutut ovat jännittäneet… Nyt kuitenkin tämän postauksen luettua matkakuume kasvoi suureksi! Eurooppaa on tullut kierrettyä vaikka millä mitalla, mutta Venäjä puuttuu listalta. Pietari on varmasti helppo kaupunki aloittaa naapurimaahan tutustumista. Odotan innolla, mitä reissuvinkkejä mm. ruuasta ja nähtävyyksistä vielä kerrot!

  ReplyDelete
 10. Heips! Pietarissa ei ole tullut päästyä käymään ikinä niinkuin ei missään muuallakaan:/ Olisi kiva lähteä parhaan kaverin kanssa katsomaan Pietarin nähtävyyksiä ja shoppailemaan kunnolla! Olisi myös hieno testata venäläisiä ruokia ja oppia tuntemaan kulttuuria paremmin.

  ReplyDelete
 11. En ole käynyt Pietarissa saatika Venäjällä vielä kertaakaan, mutta tarkoituksena olisi suunnata sinne heti kun aikataulu (sekä lompakko :D) sallii. Historian opiskelijana minua kiinnostaisi erityisesti historialliset kohteet, kuten Talvipalatsi ja Leningradin piirityksen museo. Olisi hienoa päästä näkemään asiat joista on vain lukenut. Tämän lisäksi matkalle mahtuisi myös shoppailua sekä Pietarin raflatarjontaan tutustumista :)

  Kiira Law
  kiira.law@hotmail.com

  ReplyDelete
 12. moikka! Niiin ihania kuvia ja matkakuume Pietariin kasvaa vaan. Olen ollut siellä aikaisemmin monta vuotta sitten, mutta koska silloin kyseessä oli sukumatka, olisi niin ihana päästä sinne uudestaan, jotta tutustuminen kaupunkiin (johon tuolloin ekalla kerralla jäi jo hyvä tuntuma) olisi vähän parempi!

  ReplyDelete
 13. En ole koskaan Venäjälle asti päässyt matkustamaan, mutta pakko myöntää että olen katsellut kyllä Pietariin meneviä junia jo jonkun aikaa. Kesä on täynnä töitä, ja olinkin ajatellut että töiden loputtua voisi itseään vähän palkita pienellä reissulla naapurimaahan.

  Mun matkustelun tarkoitus on aina nähdä paikallista kulttuuria, ja tarkoitus olisikin koluta mahdollisimman monta maata läpi tässä elämän aikana. Tulevaisuuden jatko-opinnot myös sisältää paljon eri kulttuureja ja niiden ymmärtämistä, joten tietyllä tavalla tätä ihan tulevaisuuttakin varten koitan mahdollisimman paljon harjoittaa. Perus kulttuuripläjäyksen lisäksi toinen maailmansota on mulle historiallisesti ihan älyttömän kiinnostavaa, ja Pietarista toivottavasti löytyisikin jotain museota, missä heidän näkökulmaansa tapahtumista kerrottaisiin. annnasofiia@hotmail.com

  ReplyDelete
 14. Mä en oo käynyt Pietarissa koskaan, enkä kyllä missään päin Venäjää. Olisi hauska kokemus, jonka voisi hyvin toteuttaa kesällä. Hyvä vuosipäivälahja poikaystävälle ja mulle! ;D

  Kiia.hallstrom@gmail.com

  ReplyDelete
 15. En ole ennen Pietarissa ollut joten sinne olisi todella kiva päästä. Suunnitteilla on jonkinlainen kulttuuriloma joten Pietarissa olisi kiva vain kierrellä ja tutustua kaupunkiin sekä syödä hyvää ruokaa. Mukaani ottaisin poikaystäväni joka ei ole ikinä päässyt matkustamaan :)

  ReplyDelete
 16. Airiina
  En ole koskaan käynyt Pietarissa, enkä Venäjällä mutta kovasti haluaisin mennä käymään noiden kuviesikin takia matka näytti olevan upea, haluaisin tehdä ostoksia, Talvipalatsin nähdä ja syödä hyvin. Osallistun arvontaasi.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  ReplyDelete
 17. En oo käynyt Pietarissa, enkä venäjälläkään, mutta olisi hieno kokemus päästä täkemäänvähän tuota itänaapurin puolta, ja kokea se niin paljon hehkutettu erilainen kulttuuri!

  heidihokkanen22@gmail.com

  ReplyDelete
 18. En ole ikinä aiemmin käynyt pietarissa! Haluaisin antaa matkan lahjaksi poikaystävälleni, meillä tulee ihan pian 2 vuotta täyteen ja reissu olisi oiva keino juhlistaa tätä!

  ReplyDelete
 19. En ole käynyt ikinä! Ylipäätään Venäjä tutkimatta kokonaan, siis mukana arvonnassa! optimismia(at)gmail.com

  ReplyDelete
 20. Venäjällä ei ole ikinä tullut käytyä, joten Pietari myös tuntematon paikka. Lukiossa olen opiskellut venäjän kieltä, ja maan kulttuuri on aina kiinnostanut minua sen omaperäisyydellään. Suuri ja tärkeä maa on sitäkin kiehtovampi:) Haluaisin kierrellä ja ihmetellä kaupungin menoa ja päästä hieman lähemmin käsiksi naapurimaahamme :)

  siniturunen@outlook.com

  ReplyDelete
 21. En oo koskaan käynyt Pietarissa enkä kyllä Venäjälläkään ollenkaan. Venäjä on mielenkiintoinen maa ja olisi ihanaa päästä tutustumaan venäläiseen kulttuuriin sekä näkemään upeita rakennuksia. Rakastan matkustamista ja olisi niin upeaa päästä kokemaan tämä kaikki parhaan ystävän kanssa ja reissusta tulisi varmasti ihan älyttömän hauska kun kumpikaan meistä ei osaa Venäjää edes yhtä sanaa :D Itse bloggaajana haluaisin varmasti näpsiä kuvia tuhansia ja koluta kaikki upeimmat kuvauspaikat.

  noorainkilainen@outlook.com

  ReplyDelete
 22. kerran olen Pietarissa lapsena käynyt mutta olisi tosi kiva päästä verestämään muistoja! :)

  ReplyDelete
 23. En ole koskaan käynyt, mutta olisi upea päästä parhaanystäväni kanssa katselemaan sinne nähtävyyksiä, tutustua Venäjän kulttuuriin ja tietysti shoppailemaan! annica.weissman@hotmail.com

  ReplyDelete
 24. En ole käynyt ikinä Venäjällä tai Pietarissa! Kiinnostus olisi kuitenkin kova, erityisesti nyt kun ruplan kurssin on niin alhainen. Haluisin käydä myös talvipalatsissa! liina.pen ( at ) gmail.com

  ReplyDelete
 25. En oo ikinä käyny Pietarissa ja sinne olis kyllä kiva päästä. En oikeen tiedä mitään Pietarista tai ylipäänsä Venäjästä, joten olis kiva käydä tutustumassa naapurimaahan. Lähtisin avopuolison kanssa reissuun ja käytäis varmasti katsomassa jotain nähtävyyksiä ja syötäis paikallista ruokaa! :)
  T. Jenna jennajanika@gmail.com

  ReplyDelete
 26. En oo ikina kaynyt Pietarissa, mutta kiinnostusta loytyis iha hurjasti :) oikeestaan iha ihmetyttaa ettei oo tultuu mentyy, koska niinkuin sanoit se on ihan tossa vieressa ja kumminkin iso kaupunki varikkaalla kulttuurilla ! Haluisin naha siis vahan kaikkea, kuten sen kirkko veren paalla, eremitaasi ja se paakatu nevski proskretin... ja shoppailla myos tietty :D s-posti: liisaa96@gmail.com

  ReplyDelete
 27. Vitsi miten hienoa Liisa että pääsit tällaiseen juttuun mukaan! Itse en ole Pietarissa käynyt (vielä), mutta pitää kyllä ehdottomasti mennä! lilja.orelma@gmail.com

  ReplyDelete
 28. Wau mikä arvonta!! Itse olen käynyt vaan Viipurissa, joten olisi ihanaa nähdä toinenkin kaupunki Venäjällä, sillä Pietari on varmasti ihan erilainen kaikin puolin :) Olisi mahtavaa viettää loma Pietarissa poikaystävän kanssa kierrellen kaupunkia ja syöden hyvää ruokaa. Yllätyin muuten siitä, miten helppo sinne on matkustaa! :)

  metenblogi.blogspot.fi
  mette.karjalainen@hotmail.com

  ReplyDelete
 29. Ihan parasta kun jaksoit kirjoittaa näin laajan postauksen, tätä oli todellakin ilo lukea! :) Jään innolla odottamaan seuraavia matkapostauksia!

  ReplyDelete
 30. En ole käynyt Pietarissa enkä Venäjällä muutenkaan koko elämäni aikana! Haluaisin päästä tutustumaan venäläiseen kulttuurin ja erityisesti ruokaan enemmän :) pihla.hakala@hotmail.com

  ReplyDelete
 31. En oo käynyt Pietarissa, enkä muutenkaan Venäjällä. Ois aivan huippua päästä tutustumaan täysin uudenlaiseen paikkaan ja kulttuuriin, Pietari kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoiselta kohteelta! :)

  ReplyDelete
 32. Pietarin reissu on ollu mielessä pidempääkin, mut koskaan ei oo tullut siellä tai Venäjällä ylipäätänsä poikettua. Olis siistiä käydä ihastelemassa, miltä pietarilainen kesä näyttää ja myös paikalliset taidemuseot kiinnostelis, joista kaveri ehtikin jo vinkata :)
  marie.vilkki@hotmail.com

  ReplyDelete
 33. Vitsi nää teijän matka postaukset on kivoja!! Ja ah,mä niin haluisin päästä Pietariin, en oo koskaa siellä käyny.. :) prisca.n-s@hotmail.com

  ReplyDelete
 34. En oo koskaan aikasemmin käynyt Venäjällä, saatikka Pietarissa! Avopuoliso on saanut mun ennakkoluulot itänaapuria kohtaan pikkuhiljaa kääntymään ja olis hienoa matkata metropoliin. Kirsikkana kakun päällä reissussa olisi se, että päästäisiin tutustumaan pietarilaiseen, amerikankääpiöterriereitä kasvattavaan kenneliin ja mahdollisesti näkisimme oman amerikankääpiöterrieri Kostimme tulevien pentujen tulevan äidin!! 😊 Kosiomatkalle siis!
  Terkuin Malviina malviina.heina@gmail.com

  ReplyDelete
 35. Voi mikä ihana arvonta! Pietarissa en ole ikinä ennen käynyt ja sielä kiinnostais erityisesti päästä ihailemaan kaunista arkkitehtuuria.

  ReplyDelete
 36. Voi vitsit kun haluisin käydä Venäjällä! Alekiskurssi käyty, joten eikun kokeilemaan taitoja. sara.mahonen@gmail.com

  ReplyDelete
 37. En oo aiemmin ollut Pietarissa tai muutenkaan Venäjällä. Olis kivaa nähdä ja kokea venäjän kulttuuria. :)

  ReplyDelete
 38. Olen käynyt aikoinaan Pietarissa, silloin se oli vielä Leningrad! Ja aika silloin aivan toinen, 80-luvun lopulla. Olisipa jännä päivittää mielikuva kaupungista.
  postin.tuomaa@gmail.com

  ReplyDelete
 39. Olen kerran käynyt Pietarissa kouluni kanssa. Silloin ei paljon tullu kierreltyä, muuta kuin pakolliset jutut. Tämän takia olisi hienoa päästä vielä kerran kokemaan se parhaan ystäväni kanssa, jolloin pääsisi tutkailemaan kyseistä miljoonakaupunkia omien mieltymysten mukaan :-)
  tiinja@hotmail.com

  ReplyDelete
 40. Yleensä en koe matkapostauksien olevan kovin kiintoisia, koska ne kertovat lähes aina rantalomakohteista ja ovat täynnä kuvia niistä samoista aurinkoisista rannoista. Tää postaus oli kuitenkin älyttömän hyvä ja tuli itellekkin hinku päästä Pietariin!<3 Erityisesti paikalliset ihmiset ja ruoka olisivat itsessään jo mielenkiintoista nähdä täysin vieraan kielen vuoksi, mutta Jusupovin palatsi sekä lukuisat sillat olisivat varmasti must see -listalla! Mariinskin teatterissa olisi upeaa käydä katsomassa teatteria tai balettia, kokemuksena olisi varmasti huikea!
  kiia.hytonen@hotmail.com

  ReplyDelete
 41. En oo ikinä käynyt Venäjällä, mutta olisi kiva päästä näkemään myös sitä kulttuuria! :-)
  Emma.karoliina (at) hotmail.fi

  ReplyDelete
 42. Aivan mahtava arvonta!
  En ole aiemmin käynyt Pietarissa, saatika Venäjällä laisinkaan. Olisi mahtavaa päästä käymään siellä itäpuolella tutumpien Ruotsin risteilyjen sijaan. Jos arpaonni omalle kohdalleni sattuisi, ottaisin poikaystäväni matkaan, ja keskittyisimme reissulla hyvään ruokaan, uuteen kulttuuriin, shoppailuun, nähtävyyksiin ja tietysti venäläiseen arkkitehtuuriin!

  Terkuin Hennai

  ReplyDelete
 43. En oo koskaan päässy käymään Venäjällä, mutta ois mahtavaa päästä käymää. Nää kuvat teijä matkasta herätti suuren mielenkiinnon sinne lähtöön ja kolmen vuoden venäjänkielen opiskeluaki voisin vihdoin päästä hyödyntään! :) jonna.halme@hotmail.com

  ReplyDelete
 44. Oon käynyt Pietarissa kerran vuosia sitten koulumatkalla, josta en tosin paljoa muista :D Haluaisin nähdä siellä varmaan arkkitehtuuria ja kulttuuria sekä taidetta.

  ReplyDelete
 45. En ole ennen pietaris käynyt, joten ois mielenkiintoista päästä näkemään arkkitehtuuria mitä venäjäl on :-)
  peltoessi@gmail.com

  ReplyDelete
 46. Upeita reissukuvia! En oo koskaan käynyt Pietarissa saati sitten Venäjällä, mutta halu on kova :) Pietarissa kiinnostaa eniten erityisesti arkkitehtuuri.
  mykramilla(at)gmail.com

  ReplyDelete
 47. En ole käynyt Pietarissa, mutta jos voittaisin arvonnan niin lähtisin reissuun kaksoissiskoni kanssa. Olemme molemmat olleet aikaisemmin tosi skeptisiä siinä suhteessa ettei "uskallettais" lähteä Venäjälle, mutta kun serkkumme opiskeli maassa reilu vuoden ja hän yksinkertaisesti rakastui maahan,niin olen alkanut itsekin kyseenalaistamaan että miksi edes pelätään.
  Kuvien perusteella kyseessä on oikeasti hyvin kuvauksellinen paikka ja varmasti kokemisen arvoinen mesta joten siksi haluaisin päästä käymään Pietarissa. Reissu sisältäisi kuvaamista, viiniä ja hyvää ruokaa, sekä maisemien ihastelua. Ja jos paikalliset osaisivat suositella jotain tiettyä asiaa mikä pitää Pietarissa ollessa kokea, niin sitä sitten tehtäis! :)

  ReplyDelete
 48. En ole koskaan käynyt Venäjällä. Olisi ihan huippua päästä reissuun esim. äitini kanssa. Pietarissa olisi paljon nähtävää ja katseltavaa ja sellaisesta lomasta pidänkin. Kulttuuri on tietysti myös yksi asia joka olisi hieno päästä kokemaan! :) hannaem@wippies.fi

  ReplyDelete
 49. En ole käynyt (vielä ) Pietarissa, mutta jossain vaiheessa on pakko sinnekin päästä. Miksei jo tänä kesänä :) Eniten kiinnostaa nähtävyydet mm talvipalatsi ja verikirkko.

  ReplyDelete
 50. En ole koskaan käynyt Pietarissa, enkä muutenkaan Venäjällä. Olemme mieheni kanssa jo pitkään miettineet, että Pietari voisi olla kokemisen arvoinen matkakohde. Haluaisin nähdä erilaista arkkitehtuuria, nähtävyyksiä, syödä hyvää ruokaa ja kokea ylipäänsä erilaista kulttuuria. Olisi ihan mahtava, jos arpaonni suosisi. :)

  ReplyDelete
 51. Pietarissa oon kerran käynyt useampi vuosi sitten. Nyt olisi huippua päästä katsomaan ja kiertämään kaupunkia varttuneemmalla silmällä ja paremmalla kielitaidolla! Nyt kaupungista saisi varmasti paljon enemmä irti. Haluaisin päästä katsomaan venäläistä balettia!
  eveliinakuisma@hotmail.com

  ReplyDelete
 52. En ole käynyt! Lähtisin murtamaan ennakkoluuloja :) jeww_@hotmail.com

  ReplyDelete
 53. Hennajenniina
  Ihania kuvia ja juttu Pietarin reissultanne, noloa sanonoa mutta en ole koskaan käynyt Venäjällä ja maa kiinnostaa minua kovasti, harmi vain kun meidän päättäjät eivät ymmärrä hyviä suhteitamme Venäjälle. Venäläinen taide on kaunista ja tatuointi olisi tervetullut minulle, tietysti pelkää käynti Pietarissa olisi jo suuri elämys.

  henna.holappa1@luukku.com

  ReplyDelete
 54. Olen käynyt Pietarissa kerran. Silloin mukana oli 15 hengen seurue, niin oikeasti ei päässyt kiertelemään yhtään mihinkään, kun seurueemme juttui johonkin terassille... Eli hukkaan meni koko reissu, kun itse olisin halunnut kävellä ja katsella kaupunkia!

  xevex82(at)gmail.com

  ReplyDelete
 55. En oo ikinä ollut Venäjällä vaikka sinne matkaaminen on joskus sillontällön käynyt mielessä! Näiden reissupostausten ja kuvien perusteella mulle tuli ainakin hirveä hinku päästä toteuttamaan samanlainen reissu kuin teillä! Eli matkalle mukaan paras kaveri, hyvä fiilis ja positiivinen asenne :>

  janinakoskenniska@hotmail.com

  ReplyDelete
 56. En ole ennen ollut Pietarissa ja olisi mahtavaa päästä siellä käymään ystäväni kanssa. Haluaisin päästä näkemään Pietaria omin silmin ja muutenkin millaista venäjällä on. Odottaisin innolla myös päästä testailemaan kielitaitoani siellä paikallisten kanssa.
  mira.mannila@netti.fi

  ReplyDelete
 57. En ole käynyt ennen Pietarissa ja olisi mahtavaa päästä käymään siellä ystäväni kanssa. Haluaisin nähdä Pietarin ja muutenkin nähdä,että millaista on Venäjällä. Tämä olisi myös hyvä tilaisuus kokeilla kielitaitoani siellä paikallisten kanssa.

  ReplyDelete
 58. En ole koskaan käynyt Pietarissa ja suoraan sanottuna en ennen ollut kovin kiinnostunut sinne menemään. Kuitenkin, kaikki tämä hehkutus ja nuo kuvat (!) on kyllä muuttanut mun mielen ihan täysin! Haluisin syödä aitoa venäläistä ruokaa, ostaa aitoja maatuskoja sekä nähdä talvipalatsin!
  jarvinen.mirka@gmail.com

  ReplyDelete
 59. En ole koskaan käynyt Pietarissa, mutta olisi mahtava päästä käymään ystävän kanssa siellä. Kiinostaisi nähdä kaupunkia ja erilaista kulttuuria :)!
  tasmiisa@hotmail.com

  ReplyDelete
 60. En ole käynyt Pietarissa, mutta se voisi olla kyllä mielenkiintoinen matkakohde. Ainakin erilainen. Olisi kiva nähdä erilaisia nähtävyyksiä.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  ReplyDelete
 61. En ole koskaan käynyt Pietarissa. Olisi mukava nähdä naapurimaata ja nopea junamatka on myös plussaa. Kaupungin nähtävyyksien kiertely ja ruoka kiinnostavat.
  19jenna97@gmail.com

  ReplyDelete
 62. Nyt on aivan pakko kommentoida, vaikka arvonnasta en olekaan kiinnostunut!! Olen kaivannut tällaisia pitkiä ja kuvarikkaita postauksia jo kauan. Parasta tässä oli se, ettei kuvissa näkynyt sama kello tai laukku kymmentä kertaa, vaan kuvia oli useita ja ne olivat kaikki niin erilaisia ja niitä oli paljon mieluisampaa katsella. Näitä siis ehdottomasti lisää!! :)

  ReplyDelete
 63. Mukana ollaan. :) Lähtisin varmaankin mieheni kanssa 5-vuotishääpäiväreissuun. <3 En ole koskaan aikaisemmin käynyt Pietarissa, mutta naapureiltani varmasti kuulemme paljon siitä mitä Pietarissa kannattaa nähdä ja kokea.

  hippohiiri at gmail.com

  ReplyDelete
 64. Itse olen kerran aikaisemmin Pietarissa käynyt ja ai että oli ihana paikka! Pitkän viikonlopun mittainen reissu oli kuitenkin aivan liian lyhyt, joten olisi aivan mahtavaa päästä tutustumaan kyseiseen kaupunkiin paremmin! :-)

  a.axberg@me.com

  ReplyDelete
 65. En oo koskaan käynyt, mutta Viipurissa oon! Eniten mua kiinnostaa hyvä ruoka, shoppailumahollisuudet ja paikalliset nähtävyydet :)

  souffi96(at)hotmail.com

  ReplyDelete
 66. katson koko ajan väärin, että toi sara olisi nora

  ReplyDelete
 67. Ollaan poikaystävän kanssa puhuttu tuhannet kerrat matkasta Pietariin, vaan vielä on jäänyt ihan haaveeksi. Isoimpana syynä pahis nr 1 - raha. Olisi ihana lähteä matkailemaan sinne, shoppailla, herkutella ja tavata poikkiksen opiskeluystäviä.
  minuhno@gmail.com

  ReplyDelete
 68. Peppi
  Olen käynyt kerran Pietarissa luokkaretkellä mutta siitä on jo aikaa, ehkä nyt olisi aika mennä taas sinne, kaikki nähtävyydet kiinnostaa ja kaupat.

  peholapp(at)uusikaupunki.fi

  ReplyDelete
 69. en oo ikinä käynyt Pietarissa, mutta haluaisin kyllä, koska tykkään tutustua uusiin paikkoihin ja kulttuureihin. Söisin venäläistä ruokaa, kiertelisin ympäri paikkaa ja nauttisin kyllä täysillä! Ottaisin tietty myös paaaljon kuvia matkalta.. :--D

  milla_harju1996@hotmail.com

  ReplyDelete
 70. En ole koskaan käynnyt Pietarissa enkä Venäjälläkään, joten olisi todella mielenkiintoista mennä käymään siellä ja nähdä maan kulttuuria omin silmin. Viikonloppu matka voisi olla täydellinen irtiotto arjesta ja hieno mahdollisuus nähdä Pietarin nähtävyyksiä ja elämää.

  ReplyDelete
 71. En ole ikinä käynyt Pietarissa. Se vaikuttaa niin täydelliseltä viikonloppukaupunki -lomalta (kauhea sanahirviö), johon on ollut niin kauan puhetta lähtee poikaystävän kanssa! Eniten siellä kiinnostaa ehdottomasti nähtävyydet sekä tietty shoppailut&kaupat. ;-)

  ida.plosila@gmail.com

  ReplyDelete
 72. En oo koskaan käyny Pietarissa enkä Venäjällä ollenkaan, mutta mielellään lähtisin kyllä käymään. Ois mukava käyä uudessa maassa ja nähä kyseistä kulttuuria, tutustua kaupunkiin ja saada uusia kokemuksia :-)

  eveliina.pigg@gmail.com

  ReplyDelete
 73. Olen käynyt muutaman kerran Pietarissa ja olisi mahtavaa päästä käymään siellä vielä uudestaan. Paljon on jäänyt vielä näkemättä.

  nidjuh@hotmail.com

  ReplyDelete
 74. En oo ikinä päässyt käymään. Haluisin kierrellä kauppoja ja ihastella kaikkia hienoja rakennuksia, varsinkin kirkkoja!

  ReplyDelete
 75. Ainiin sähköposti unohtui.

  liikkanen.emmi@gmail.com

  ReplyDelete
 76. En ole käynyt Pietarissa koko Venäjästä puhumattakaan :) Pietarissa katselisin nähtävyyksiä ja söisin hyvin :)

  emmmmmmmmmmaa (a) gmail.com

  ReplyDelete
 77. En ole käynyt Pietarissa ikinä aikaisemmin, mutta olisihan se mahtava kokemus päästä kokemaan Pietari omin silmin! :-)

  jonnaajulia@gmail.com

  ReplyDelete
 78. En ole ikinä käynyt missään Venäjällä, mutta poikaystävä on ja tykästyi todella! Pieni kesälomareissu olisi mukava!

  inkamarjaanamakinen@hotmail.com

  ReplyDelete
 79. En oo koskaan käynyt Pietarissa mutta haluisin ehdottomasti käydä!! Lahjakortti tulis varmaankin mun ja poikaystävän käyttöön, mut otettais mun äiti mukaan tulkiks, sillä äiti puhuu hyvin venäjää ja on mulle pienestä pitäen puhunut Venäjän ja sen kulttuurin puolesta! :)

  Sara-umu@hotmail.com

  ReplyDelete
 80. Viimeksi kävin Venäjällä pikkutyttönä, enkä muista tästä matkasta mitään. Olisi upeaa päästä seikkailemaan Pietarin kaduilla ja nähtävyyksissä (ruokaa unohtamatta!). Venäläinen ruoka kiinnostaa, ja uudet kokemukset ovat enemmän kuin tervetulleita. :)

  ReplyDelete
 81. En ole käynyt ennen Pietarissa, joten jos voitto osuisi kohdalle se olisi ensimmäinen reissu sinne ja samalla myös mun ja poikaystävän ensimmäinen yhteinen reissu ulkomaille :) Pietarissa kiehtoo vanhat kauniit rakennukset ja se tosi erilainen kulttuuri!

  hillakhei@gmail.com

  ReplyDelete
 82. Koskaan en ole käynyt Pietarissa, mutta paikallinen arkkitehtuuri ja upeat rakennukset kiehtovat paljon! Joten lähinnä haluaisin nähdä kaupunkia ja kuvata sitä :-)

  adaik97@hotmail.com

  ReplyDelete
 83. En oo käyny ikinä Pietarissa enkä koko Venäjällä. Matkalla haluttais nähdä ne kaikki kaupungin hienot rakennukset ja kokea erilainen kulttuuri. Ja ruokapuolta ei sovi unohtaa! :)

  ReplyDelete
 84. oon valitettavan vähän elämäni aikana päässyt matkustamaan eikä ois mitään parempaa kun päästä näkemään uusia mestoja! lähtisin reissuun poikaystäväni kanssa jonka kanssa emme ole yhteiselle reissulle vielä kerenneet lähteä! kierreltäis nähtävyyksiä pietarissa ja nautittaisiin erilaisesta kulttuurista :-)

  jennika_t@msn.com

  ReplyDelete
 85. Näiden perusteella Venäjä on kyllä must see -listalla! Ei oo edes tullut ajatelleeksi, että sinne tosiaan pääsee noinkin näppärästi ja nopeasti! :-D

  ReplyDelete
 86. En oo vielä päässyt käymään Venäjällä, mutta se on ollut matkatoiveissa pitkään! En ole myöskään viettänyt kunnon kaupunkilomaa koskaan, joten tämä olisi kiva kokemus. Haluaisin kierrellä katsellen upeita vanhoja ja historiallisia rakennuksia sekä kokea venäläistä ruokakulttuuria :)

  sallamaria@windowslive.com

  ReplyDelete
 87. Olen käynyt Pietarissa yhden kerran joskus 80-luvun loppupuolella. Oli talvi ja kylmää, enkä silloin oikein osannut nauttia reissusta. Mieluusti kävisin siis uudestaan mukavammissa olosuhteissa :) Haluaisin katsella nähtävyyksiä ja maistella venäläisiä ruokia.
  netteri@gmail.com

  ReplyDelete
 88. Vitsit miten upeita kuvia! Reissustanne kyllä huohkui hyväntuulisuus ja huolettomuus, etenkin snäpin puolelta :D

  En ole käynyt Pietarissa koskaan, enkä myöskään muualla Venäjällä. Palkinnon käyttäisin yllättääkseni poikaystävän huolettomalla ja romanttisella reissulla tutustuen venäläiseen kulttuuriin ruuan, nähtävyyksien sekä ostosten keinoin. Hän on myöskin lukenut venäjää vuoden, joten olisi hauskaa, jos hänkin pääsisi käyttämään näitä paljon kehumiansa taitoja ja ehkäpä oppimaan jotain uutta ;) yhteinen irtiotto arjesta olisi kyllä paikallaan omien työkiireiden ja paremman puoliskon kisakauden keskellä!

  ReplyDelete
 89. Vanhemmat ovat käyneet Pietarissa vuosi sitten, mutta olisi kiva päästä itsekin varsinkin nyt kun olen kuullut niin paljon hyvää siitä paikasta! :) Haluaisin kiertää parhaat shoppailupaikat ja tietysti hyviä ravintoloita ja kahviloita. Ottaisin mukaan pikkusiskoni, koska hänen kanssaan meillä ei tulisi tylsää ja hän ansaitsisi pienen lomareissun kesätöidensä jälkeen.
  iris.leikas@luukku.com

  ReplyDelete
 90. En ole koskaan käynyt Pietarissa tai missään muuallakaan Venäjällä ja olisi mahtavaa päästä tutustumaan venäläiseen kulttuuriin. Olisi kiva viettää lomaviikonloppu Pietarissa ennen kuin poikaystävä lähtee armeijaan... nea.laaksonen@gmail.com

  ReplyDelete
 91. En ole koskaan käynyt Pietarissa, mutta poikaystävän kanssa oli juuri matka suunnitteilla. Erityisesti rakennustaide kiinnostaa. Homma kuitenkin tyssäsi viisuminhakuun, joka vaikutti mahdottomalta. Miten viisumin haku on voitu tehdä noin vaikeaksi 2000-luvulla ja vielä rahastetaan matkatoimistojen kautta? Olisi kiva saada postauksia siitä miten viisumi haetaan itsenäisesti, vaikka sun ei sitä tarvikaan tehdä. Lisäksi olisi kiva tietää pärjääkö kaupungissa ilman kielitaitoa eli englannilla?
  petu_91(ät)netti.fi

  ReplyDelete
 92. Oon käynyt Pietarissa kerran, kahdeksan vuotta sitten! Olisi kiva lähteä uudestaan ja tutustua paikkoihin, jotka jäi silloin lyhyellä reissulla käymättä :-)

  ReplyDelete
 93. En ole vielä käynyt Pietarissa, mutta todella haluaisin ja suunnitelmissa on ollut. Minua kiinnostaa Pietarissa erityisesti arkkitehtuuri, kulttuuri ja hyvä venäläinen ruoka. Peukut pystyssä arvonnassa mukana,
  pienet.suloisuudet@gmail.com

  ReplyDelete
 94. Pietarin reissu on ollut mielessä moneen otteeseen, mutta jäänyt toistaiseksi tekemättä. Erityisesti arkkitehtuuri ja kulttuuri kiehtoo, sekä tottakai myös ruoka kiinnostaa!

  ReplyDelete
 95. Venäjä on ihan tuntematonta maaperää mulle, ja kieltämättä aikuisiän ensimmäinen kesäloma kaipaisi jotain seikkailua! Talvipalatsi ja Eremitaasi kiinnostaisi etenkin. Ihania kuvia!
  -Marjut

  ReplyDelete
 96. En oo ikinä käyny Pietarissa, mutta ehdottomasti haluaisin käydä! Itä on aina tuntunu vaa jotenki kaukasemmalta kuin länsi, mutta historiaa oon Venäjästä paljon lukenut ja näin ei ehdottomasti pitäisi olla! Haluaisin erityisesti vierailla Eremitaasissa, koska olen nähnyt sen monta kertaa elokuvissa ja netissä ja se on niin upea!

  ReplyDelete
 97. Olisi mielenkiintoista käydä näin 20 vuoden jälkeen uudestaan Pietarissa ja nähdä paikka uusin silmin. Viimeksi käydessäni olin 4-vuotias ja olo silloin oli ehkä vähän turvaton. (En tiedä miksi :D) Tarkkoja mielikuvia paikoista ei ole, joten olisi kiva nähdä kaupunki ja kokea se uudella fiiliksellä. -Sari

  Sakke_92@hotmail.com

  ReplyDelete
 98. Pietarin reissu kiehtoisi kovasti, sillä muut lähimaat on tullut jo moneen kertaan käytyä. Venäjällä en ole koskaan käynyt ja olisi ihanaa päästä tutustumaan heidän kulttuuriin ja nähtävyyksiin! Mukana arvonnassa, reea.vainio@hotmail.com :)

  ReplyDelete
 99. Oih, kävin jo Saran blogiin heittämässä tämän kommentin ja olihan mahdollisuudet pakko tulla tuplaamaan!

  Mä itse haluaisin lähteä Venäjälle siitä syystä, että mulla oli lapsena Pietarista kotoisin oleva ystävä. He asuivat isänsä kanssa Suomessa parin vuoden ajan, mutta muuttivat sittemmin takaisin sukulaistensa vuoksi. Isänsä pitää aktiivisesti yhteyttä sähköpostin ja Facebookin kautta äitiini, ja mikäli tämä voitto omalle kohdalle osuisikin, ottaisin juuri äitini mukaan ja lähtisin hänen kanssaan tapaamaan niin kovin kauan kaivattuja ystäviä. <3 valitettavasti meillä ei tällaiseen ole mahdollisuuksia omasta puolesta, mikä on todella harmi, sillä vaikka ystävyys säilyy netinkin välityksellä, on fyysinen tapaaminen aina vaan niin paljon parempaa!

  En siis aiemmin ole kyseisessä maassa käynyt ja mikäli sinne pääsen, olisin myös tämän jälleennäkemisen lisäksi ehdottoman kiinnostunut näkemään balettia, sekä maistelemaan erilaisia ruokia. Tatuoijani on myös lähtenyt Venäjälle takaisin, joten hänen luonaan olisi tehtävä pieni välistoppi ja hei, kaikkein eniten odottaisin että pääsen kuulemaan äitini puhuvan venäjää! 10 vuotta kielen opiskelua ei voi olla täysin turhaa jos itse maahan joskus pääsee :P

  Oikein ihanaa kesää siulle! <3
  - Jenny / tiihonenjenny@gmail.com

  ReplyDelete
 100. En ole vielä koskaan käynyt Pietarissa, mutta se on itseasiassa aina ollut must-see kohteissa. Aina vaan johtenkin haluaa lähteä niin kauas vaikka lähempääkin löytyy ihan huippukohteita- kuten Pietari! Yleisesti kulttuuri kiehtoo, arkkitehtuuri ja venäläinen ruoka. Olen meinaan kuullut venäläisen ystäväni kehuvan venäläistä ruokaa useasti.

  viivi.nousiainen@outlook.com

  ReplyDelete
 101. En oo koskaan Venäjällä käyny, mutta mieluusti menisin! Kaikki mahdolliset nähtävyydet koluaisin ihan varmasti läpi, haha! (virtanenjasmina@gmail.com)

  ReplyDelete
 102. En ole koskaan käynyt Pietarissa, mutta Venäjän viimeisen keisariperheen historia kiinnostaa, joten Talvipalatsi olisi ehdottomasti koettava. Ja muutenkin nauttisin ison ja vanhan kaupungin tunnelmasta.
  T: Miukkis
  birgit82@suomi24.fi

  ReplyDelete
 103. Huippu arvonta! En oo koskaan käynyt Pietarissa saati Venäjälläkään, joten olis ihan mahtavaa päästä siellä käymään. Lahjakortti olisi muutenkin tosi jees, koska täältä Rovaniemeltä on vaan niin pitkä matka joka paikkaan :-D


  emma-rawwrr@hotmail.com

  ReplyDelete
 104. Aloitin venäjän kielen opiskelun lukiossa ja noin vuosi sitten koulumme järjesti venäjää lukeville muutaman päivän reissun Pietariin. Oli mukavaa päästä käyttämään kieltä oikeissa tilanteissa ja Pietari on kyllä mahtava kaupunki ! Ehdottomasti lähtisin uudestaan, niin paljon jäi näkemättä ! :) jonna.frosti@gmail.com

  ReplyDelete
 105. En ole käynyt aiemmin Pietarissa, taikka Venäjällä muutenkaan. Pietarissa haluaisin tutustua Venäjän kiehtovaan kulttuuriin, syödä hyvin ja kartottaa Pietarin shoppailutarjontaa. (riina-95@hotmail.com)

  ReplyDelete
 106. Olen käynyt Pietarissa joskus pienenä, mutta en siitä hirveästi muista. Olisi kiva päästä tutustumaan naapurimaan kulttuuriin! Poikaystävä lähtisi mukaan reissuun :) (kirsiq@hotmail.com)

  ReplyDelete
 107. En ole koskaan käynyt, mutta ehdottomasti talvipalatsi ja muu keisariperheeseen liittyvä kiinnostaa. Anastasia fani täällä hei :D

  viivi.korpela@hotmail.com

  ReplyDelete
 108. Venäjällä en ole käynyt ikinä, mutta haaveissa olisi päästä Pietariin katsomaan balettia ja maan muutakin kulttuuria sekä arkkithtuuria!
  Mila / mila.soini@hotmail.fi

  ReplyDelete
 109. Pietarissa ei ole kyllä tullut käytyä, mutta mielelläni kävisin miesystäväni kanssa! Voitais syödä hyvin, tehdä ostoksia ja kierrellä paikkoja, nähdä Pietarin nähtävyydet! :-)
  -Satu, http://mylifes-stripes.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 110. En oo ikinä käyny Venäjällä, mutta mun isoveli on käyny Pietarissa juurikin ja kehui sitä tosi paljon! Haluaisin kierrellä tosi paljon eri nähtävyyksiä ja muutenki tutustua Pietariin :-)

  jassuinassuin@hotmail.com

  ReplyDelete
 111. Olen käynyt Pietarissa kahdesti, mutta ne käynnit ovat olleet muutaman tunnin mittaisia eikä siinä ajassa ole paljon ehtinyt nähdä ja kokea hirveästi. Pietari kohteena kiinnostaa kovasti, lukiossa on tullut venäjääkin opiskeltua. Olisi hauskaa päästä maistamaan venäläistä ruokaa ja kierrellä kaduilla ihan vain ihmetellen suurkaupungin menoa ja tehdä ostoksia.

  hill__a@hotmail.com

  ReplyDelete
 112. Olen mieheni kanssa asunut Pietarissa pari vuotta, mutta siitä on jo aikaa 10 vuotta. Nyt olisi ihana lähteä koko perheen voimin katsomaan, miltä Pietari nykyään näyttää. Jahasveros@gmail.com

  ReplyDelete
 113. En oo koskaan käynyt Pietarissa, mutta vitsi että haluisin tehä kunnon kulttuurimatkan sinne :) Tekis hyvää avartaa tätä omaa maailmankatsomusta itäänkin päin, ja nähdä onko Venäjä oikeesti sellanen maa mitä meille kerrotaan mediassa täällä. (llaura_@windowslive.com)

  ReplyDelete
 114. Poikaystäväni on kotoisin Venäjältä emmekä ole vielä päässeet käymään siellä. Nyt olisi korkea aika päästä lähtemään, sillä pian on meidän 7-vuotispäivä. Matkasta saisimme varmasti paljon irti kun kieli on toisella meistä hallussa. Matkalla haluaisin syödä hyvää ruokaa ja katsella nähtävyyksiä.

  ReplyDelete
 115. En ole aiemmin käynyt Pietarissa enkä muuallakaan Venäjällä. Kaikki upeat nähtävyydet sieltä kiinnostaisi :)

  johannawestman@hotmail.fi

  ReplyDelete
 116. En ole koskaan käynyt Pietarissa, enkä edes koko Venäjällä. Haluaisin kierrellä ja nähdä kaupunkia ja sen nähtävyyksiä :) jennasusanna96@gmail.com

  ReplyDelete
 117. Ei oo tullut käytyä Venäjällä, mulla on ollut aina kyseisestä maasta tosi negatiivinen ja pelottava kuva näihin sun ja Saran reissupostauksiin asti (syynä varmaan kaikki lukiohistorian kauhutarinat Neuvostoliitosta). Saitte mielenkiinnon todellakin heräämään, Pietariin on nyt päästävä!! Poikaystävällä on myös sukua Venäjällä jota hän ei ole tavannut, joten heitä voisi tavata samalla.

  ReplyDelete
 118. Pietarissa ei ole koskaan tullut vielä virailtua, mutta paikka vaikuttaa erittäin kiinnostavalta! Eniten siellä kiinnostaisi tutustua ruokaan, arkkitehtuuriin sekä siihen yleiseen tunnelmaan. :) rusina_05@hotmail.com

  ReplyDelete
 119. En oo aiemmin käyny Venäjällä, mutta hetken googlettelun jälkeen se vaikutti erittäin mielenkiintoselle ja esiin nousi Katariinan palatsi, missä Katariina Suuri vietti kesiään :)

  Nhi.L@hotmail.com

  ReplyDelete
 120. En ole käynyt aiemmin Pietarissa, ja pakko tunnustaa, ettei se ole ollut reissuhaaveiden top-listalla ennen. Näiden teidän postausten jälkeen tuli kuitenkin niin sellainen olo, että täytyy kyllä päästä kokemaan Pietari, sillä kuinka kätevästi ja helposti matka taittuukaan ja eikä kohdekaan hullummalta vaikuta! :) Matkalla haluisin kierrellä ihan fiiliksen mukaan ympäriinsä kaupungilla nähtävyyksiä katsellen ja hyvää ruokaa syöden! (t.ansku@luukku.com)

  ReplyDelete
 121. Olen käynyt aikaisemmin Pietarissa luokan kanssa, mutta olisi siistiä päästä tutkimaan kaupunkia myös itsenäisemmin. Eniten kiinnostaisi mennä tsekkaamaan Pietarin kivoja kahviloita ja rafloja sekä ihan yleisesti fiilistelemään tota kaupunkia!
  (alinamatilda.makslahti@gmail.com)

  ReplyDelete
 122. Olen käynyt aikaisemmin Pietarissa luokan kanssa, mutta olisi siistiä päästä tutkimaan kaupunkia myös itsenäisemmin. Eniten kiinnostaisi mennä tsekkaamaan Pietarin kivoja kahviloita ja rafloja sekä ihan yleisesti fiilistelemään tota kaupunkia!
  (alinamatilda.makslahti@gmail.com)

  ReplyDelete
 123. Ei ole tullut Pietarissa käytyä, mutta ehdottomasti nostit kiinnostusta kaupunkia kohtaan tällä postauksella! Pietarissa haluaisin ihastella arkkitehtuuria ja oppia lisää naapurimaan kulttuurista ja tavoista. - elli (elzu90@gmail.com)

  ReplyDelete
 124. Olen ollut Venäjällä aika monta kertaa, myös Pietarissa. Aivan ihana mesta, ja ihan samaa mieltä siinä, että suomalaiset aliarvioi kyseistä kaupunkia. Noin 50 Euroopan kaupungissa käyneenä, on ihan top viidessä. Jos voitto sattuu kohdalle, lähden lasten kanssa käymään ja veisin Pietarhoviin kantosiipialuksella. Maria
  m.mattila@nic.fi

  ReplyDelete
 125. Aina kun olen reissannut, olen lähtenyt länteen pain. Ollaan kierretty eurooppaa ja jonkun verran amerikkoja. Poikaystävä sanoi, että vielä joskus se vie mut myös itään... Voidaan kuulemma aloittaa varovasiesti Venäjältä, ja siitä sitten jatkaa pidemmälle jos mielenkiintoa riittää. Ja riittäähän sitä! Tässä opiskelijana budjetti on aika tiukka, joten olisi ihan mahtavaa voittaa tällainen lahjakortti, sitä rahaa säästyisi sitten itse reissuun. Käytäisiin varmasti katsomassa muutamat nähtävyydet, syömässä hyvin, ja poikaystävän mieleiki tututstumassa paikalliseen urheiluun. Itse haluaisin keskittyä shoppailuun :P

  ReplyDelete
 126. Pietari on ihana ja niin lähellä! Oon käynyt kerran aikaisemmin ja jos voittaisin arvonnan, ottaisin mun pikkuveljen mukaan ja mentäisiin kanavaristeilylle ja Loft Project Etagin katolle

  ReplyDelete
 127. Ei ole tullut käytyä ennen Pietarissa, kiinnostaisi kyllä! Aiemmin reissut ovat suuntautuneet länteenpäin. AKupungissa kiinnostaisi kierrellä yleisesti katselemassa kaupunkia.
  anu.lahdenpera@gmail.com

  ReplyDelete
 128. Syksyllä aloitan vaihto-opinnot Pietarissa, joten olisi ihana päästä käymään siellä jo ennen opintojen alkua. :-)
  emmienfin@gmail.com

  ReplyDelete
 129. En ole koskaan käynyt ja on ollutkin pitkään haaveena. Ainakin Eremitaasi varmasti olisi näkemisen arvoinen paikka. Ehdottomasti siis mukaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  ReplyDelete
 130. Olen käynyt kerran Pietarissa juurikin tämän vuoden puolella! Reissu oli hieno, mutta koska matka ajoittui talveen, jäivät kaikki upeat kesäpalatsit Pietarissa näkemättä, sekä tietysti myös kuinka eloisa kaupunki kesällä onkaan. Haaveena olisikin päästä uudestaan näkemään kaupunki :)
  emma.koskinen1@gmail.com

  ReplyDelete
 131. En oo käynyt, ja tarkoituksena on ollut kyllä visitoida jo about niin kauan kun tuo junayhteys on ollut. Arkkitehtuuri yleisesti ottaen kiinnostaa eniten, varmasti piisais silmänruokaa sillä saralla!
  sirviosatu( a )gmail.com

  ReplyDelete
 132. En ole käynyt aiemmin, mutta haluaisin nähdä erityisesti Eremitasin 😊

  ReplyDelete
 133. Pietari on aivan loistava kaupunki. Parempaa saa hakea!

  ReplyDelete
 134. En oo käynyt ikinä Pietarissa ja ois mahtavaa päästä ihan vaan näkemään kaupungin tunnelmaa ja eri kulttuuria rennolla meiningillä :-)
  (inkapietila@gmail.com)

  ReplyDelete
 135. En ole koskaan käynyt Pietarissa. Haluisin vaan kävellä ympäriinsä ja tutkia kaupunkia. :) cessi123@hotmail.com

  ReplyDelete
 136. En ole käynyt pietarissa enkä venäjällä aikaisemmin. Olen kyllä halunnut päästä näkemään Pietaria, sillä uskon sen olevan ihan erilainen kokemus kuin aiemmat maat missä olen ollut. Siinä näkisi ihan erilaista kulttuuria!
  Sofialaukkanen@hotmail.com

  ReplyDelete
 137. En ole koskaan käynyt pietarissa, enkä ylipäätään venäjällä, mutta poikaystävän kanssa ollaan puhuttu, että jos loppukesästä ehdittäis tehä pidennetty vklpmatka sinne :-)! Haluaisin tutustua perinteisiin turistinähtävyyksiin, mutta erityisesti kiinnostaa venäläinen ruokakulttuuri, joka on kuuleman mukaan ihan mieletön!
  Kangas.sofia@gmail.com

  ReplyDelete
 138. En ole ikinä käynyt Pietarissa, tai Venäjällä ylipäätäänkään. Olisi ihan huikeaa päästä viettämään poikaystävän kanssa yhteinen viikonloppu muualla kuin kotona, tuo herra kun on töissä joka ikinen päivä aamu kuudesta ilta kahdeksaan. Lomaa meillä on vain silloin, kun poistutaan Suomesta - muuten poikaystävä hälytetään aina töihin, ja sillä kun vaan 26 vapaapäivää vuodessa, niin kauheasti yhteistä aikaa ei ole. Venäjä ei ole ykkösvaihtoehto reissulle ikinä ollut, mutta sun ja Saran postaukset luettua, alkoi Venäjä kiinnostamaan enemmän. Ja varmasti pääsisin harjoittamaan venäjänkieltä oikeissa tilanteissa, kun nyt vaan yhden kurssin käyneenä koulussa jotain keskusteltiin.. :)
  carita_forssten@hotmail.com

  ReplyDelete
 139. En ole käynyt Pietarissa tai Venäjällä ollenkaan, mutta olen kiinnostunut Venäjän historiasta sekä kielestä, jota olenkin opiskellut jo kaksi vuotta. Kaksi päivää ei riitä kaikkien nähtävyyksien kiertämiseen, mutta haluaisin nähdä ainakin Eremitaasin ja Talvipalatsin. Myös venäläiset metroasemat ovat upeita ja ne ehtisi nähdä sopivasti matkalla johonkin kohteeseen. Olisi mahtavaa päästä tutustumaan myös paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin, sekä päästä käyttämään venäjän kieltä. Venäjän matkasta olisi apua myös tuleviin ylioppilaskirjoituksiin lukemiseen innostavana tekijänä, sillä lyhyen venäjän kirjoitukset ovat edessä keväällä.

  sonnnjaa@hotmail.fi

  ReplyDelete
 140. en oo ikinä käyny, mut ois toooodella huippua päästä näkemään ja kokemaan pietari - erityisesti shoppailemaan!
  pekonirulla@hotmail.com

  ReplyDelete
 141. Olen käynyt kerran aikaisemmin ja menisin moikkaamaan siellä asuvaa kaveriani! :-)

  karoliiinas@hotmail.fi

  ReplyDelete
 142. Moi! En ole aikaisemmin käynyt Venäjällä ja etenkin Pietari kiehtoo arkkitehtuurinsa ja kauniiden katujensa puolesta. Olisi hienoa päästä näkemään venäläistä kulttuuria ja junamatkojen ystävänä myös matkustustapa Pietariin on enemmän kuin mieluinen, sillä jo pelkästään junamatkalla näkee niin paljon!
  jenni.j.mattila@gmail.com

  ReplyDelete
 143. En ole koskaan käynyt Venäjällä vaikka mieli on tehnyt, koska juurikin viisumisotkua ja turvattomuutta olen pelännyt. Pietari vaikuttaa kuitenkin todella kauniilta paikalta, ja esteetikkona koristeelliset rakennukset ja kaupungin suurentelevuus houkuttelisi nähdä. Myös junamatkustaminen on ihanaa kotosuomessakin, ja mielellään menisin 3.5h junamatkan kotiseudulleni savoon sijasta Pietariin :-)

  annianniw@hotmail.com

  ReplyDelete
 144. Mä en oo käyny Pietarissa, mutta Moskovassa kylläkin! Siellä oli ihanan erilaisia rakennuksia ja nähtävyyksiä mitä Suomessa on totuttu näkemään :-O Tuli kyllä hyvä fiilis sillä matkalla Venäjästä ja ehdottomasti haluaisin Pietarissakin kävästä!

  sivoemi@gmail.com

  ReplyDelete
 145. Minäkään en ole aikaisemmin käynyt Pietarissa, mutta ystäväni kanssa ollaan suunniteltu matkaa ulkomaille jo useamman vuoden ajan, joten ehkä tämän arvonnan myötä suunnitelmamme voisivat vihdoin toteutua. :)
  jennihon@gmail.com

  ReplyDelete
 146. En oo käynyt Venäjällä. Haluisin kyllä kovasti sinne ja nähdä paikallista elämää. Matkailu ilman sen suurempia suunnitelmia ovat parhaita.
  Mil-lie@hotmail.com

  ReplyDelete
 147. En oo käynyt koskaan Pietarissa, olis kyllä hienoa päästä ihailemaan kaikkia upeita nähtävyyksiä mitä siellä on ja kokemaan toi kaupunki :)

  pikkumyy17@gmail.com

  ReplyDelete
 148. En ole koskaan käynyt Pietarissa, mutta siellä olisi kyllä paljon nähtävää. Eräässä huvipuistossa haluaisin käydä, ja nähdä kaikkia upeita rakennuksia. Tuo Talvipalatsi olisi esimerkiksi todella upea nähdä!
  tuuliapr@gmail.com

  ReplyDelete
 149. En ole käyny Pietarissa vielä, mutta ehkä matkan aika koittaa pian! ;) Pietarissa haluaisin ehdottomasti käydä taidemuseoissa, ihailla sen arkkitehtuuria ja maistella hyviä ruokia, pientä shoppailua unohtamatta!

  sara.e.hamalainen@gmail.com

  ReplyDelete
 150. En ole käyny Pietarissa vielä, mutta ehkä matkan aika koittaa pian! ;) Pietarissa haluaisin ehdottomasti käydä taidemuseoissa, ihailla upeaa arkkitehtuuria ja maistella herkullisia ruokia, pientä shoppailua unohtamatta!

  sara.e.hamalainen@gmail.com

  ReplyDelete
 151. En ole aiemmin Pietarissa päässyt käymään, mutta se on ollut haaveissa jo useamman vuoden ajan. Mun hyvä ystävä opiskelee siellä ja olisi niin upeeta päästä mokkkaamaan ja kiertelemään kaupunkia hänen kanssaan.

  emma.nylund@luukku.vom

  ReplyDelete
 152. Vau mikä arvonta! Vuosia sitten olen käynyt Venäjällä, mutta Pietari on vielä kokematta joten ehdottomasti mukana huipussa arvonnassa :)
  ameliarose@gmail.com

  ReplyDelete
 153. En oo käyny koskaan Venäjällä, ka sen kulttuuriin ois ihana ja mielenkiintosta tutustua paremmin!

  Viivi.parviainen@gmail.com

  ReplyDelete
 154. Ajanut Moskovan junalla vaan ohi,joten Pietari olis ihana päästä näkemään oikeasti!

  minttu.kivi@gmail.com

  ReplyDelete
 155. Muutamia kertoja olen käynyt Pietarissa, mutta viimeisimmästä kerrastakin on jo ehtinyt vierähtää aikaa 6 vuotta. Olisikin ihanaa päästä taas sukeltamaan miljoonakaupungin sykkeeseen ja käydä paikoissa, joissa ei ole vielä päässyt käymään. Todennäköisesti hyppäisin metron kyytiin, jäisin spontaanisti kyydistä pois ja katsoisin mitä juuri sillä kohtaa Pietaria olisi minulle tarjottavana. Toki jokiristeilyllä olisi myös ihana käydä lämpimänä kesäiltana.

  mibuel@gmail.com

  ReplyDelete
 156. Olen käynyt luokkaretkellä Pietarissa ja todellakin haluaisin palata sinne. Ensinnäkin niin erilainen kulttuuri, oma naapurimaa ja kauniit rakennukset itsessään houkuttavat, mutta myös muistojen verestely, shoppailu ja niin moni näkemättä jäänyt juttu saa vielä joskus minut palaamaan sinne.

  juuliaiehirvonen@gmail.com

  ReplyDelete
 157. En oo ikinä käynyt Pietarissa ja ehkä just siks oliskin aika! Lähinnä mua kiinnostaa kulttuuri ja nähtävyydet ja tietenkin ois kiva päästä tänä vuonna ylipäätään Suomen rajojen ulkopuolelle. :-)
  johaluukinen@gmail.com

  ReplyDelete
 158. En ole ikinä käynyt:) Haluaisin käydä kattomassa siellä kaikkia nähtävyyksiä( ei edes mitään tietoa mitä siellä on!!)
  nina_aaw@hotmail.com

  ReplyDelete
 159. Vau, ihastelin teidän reissua jo teidän snapchateistä! Venäjässä jokin on aina kiehtonut mua, ja olen haaveillut jo jonkin aikaa reissusta sinne. Pietarissa mua houkuttaa aivan erilainen kulttuuri, hienot rakennukset ja uudet muistot sekä kokemukset.Tämä reissu olisi ihana toteuttaa poikaystävän kanssa.
  Rebekkalinda@hotmail.com

  ReplyDelete
 160. Hei!

  Ollaan kihlatun kanssa koko kevät pohdittu, minne lähdettäisiin kesälomareissuun yhdessä. Mikään kaupunki ei noussut yli muiden, kunnes sä laitoit ekan snäpin pietarista ja heitin sen ilmoille. Nyt ollaan jo ihan matkalla sinne, ja arvonnan voitto vaan ratkaisis budjettiongelmat. Ehdottomasti ykkösnähtävyytenä mua houkuttelee talvipalatsi, niin kliseistä kun se onkin. Kaupungin tunnelmaa odotan myös innolla! Mielenkiinnolla tsekkailen sun reissuvinkkejä Venäjälle. :)

  ReplyDelete
 161. Oon joskus ihan pienenä tyttönä käynyt ja aah Pietari oli ihana! Haluisin ehottomasti käydä uudelleen ainakin balettia katsomassa:)

  ReplyDelete
 162. En oo ikinä pietarissa käyny ja haluaisin käydä, sillä se on todella historiallinen kaupunki. Todella outoa, että noin suuri kaupunki on niin lähellä suomean, mutta silti siellä ei ole tullut käytyä...
  Mila.aura@hotmail.com

  ReplyDelete
 163. Pietari kiinnostais mua koska en oo koskaan käynyt itänaapurissa tai muutenkaan edes reissannut idässä päin. Teijän matkakuvat näytti niin houkuttelevilta ja musta ois ihana päästä kattomaan Pietarin arkkitehtuuria ja muitakin nähtävyyksiä. Mukaan ottaisin varmaan äitini, sillä hän on jo vuosia haaveillut Venäjä-reissusta koska haluaisi kokea ihan uuden kulttuurin jota ei ole vielä kokenut.

  armstrong.jasmine@hotmail.com

  ReplyDelete
 164. Ihania kuvia ja ihania asuja! En todella tiennyt, että noi edullisesti ja helposti pääsee Pietariin. Vaikka nyt ei arpaonni suosisi, tässä olis ihana kesälomamatkaidea :) Kyllä nähtävyydet tulisi kierrettyä ja shoppailtua tietysti myös. samboraboy@gmail.com

  ReplyDelete
 165. En oo koskaan käynyt Venäjällä, mutta olisi kyllä tosi siistiä päästä käymään!🙈 Haluaisin katsella nähtävyyksiä, sekä tietysti shoppailla! Teidän matka vaikutti oikein ihanalta! ☺️
  ainojalas@gmail.com

  ReplyDelete
 166. Seurasimme parhaan kaverini kanssa teidän matkaa snapchatin kautta ja se vaikutti aivan mahtavalta. Samalla aloimme itse suunnitella pientä lomaa muuttohässäköiden keskelle, kohteena Pietari! Venäjä kiinnostaa molempia, mutta kumpikaan ei ole aikaisemmin päässyt käymään siellä. Venäläiset metroasemat,nähtävyydet (eremistaasi, talvipalatsi, pietarhovi) sekä ruokakulttuuri ja shoppailu olisi varmasti pääosassa matkaa!

  ReplyDelete
 167. En ole koskaan käynyt Pietarissa enkä paljon missään muuallakaan Suomen ulkopuolella. Olen käynyt ulkomailla viimeksi 5vuotta sitten perheen kanssa, mutta kaksinkeskistä matkaa ystävän kanssa en ole koskaan kokenut. Jos voittaisin, veisin siskoni reissuun. Saisimme kokea yhdessä Pietarin ja mikä parasta reissata ensimmäistä kertaa kahdestaan ilman, että koko perhe roikkuu mukana.;)
  Pietarissa haluaisin ihailla nähtävyyksiä ja arkkitehtuuria, syödä uusissa paikoissa ja seikkailla ympäriinsä!

  emilia.laamanen@gmail.com

  ReplyDelete
 168. Mä en ole koskaan käynyt Pietarissa tai muutenkaan Venäjällä. Kuitenkin olen aina jo pelkkien kuvien perusteella pitänyt Pietaria ja useampaa muutakin kaupunkia Venäjällä todella upean näköisinä. Oma perhe kuuluu juuri näihin Venäjän aliarvioihin ja siksi heidän kanssaan en ainakaan sinne pystyisi suuntaamaan. Yksin en myöskään uskaltaisi lähteä, nyt olisi siis hyvä tilaisuus viedä yksi mun parhaista kavereista mun mukana näkemään Pietari! Hänellä on myös kaksoiskansalaisuus ja on ennenkin käynyt siellä, mutta nyt olisi upea päästä ensinäkin kahdestaan reissuun hänen kanssaan, päästä juhlistamaan hänen ylioppilaaksi valmistumistaan ja ihana tilaisuus päästä tutustuttamaan mut hänen toisen kotimaansa upeaan kaupunkiin ja sen kulttuuriin.

  heidiw4@icloud.com

  ReplyDelete
 169. Ikinä en ole Pietarissa tai venäjällä käynyt, mutta sisäinen palo maan kieltä ja kulttuuria kohtaan ovat niin suuret, että lähtisin sinne enemmän kun mielelläni! Nappaisin parhaan ystäväni - ja näin matkabloggaaja kun olen - myös kameran kainaloon, ja suuntaisin kohti Venäjää :)
  Eniten tässä kaupungissa mua kiinnostaisi sen upea arkkitehtuuri, ja Venäläiset ihmiset. Uuden kulttuurin kohtaaminen on aina mun mielestä hyvin mielenkiintoista!

  iinablogemail@gmail.com

  ReplyDelete
 170. Heips!
  Kerran pääsin lukiosta käymään Pietarissa, mutta ehdottomasti haluisin omalla ajalla tutustua kyseisee kaupunkiin vieläki paremmin!

  ReplyDelete
 171. Olen käynyt vain ihan pienessä paikassa rajan toisella puolen, joten Pietarissa olis ihan mahtava käydä! Näkis vähän erilaista Venäjää kuin Karjalaa, siellä näyttää olevan niin kauniita nähtävyyksiä ja rakennuksia ylipäätänsä.

  katjja@windowslive.com

  ReplyDelete
 172. Venäjä on erilaisuudellaan kiehtonut mua oikeastaan aina. Siksi olisikin mahtavaa päästä Pietariin kokemaan millainen se Venäjä sitten oikeasti on ja ihan vaan fiilistellä!
  juulia.kantola@hotmail.com

  ReplyDelete
 173. Pietari on yksi niistä kaupungeista, johon on joskus vain pakko päästä. Ei ole mitään tiettyä nähtävyyttä minkä haluaisin erityisesti nähdä. Itseäni kiinnostaa koko kaupunki kokonaisuutena - sen pitkä historia ja kulttuuri, ihmiset, ruoka ja tientenkin ostokset. ;)
  heidi_m@windowslive.com

  ReplyDelete
 174. Pietari on itseasiassa syntymäkaupunkini ja ehdin asua siellä noin 3-vuotiaaksi. Pietarissa on toki tullut käytyä useamman kerran, muttei varmaan koskaan kunnolla ilman vanhempia tai siten, että olisi ollut aikaa kiertää kaupunki kunnolla, eikä vain pari tuntia kaupoissa kiertelyä ja siitä muualle tuttaville yöksi, jotka asuivat kaukana Pietarista. Olisi ihana päästä sinne pienelle lomalle, napata kaveri mukaan ja tutustua yhdessä kunnolla kaupunkiin ihan rauhassa.

  mmarieta.k@hotmail.com

  ReplyDelete
 175. En ole ikinä käynyt Pietarissa, mutta olisi todella ihanaa sinne päästä. Mitään tiettyä yhtä asiaa ei ole minkä takia sinne haluaisin, vaan paikka kiinnostaa siinä missä muutkin uudet kaupungit. Uusien paikkojen näkeminen ja niissä seikkaileminen on parasta mitä tiedän! noora.leponen@hotmail.com

  ReplyDelete
 176. En oo ikinä käynyt Pietarissa, mutta ois niin kiva siellä nyt kesällä käydä. Teidän postausten ja tutuilta kuultujen juttujen perusteella mä niin haluisin nähdä sen kaupungin! Ois ihan loistavaa voittaa tää ja päästä taas uudelle ja mielenkiintoselle reissulle kokemaan ja näkemään unohtumattomia asioita :) suvihelmi@hotmail.com

  ReplyDelete