© Layout by Julia E.

PÄÄSYKOKEEN TULOS...

22 June 2016

Mä suunnittelin tänään kirjoittavani postauksen siitä, että mitä suunnitelmia mulla on mahdolliselle välivuodelle, jos sellainen sieltä vielä tulee. Myös fiiliksiä tästä jännityksestä, mikä vallitsee näin tuloksia odotellessa....

Eilen tuli valvottua melkein neljään asti ja siksi aamun pyykkivuoro jäi välistä ja sängystä pompattuani, mulla oli enää vartti aikaa pistää itteensä valmiiksi. Siinä sängystä noustessa ja hampaita pestessä, huomasin että mun sähköpostiin oli tullut viesti siitä, että mun pääsykoe on tarkastettu. Sähköpostissa ei kuitenkaan lukenut mitään tulosta vaan sähköposti oli täynnä linkkejä ja ohjeita. Mitä seuraavaksi tapahtuu, mitä jos minut hyväksytään, mitä jos joudun varasijalle jne.

Tässä vaiheessa tuli ajatus, että ehkä se vastaus on nyt siellä opintopolussa?! Sydän alkoi jyskyttää tuhatta ja sataa, hengitys oli raskasta... Yritin samalla pukea ja kerätä tavaroita laukkuun. Nappasin viimeisenä pankkitunnukset mukaan ja juoksin bussiin.
Bussissa avasin opintopolun, kirjauduin sisään ja siinä se oli. Vastaus mun tulevaisuuteen. Purskahdin itkuun. Tärisin. Nyyhkytin yksikseni ja yritin soittaa äidille ja Waltterille, mutta kumpikaan ei vastannut. Onneksi on whatsapp ja pääsin siellä kertomaan kavereille tuloksista, sillä eihän sellaista ilon määrää voinut sisällä pitää! Minut hyväksyttiin Helsingin yliopistoon opiskelemaan Venäjää!!!! En voi uskoa, että tää päivä on oikeesti koittanut. Enhän mä joutunut viettämään kuin yhden välivuoden. Olen ihan älyttömän iloinen itsestäni, vaikka en oikeasti edes uskonut itseeni... En uskonut, että mä oikeasti pääsisin toisella kerralla sisään. Mä kuitenkin tein sen!

Tää kesä on ollut tähän asti mun elämäni paras kesä! Oon toteuttanut omia unelmia. Ottanut tatuoinnin, varannut matkan paikkaan, jonne olen pienestä tytöstä asti halunnut matkustaa ja kaiken kukkuraksi pääsin nyt kouluun. En voi olla onnellisempi!

Tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on monta muuta, jotka odottaa nyt jännittyneinä tuloksia... Itse koin kerran aikaisemmin negatiivisen vastauksen ja siinä vaiheessa ei auttanut muu kuin keksiä vuodeksi joku muutos elämään, mikä antaa voimaa potkii eteenpäin. En meinaa ole sellainen ihminen, joka pystyisi jankkaa pitkään paikoillaan. Viime vuonna se muutos oli muutto Helsinkiin ja tälle vuodelle olin jo työkaverin kanssa alustavasti suunnitellut lähteväni syksyllä kiertää Eurooppaa, jos opiskelupaikkaa ei ois irronnut. Tällä mukavalla ajatuksella helpotin hiukan sitä masennusta, mikä olisi saattanut iskeä negatiivisen tuloksen tullessa vastaan. Nyt jopa hiukan harmittaa, että en pääse sellaiselle huikealle reissulle, mutta onhan tässä vielä koko elämä aikaa! Tai no ... ei mua oikeesti harmita, sillä onhan tää ihan huikea tilanne näin!
27834601245_21f01e3fa3_b
photo by Oona

30 comments:

 1. Wau onnea superpaljon opiskelupaikasta!! :)

  ReplyDelete
 2. Ihan superpaljon onnea ihana <3

  ReplyDelete
 3. Ihan mahtavaa! Paljon onnea!! <3 :)

  ReplyDelete
 4. Paljonpaljon onnea Liisa! Nyt vaan oottamaan koulun alkua, koska fuksivuodet on ihan ikimuistoisia! :)

  ReplyDelete
 5. Älyttömän paljon onnea! :-)

  ReplyDelete
 6. Paljon onnea! Kohtaa sullakin alkaa haalari elämä ❤️

  ReplyDelete
 7. Niin paljon onnea opiskelupaikasta! :)

  ReplyDelete
 8. Paljon onnea! Ihana että pääsit siihen omaan ykkösvaihtoehtoon :) Itse odotan vielä tuloksia ja päivät tuntuu aivan liian pitkiltä....

  ReplyDelete
  Replies
  1. tiedän tunteen... ihan hirveetä se odottamisen aika! Pidä peukkuja pystyssä loppuun asti! <3 :)

   Delete
 9. Huippu juttu, oikein paljon onnea!!:-)

  ReplyDelete
 10. tuli todella iloinen mieli puolestasi :) onnea!

  ReplyDelete
 11. Paljon onnea!! Oot tosi reipas ja ahkera mimmi ja tuut varmasti pärjäämää tosi hyvin siellä koulussa :)

  ReplyDelete
 12. Niin paljon onnea!! Heti kun näin tän otsikon oli pakko päästä lukemaan miten sulle kävi. Ihanaa, että pääsit sinne minnne halusit ♥

  ReplyDelete
 13. Mielettömästi onnea♥♥♥

  ReplyDelete
 14. Vautsi ihan mielettömän paljon onnea Liisa :) Oottelen kanssa kauheessa jännityksessä Helsingin yliopistosta tuloksia, toivottavasti törmäiltäisiin siellä syksyllä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon Sofi! <3 Toivottavasti sullaki nappaa nyt! Pidetään peukkuja;)

   Delete
 15. Paljon onnea :) Nauti opiskeluajasta, se on ihmisen parasta aikaa!

  ReplyDelete
 16. Ihanaa lukea, että pääsit kouluun! Sun teksteistä on oikein huokunut se, että sä oikeesti haluut venäjää lukemaan ja nyt oon tosi onnellinen sun puolesta! Ite pitää vielä hetki odotella tuloksia...

  ReplyDelete
 17. Hurjan paljon onnea!

  ReplyDelete
 18. Oikeesti en vois olla onnellisenpi sun puolesta. Olen sun blogia seuraillut jo ties kuinka kauan ja tämänkin kevään jännittänyt ihan sun mukana. Oot paikkasi ansainnut ja on ihanaa, että oot löytäny juuri sen alan mitä haluat opiskella. Kaikkea hyvää sun kesään ja tuleviin opintoihin syksyllä. Mulla sellanen tilanne,että opiskelupaikkaa yliopistosta ei ekalla kerralla nyt irronnut lukemisesta huolimatta. Tämä sun teksti, niin hassulta kuin voi kuulostaakin, sai minut ymmärtämään, että mun tulevan välivuoden ei tarvitse olla tylsä tai hukkaan heitetty vuosi. Seuraava vuosi voi olla juurinkin mun vuosi. Kun sinä ja moni muukin on uskaltanut esim. Muuttaa uuteen kaupunkiin tai suunnitella jotain uutta niin uskallan varmasti minäkin. Yksi vuosi elämästä ei ole niin merkittävä,vaikka siltä nyt tuntuu, sillä töitä ehtii tehdä valmistumisen jälkeen monen monta vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. KIITOS ! <3 Yksi välivuosi tai parikin sellaista ei oo todellakaan mikään paska juttu! Mä oon ihan älyttömän onnellinen siitä, että mulla oli tämä yksi välivuosi tässä välissä! Mä tutustuin välivuoden aikana ihan älyttömän ihaniin tyyppeihin ja kasvoin ihmisenä sekä tuli tottakai koettua kaikkea uutta, mitä ei välttämättä ilman välivuotta ois kokenu.. Paljon tsemppiä sulle tulevaan! Muista se, että kaikessa se oma asenne ratkasee;)

   Delete
 19. Paljon paljon onnea! Itse asiassa, mäkin pääsin Helsingin yliopistoon lukemaan venäjää :D Tuli ihan täytenä yllätyksenä, tuntui että pääsykoe meni ihan huonosti. Melkein tirautin itsekin kyyneleen kuin näin tulokset :D Eli me varmaan sitten nähdään syksyllä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos ja paljon onnea sulle kans! :)) Syksyllä nähdään :D

   Delete
 20. Onnea!! :-) Täälläkin odotellaan tuloksia, jotka pitäis tulla viimeistää sillon 1.7 eli ens viikolla viimeistää, apua!

  ReplyDelete