© Layout by Julia E.

VINKIT BERLIINIIN

20 September 2018


IMG_9339 IMG_9326 IMG_9361 IMG_9368

TÄYDELLINEN AAMUPALA 

Viimeisenä päivänä suunnattiin syömään täydellistä aamupalaa Café Einstein Stammhaus -nimiseen paikkaan. Kyseinen mesta oli 500metrin päässä meidän hotellista, joten kauas ei tarvinnut lähteä. Näin täydellistä aamupalaa en ole ikinä syönyt! Hintakaan ei ollut paha, sillä tälläinen annos kahdelle maksoi yhteensä 24€ eli 12€/naama. Siihen lisäksi otettiin molemmat vielä kuuden euron appelsiinimehut. Olihan se aika kallis hinta yhdestä mehulasista, mutta oli se myös tosi hyvää!:D Kaikki oli täydellistä, paaaaitsi kieltämättä ampiaisten suuri määrä pilasi hieman tunnelmaa.

IMG_9388 IMG_9393 IMG_8757

KUPOLIKIERROS 

Valtiopäivätaloon sisäänpääsy oli ilmainen, mutta aika piti varata etukäteen. Jonotettiin lippuja ekana päivänä varmaan puolisen tuntia, mutta oli se kyllä sen arvoista. Tuolta ylhäältä avautu aivan älyttömän kauniit maisemat!
   IMG_9266IMG_9207 IMG_9222 IMG_9253 IMG_9214 IMG_9238

HYVÄT DRINKIT

Tämän paikan (Main Haus am See) bongasin instagramista. Suunnattiin tonne toisena päivänä juomaan iltapäivä drinkit ja pakko myöntää, että oli kyllä erittäin viihtyisä paikka! Viihdyttiin tuolla melkein parisen tuntia ja drinkit oli muuten ihan super hyviä!  Kaiken kruunasi kyseisen paikan hieno sisustus!

IMG_9180 IMG_9185

PARHAAT KYNÄT MUJI KAUPASTA

Muji kynistä kuulin ekan kerra vuosi sitten Waltterin äidiltä ja kun käveltiin Muji kaupan ohi, en voinut olla menemättä sisään. Kauppa oli täynnä kaikkea mielenkiintoista tavaraa, mutta hetken tutkiskelun jälkeen lähdettiin kaupasta onneksi vain kynäpaketit kourassa. Nyt kelpaa kirjoitella!

IMG_9152 IMG_9126 IMG_9167

UPEAT SISÄPIHAT

Berliinistä löytyy upeita sisäpihoja, joten ole rohkea ja kurkista joka paikkaan! Tämä sisäpiha löydettiin ohimennen ja voi vitsi miten kaunista! Valitettavasti tuolla ei saanut kuvata ja huomattiin se vasta parin otoksen jälkeen...

IMG_9312 IMG_9293 IMG_9282

ILTA KATTOJEN YLLÄ

Toisena iltana suunnattiin Klunkerkranich nimiseen paikkaan. Kauppakeskuksen katolla sijaitseva baari oli positiivinen yllätys. Rento meininki, hyvää musiikkia ja juomia. Onnistunut ilta kaikin puolin... paaaitsi meidän kotimatka! :D Ainoa moka julkisten kanssa tapahtui kyseisenä iltana, sillä hotellille suunnistaessa lähdettiin metrolla väärään suuntaan. Tajuttiin se onneksi aika nopsaan ja hypättiin ripeästi metrosta pois. Meillä ei kuitenkaan ollut minkäänlaista käsitystä meidän sijainnista, joten ainoa vaihtoehto oli bongata taxi. Siinä onnistuttiin parissa minuutissa ja pian oltiinkin jo hotellilla. Berliinissä yllätti myöskin taxien hinta! Paljon edullisempaa kuin Suomessa.

Untitled IMG_9438

PHOTOAUTOMAT

Nämä kuva-automaatit ovat ihan älyttömän hauska keksintö! Näitä on ympäri kaupunkia ja käytiin muutamaan otteeseen ottamassa kuvat. Joka kerta se oli yhtä hauskaa! :D Naurettiin mahat kippurassa epäonnistuneille kuville... Nää oli siis ihan oldschool kopperot, sillä niissä ei ollu minkäänlaista näyttöä. Ei siis nähnyt sitä, että millainen kuva sieltä on tulossa, eikä myöskään sitä, että milloin se kuva otetaan. Ihania muistoja tällaiset! <3

IMG_9067 IMG_9090 IMG_8993 IMG_9086 IMG_8978 IMG_8960

KIVA KAHVILA

Me nukuttiin ekana aamuna hieman pidempään eikä pidetty minkäänlaista kiirettä lähtemisen suhteen. Löydettiin onneksi tämä 19grams chaussee -niminen paikka, josta sai aamupalaa vielä lounasaikaankin. Viihtyisä kahvila ja herkullinen aamupala.

IMG_9273 IMG_8540

SOKKKONA VALITUT RUOKAPAIKAT

Osa ruokapaikoista katsottiin valmiiksi, mutta välillä tehtiin myös niin, että käveltiin vaan sokkona johonkin syömään. Oli se sitten harkitusti tai sokkona valittu ruokapaikka, niin joka kerta oli kyllä ihan älyttömän herkulliset annokset!

IMG_8710 IMG_8571 IMG_9101 IMG_8866 IMG_9171 IMG_9402 IMG_9458 IMG_8773 IMG_8801

BERLIINI LOVE 

Berliini yllätti suuruudellaan. Välimatkat olivat suht pitkiä, joten Berliiniin lähtiessä kannattaa tehdä jonkinlaista suunnitelmaa päiville jo etukäteen. Me tajuttiin tämä vasta paikan päällä, joten hoidettiin googlettaminen ja suunnittelu ekana iltana. Katsottiin muutamia ruokapaikkoja ja muutenkin kivoja paikkoja etukäteen, merkattiin ne valmiiksi kartta sovellukseen ja sen jälkeen mietittiin, että minne mennään ja milloin. Kun suuntaa antava suunnitelma oli tehty, päivät vierähti helposti. Välimatkat liikuttiin metrolla (paria taxi matkaa lukuun ottamatta), sillä kävellen siitä ei olisi tullut mitään... Metron avulla säästettiin aikaa, energiaa ja jalkoja.

Näin muutamassa päivässä nähtiin vasta murto-osa, joten lähtisin Berliiniin mielellään vielä toisen tai jopa kolmannen kerran! Mun matkaseura oli myös ihan täys kymppi!

1 comment:

  1. Tätä oli kiva lukea, koska oltiin tänä kesänä myös poikaystäväni kanssa Berliinissä. Tuntui, että siellä oli niin paljon kaikenlaista nähtävää ja erilaisia alueita. Usein lähdettiin vaan metrolla jonnekin. Myös me nautittiin kahveja kattojen yllä, näköalatornejakin oli useampi <3 Ehkä se televisiotorni on ainoa, mihin EI niistä kannattais mennä turistiryysiksen takia :D Ruokapaikkoja myös oli mistä valita, ja hintataso Suomeen nähden varsin kohtuullinen :)

    https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    ReplyDelete