© Layout by Julia E.

ISOÄIDIN TORKKUPEITTO

24 January 2016

Mä en oo ikinä ennen virkannut mitään järkevää, ainoastaan niitä koulun pakollisia pikkujuttuja. Oon aina ollut enemmän kutomisen ystävä, mutta vuosi sitten teki jostain syystä mieli aloittaa virkkaaminen. Menin novitan sivuille etsimään inspiraatiota ja löysin sieltä tämän isoäidin torkkupeiton ohjeen. Kaivoin virkkuukoukun ja langat esille ja rupesin heti tuumasta toimeen! Sanalliset ohjeet oli vaikeaa ymmärtää, joten eksyin youtube:en ja sieltä löytyi hyvä videon, jonka avulla pääsin helposti alkuun.
Luin ohjeen hätäisesti ja mieleen jäi luku 24. Kuvittelin, että neliöitä pitäisi tehdä vain 24... Pari kuukautta mä niitä sitten  virkkasin ja kun ne 24 ruutua oli tehty tajusin, että olen vasta puolessa välissä. Siinä kohtaa pääsin uuteen paikkaan töihin, oli yo-kirjoitukset ja paljon kaikkea muuta, joten tämän torkkupeiton tekeminen unohtui koko kesäksi. Syksyllä kun illat pimenivät innostuin taas tämän torkkupeiton tekemisestä ja silloin päätin, että nyt mä teen sen loppuun. Täältä Helsingin keskustasta en enää löytänyt tuota ruskeaa sävyä, joten seuraavat 24 neliötä tein harmaalla langalla ja itseasiassa hyvä niin, sillä peitosta tuli mun mielestä paljon kivempi näin, että siinä on erilaisia neliöitä. Tarkoituksena oli siis ensin tehdä kokonaan samanlaisista neliöistä, mutta taas oli onni onnettomuudessa.
Pitkän ahertelun jälkeen, mä sain vihdoin tämän torkkupeiton valmiiksi ja ai että oli kyllä hyvä fiilis siinä vaiheessa! ♥ Niin kaunis ja lämmin, vaikka itse sanonkin.

Tässä vielä linkkejä ohjeisiin, jos joku teistä innostuu näin pakkaspäivinä aloittamaan tällaista vähän pidempää projektia.
Novitan sanalliset ohjeet TÄSTÄ, Neliön tekeminen video-ohje TÄSTÄ, Neliöiden yhdistäminen video-ohje TÄSTÄ (itse yhdistin neliöt tolla jälkimmäisellä tavalla eli virkkuukoukulla)

Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled
Untitled
Tarvitset siis ainoastaan lankaa (Novitan seitsemän veljestä), virkkuukoukun kokoa 5.0, neulan, sakset ja kärsivällisyyttä!

12 comments:

 1. Kaunis peitto!
  Itse en ole mikään käsityöihminen, mutta näitä isoäidin neliöistä tehtyja peittoja minulla on jo seitsemäs menossa.

  ReplyDelete
 2. Ompa ihana! Olen joskus haaveillut tämän tekemisestä. Ehkä tästä inspiroituneena tartun itsekin virkkuukoukkuun... :D

  ReplyDelete
 3. En oo koskaan ollu mikään käsityöihminen mut pakko myöntää että mun alkoi nyt vähän tehdä mieli virkkaamaan! Pakko käydä hakemassa lankaa ja koukku joku päivä. :-) Kauan sulla meni tehdä tätä?

  aboutmylife-peppi.blogspot.fi

  ReplyDelete
 4. Voi mite ihana tuli peitosta! Oon itekki virkannu noista neliöistä tyynyn joskus ylä-asteella, sit kyllästyin iha totaalisesti :D vieläköhä noita osais tehä...

  ReplyDelete
 5. Katoin jo tota mielenkiinnolla mutten ymmärrä noista tekstiohjeista mitään :-D apua

  ReplyDelete
 6. ihanan näköinen!! vaikka itse käsitöitä teenkin niin isoäidinneliöissä ei kärsivällisyys riitä :-D silti haaveilen tämmöisestä torkkupeitosta. voisitko laittaa johonkin postaukseen kuvan kokonaisuudesta (esim sängyn päällä?), että näkee millanen se on oikeasti. :)

  ReplyDelete
 7. Aivan ihana peitto, tekee melkein itsekin mieli kokeilla! Katsoin noi linkittämäsi videot, eikä
  homma näyttänyt liian vaikealta. (: Muistatko yhtään paljonko lankaa sulla meni tuohon peittoon yhteensä? Että jos menisin sun innoittamana ostamaan lankoja niin paljonko kannattaisi ostaa?

  ReplyDelete
 8. Alotin joskus neliöiden teon, mutta keskenhän se projekti jäi.. Pitääpä ottaa itteä niskasta kiinni ja sun ihanasta peitosta inspiroituneena käydä hakemassa kaupasta langat! :)

  ReplyDelete
 9. Ihanat värit!! Mun mielestä noi torkkupeitot on aina niin ihania, mutta aivan liian värikkäitä! Tää sun on kuitenkin kivan neutraali. Mä en edes osaa virkata, mutta nyt tekisi mieli tehdä itsekin tuollainen :D Täytynee pyytää mummua opettamaan...

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 10. Kaunis ja silmiä hivelevillä väreillä virkattu.

  ReplyDelete
 11. Onpa ihana! Itsekin olen enemmän neulomiseen tykästynyt, mutta innostuin kesäällä virkkaamaan rahin trikoosta! (tässä linkki jos kiinnostaa enemmän: http://smilebyheidi.blogspot.fi/2016/01/diy-virkattu-rahi.html). Nyt on villasukat kaverile työn alla ja langat tilattu neulottua liiviä varten. Jämälankoja tosin kertyy, joten niistä voisi tehdä isoäidin neliöitä :)

  Voitko muuten tehdä postauksen, mitä kameran asennuksia kannattaa hyödyntää? Itse yrittää aina kokeilla kaikenlaista, mutta en pääse aivan haluamaani lopputulokseen. Sun kuvat on aina niin onnistuneita!

  ReplyDelete