© Layout by Julia E.

MOTIVAATION PUUTE

07 January 2015

Niin kuin otsikko kertookin, mulla on aaaaika vähän motivaatiota tuleviin ylppäreihin. Olin yks päivä ostamassa matikan kertauskirjaa tätä jaksoa varten ja tänään olin ensimmäistä kertaa siellä tunnilla. Kyllä pieni paniikki iski siinä vaiheessa kun alettiin laskemaan ihan niitä perus tehtäviä ja olin ihan hukassa jo siinä vaiheessa. Olin siis tosi ruosteessa ton matikan suhteen... Pitäisi siis laskea laskea ja laskea, jotta saisi sitä rutiinia niihin laskuihin, mutta mistä saisi sitä motivaatiota? Itse yritin saada motivaatiota ja piristystä kouluhommiin tämmösillä söpöillä muistilapuilla, mitä voi tunkea sinne tänne piristämään esimerkiksi vihkon sivuja, mutta näilllä muistilapuilla ei valitettavasti pitkälle potkita.
Otan nyt siis mielelläni paljon erilaisia vinkkejä vastaan siitä, että miten kannattaa tehdä lukusuunnitelma ja miten sitä matikkaa kannattaa ylipäätänsä ''lukea"? Ja tietenkin se, että mistä vedätte motivaatiota kouluhommiin? :-) Olen meinaa aika pulassa tällä hetkellä..., mutta toisaalta voisin vähän hengittää tähän väliin ja miettiä, että ei tää nyt loppuen lopuks kauheen vakavaaa ole! 
Untitled Untitled Untitled

28 comments:

 1. http://emmppu.blogspot.fi/2015/01/muutamia-vinkkeja-opiskeluun.html

  tuolla oli vinkkejä, mutta en tiedä soveltuuko ne niin hyvin sulle :)?

  ReplyDelete
  Replies
  1. en usko sillä kyseessä on lukion ekalla oleva joka tuon on kirjoittanut.

   Delete
 2. Mä en tietenkää sun matikan tasoo tiedä, mutta kannattaa tehä vanhojen yo kokeiden niitä alkupään tehtäviä. Ne on melkee aina samalla periaatteella eli yhtälön ratkasuu jne helppoja tehtäviä josta saa helposti pisteitä. Joka kokeessa taitaa olla myös yks derivointitehtävä. Lyhyestä matikasta saa kyllä mun kokemuksien mukaan aika helposti ihan ok numeron ja pienellä viitseliäisyydellä M. Tietysti riippuu vähäb et millasiin kokeision on tottunu, en tiiä oliko meillä si kursseilla jotku yyber vaikeet kokeet kun mulla ja kaverilla oli kurssien ka 6 ja kirjotettiin molemmat pienellä preppaamisella ämmät:D

  Kyl se siitä<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. mäki oon kuullu että saa aika helposti suht hyvin:D tai ainakin Waltteri sai C:n vaikka ei oo mikään kauheen hyvä matikassa eikä myöskään tehny sen eteen oikein mitään :)

   Delete
 3. Sama täällä..! Motivaatio vinkkejä kiitos :)

  ReplyDelete
 4. Sama täällä! Tunneilla on tullut istuttua mutta tuntuu että koko ajan saa olla kysymässä apua sillä nimenomaan laskurutiinia ei ole tullut nyt vähään aikaan.
  Itse oon menossa hakemaan laskuintoa sukulaisten luota. Menen siis lukuloman alettua kummilleni joka lupautui opettaa matikkaa, myös pikkuserkkuni ovat lupautuneet avuksi sekä oma iskä on tarjoutunut apuun! Joten kun liitän serkkujen tapaamisen ja koulun niin uskoisin että ainakin itse saan siitä jo intoa opetteluun.
  Ja nyt kun aikaakin on kuitenki enää rajoitetusti, niin ihan vaan perusasiat eka haltuun ja sitten vasta jos aikaa jää niin panostan vähän syvällisempiin laskuihin. Toivottavasti näillä keinoilla sais halutun tuloksen.. Olen nimittäin aivan paniikissa tuon laskimen ja maolin kanssa :s :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi ku mullaki ois joku joka ois innokas opettaa! :D mutta tsemppiä sullekki ♥

   Delete
 5. Kun mä luin ylppäreihin, niin menin aina kirjastoon suoraan koulusta. Ota eväät mukaan, ettei verensokeri laske ja energiat lopu kesken. Aseta itselles aikaraja kuinka kauan sun pitää olla siellä, esim 4 tuntia ja saat pitää esim. kaksi 10 min taukoa. Pistä kännykkä äänettömälle ja laukkuun, etkä katso sitä kertaakaan paitsi tauolla. Meet sinne kirjastoon, luet hiki hatussa sen päättämäsi ajan ja sitten lähet sieltä tyytyväisenä etkä enää loppupäivänä mieti koko asiaa. Toimi ainakin mulla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. pitäis kai kokeilla, harmi vaa että koulun jälkeen mulla on aina valmennukset ja aikaa ei tunnu riittävän mihinkään :(

   Delete
 6. Luulin että sulla olis pitkä matikka :o

  ReplyDelete
 7. Oon ite lukion tokalla ja tollaset vinkit ois tosiaan hyödyllisiä tietää jo etukäteen ens vuotta ajatellen! Kerkesitkö/jaksoitko muuten lukemaan hyvin niihin aineisiin mitkä kirjotit nyt syksyllä? Vähän jännittää, että tuleeko sitä keväällä/syksyllä oikeen kaivettua motivaatiota lukea ja että meneeköhän ne syksyn kirjotukset sittenvähän penkin alle :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. sain terveystiedon ykkös kirjasta luettua ne ensimmäiset 50sivua ja siihen se sit jäi... ahdisti se työurakka ja kaikki niin paljon, että loppuen lopuks en lukenu ollenkaan, mutta yllättävän hyvin meni ja M tuli ! Oon siis erittäin tyytyväinen tulokseen ! :)

   Delete
 8. http://annib-a.blogspot.de/2014/03/vinkkeja-ylioppilaskirjoituksiin.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. mä oon itseasiassa pistäny ton postauksen johonki muistiin sillo ku se tuli, mut oon ihan kokonaan unohtanu ton olemassaolon! Kiitos muistutuksesta!♥

   Delete
 9. Kannattaa ajatella niin, että kärsii nyt nuorena sen pari vuotta ja chillaa sitten 50 vuotta eikä chillaa nyt ja kärsi 50 vuotta. Vähän kärjistetysti sanottu mutta :DParin vuoden päästä voi myös kaduttaa kun haluaa palavasti johonkin kouluun ja sitten ei ollutkaan jaksanut tai viitsinyt lukea silloin kun oli sen aika. Lukeminen on paljon helpompaa muussa ympäristössä kuin kotona eli kannattaa mennä just vaikka kirjastoon!! Tsemppiä!! Itelläki ylppärit vielä edessä päin

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos paljon ja tsemppiä tosi paljon sullekki! ♥

   Delete
 10. Jos nyt saat lukijoiltas hyviä vinkkejä lukemiseen, niin ois kiva jos tekisit parhaista vielä postauksen ! Itelläni ensimmäiset kirjoitukset syksyllä edessä ja kaikenlainen apua kelpaisi :-)


  LottaEmiliah
  http://lottaemiliah.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 11. Kannatta kerrata kurssi kerrallaan. Kaivat ne kurssikirjat esille, selaat ja luet läpi ykkökurssin ja lasket satunnaisesti sieltä laskuja. Sitten kokeila vaikka saman aiheen yo tehtävää. Sitten seuraava kurssi. Opettele jotkut asiat todella hyvin ja jätä kotkut sittem vähemmälle tai kokonaan pois, onhan kokeessa valinnan varaa. Lukiessa känmykkä pois ja aikaraja tai sivumäärä joka sun on vain pakko lukea tiettynä päivänä. Sit ku pääset tavotteeseen, saat palkita ittes jotenkin (herkku,leffa). Tsemppiä!
  Millon teet sen valmennuksia käsittelevän postauksen??

  ReplyDelete
 12. Ajattele se niin, että nyt kun tarpeeksi jaksat lukea ja tsempata noihin kirjoituksiin niin ei tarvi enää uudestaan mennä korottamaan arvosanaa sen oman unelmien opiskelupaikan vuoksi! Itse tein matikan kanssa myös niin, että laskin aina saman aihealueen laskuja sekä kurssikirjoista että vanhoista yo-kokeista. Niitä kyllä riittää melkein loputtomiin, joten sitten kun alkaa sujua niin aina vaan vaikeampia laskuja, ja kun nekin sujuu niin hiljalleen siirtyy aina vaan vaikeampiin aihealueisiin. Matikka kun on kuitenkin sellaista, että sitä oppiakseen pitää vaan laskea, laskea, laskea.. Ei auta pelkkä lukeminen koska kirjoituksissa on usein just soveltavia tehtäviä!
  Ja ehdottomasti käyttäisin itse lukuaikani tehokkaammin nyt kun mitä käytin silloin vuosi sitten.. Eli puhelin sunmuut virikkeet pois päältä ja näkyviltä ja keskity siihen mitä oot tekemässä!
  Tsemppiä lukemiseen, kaikki noista kirjoituksista on kuitenkin hengissä selvinnyt :)

  ReplyDelete
 13. Mulla toimi just se, että teki sen lukusuunnitelman silleen että ehti hyvin kattoa läpi kaikki ne kurssit yksi kerrallaan ja laski niistä tehtäviä (joitain yo-tehtäviä myös kurssien aiheisiin liittyen). Sitten kun tuntu että kaikki oli kerrattu, niin katoin kaikkien eri vuosien yo-kokeita ja laskin niitä kokeita ihan niinkun olisin siinä koetilanteessa :) tosi paljon tsemppiä sulle kirjotuksiin!

  ReplyDelete
 14. Mulla itellä on pitkämatikka, mutta eiköhän samat tavat oo iha hyödyllisii :D joululomalla tulostin 4 vanhaa yo koetta ja laskin aina jokasesta ensiksi 1 tehtävät, sitten 2 tehtävät, jne.. Autto ainakin mua hahmottamaan vähän minkä tyylisiä tehtäviä kysytään ja kuinka vaikeita.

  ReplyDelete
 15. Moi! :) ensin pitää sanoa että sulla on ihana blogi ja saan sulta hirveesti inspiraatiota :)
  sitten asiaan:
  - ''kärsi mielummin tämä kevät kun loppuelämä''
  -aseta itelles tavotteita ja muista palkita ittees
  -järjestäkää kavereiden kanssa lukupiiri, jokanen opettelee etukäteen jonkun asian ja sit opetatte sen toisillenne :)
  -laita huoneen seinälle/lompakkoon/laukkuun lappuja jossa on laskukaavoja tms.
  - yhdistele eri kursseista samaan osa-alueeseen kuuluvia asioita esim yhtälöt yms.
  - belive yourself!!
  ja viimenen tippi ;) mun sisko kerto että se opetteli matikasta kunnolla vaan 1,2,3 -kurssien asiat! ja se sai E:n lyhyestä matikasta ;)
  tsemppiä!
  mitä sä kirjotat nyt keväällä muuta? mulla on kaikki neljä ainetta, lyhyt venäjä, äidinkieli, pitkä ruotsi ja terveystieto -.-

  ReplyDelete
 16. Mulla on täysin sama tilanne, motivaato jotnkin ihan hukassa, ja eilen äikässä stten käytiin vähän kevään aikataulua läpi...Haha nosti kyllä stressitason omiin leveleihin kun iski päin näköä se fakta, ettei tekstitaitoon tai enkun kuunteluihin ole enää edes sit kuukautta.
  Jotenkin kummasti se nosti motivaatiota hippusen, kun tiedän etten tuu pääsemään lukiosta pois ellen ala nyt tekemään töitä sen eteen! :D
  Huomasin, että tähän kommenttiboksiin onkin tullut joitain vinkkejä, uusia mulle ei valitettavasti ole antaa :( Tsemppiä kuitenkin ihan hirmuisesti ton matikan kanssa!:)♥

  ReplyDelete
 17. Jos matikka tökkii, niin jätä se suosiolla vähemmälle ja panosta niihin aineisiin joita osaat! Tää helpotti mua.Jos käytät kaiken energiasi matikkaan, niin muiden aineiden opiseklu saattaa kärsiä. Tämä auttoi ainakin mua, vaikka matikasta tulikin loppujen lopuksi huono numero, mutta muut aineet kirjoitin odotettua paremmin.
  Muista myös jättää aikaa omille jutuille ja muistaa, että lukio ja kirjoitukset ovat loppujen lopuksi tooodella pieni osa elämää eivätkä vaikuta elämään millään ratkaisevalla tavalla!

  Tsemii kirjoituksiin<3 oon varma, että pärjäät!

  ReplyDelete
 18. Moi! Ajattelin kysyä, että monta ainetta olet kirjoittamassa ja miten olet jakanut ne? Eli monta kirjoitit syksyllä ja monta tuut kirjoittamaan keväällä? Itse oon nyt kakkosella, ja mun ois tarkoitus kirjoittaa ensi syksynä 1 aine ja loput 5 keväällä... Jotenkin tuntuu, että mulle tulee kamala kiire lukiessa noihin kevään YO kokeisiin... Onko 5 ainetta aivan liikaa keväälle? :D En osannut päättää keskipitkän ruotsin ja lyhyen matikan välillä, joten päätin sitten kirjoittaa molemmat :D

  ReplyDelete
 19. Ajattele tulevaisuuttasi. Jos nyt jaksat lukea, niin se palkitaan tulevaisuudessa!!

  Kun luet, niin vaihda päälle rennot vaatteet, mene jonnekkiin mukavaan ja hiljaiseen paikkaan lukemaan, niin voit keskittyä paremmin. Muista syödä/juoda ettei verensokeri laske :-D Laita puhelin & muut jutut pois päältä. Kannattaa selvittää että mitkä aineet auttaa toisia aineita, esim jos on kirjoittamassa terveystietoa niin siihen auttaa myös esim psykologia ja biologia.

  tsemppiä :-)

  ReplyDelete
 20. Onko sussa venäläistä?

  ReplyDelete