© Layout by Julia E.

ONNISTUNEITA KUVIA RUMISSAKIN KUVAUSLOKAATIOISSA

02 June 2019

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Olympuksen kanssa 


Olympus haastoi minut kaupallisen yhteistyön merkeissä YouTubestakin tuttuun Ugly Location Photo Challengeen, minkä tehtävänä on kuvata mahdollisimman tyylikkäät kuvat rumassa kuvauslokaatiossa. Ei lähdetty etsimään paikkaa yhtään sen pidemmältä, vaan päädyttiin meidän kodin lähellä sijaitsevan mattopesulan pihalle kuvailemaan. Alkuun kyseinen paikka näytti aivan kamalalta, mutta näin jälkeenpäin kun näitä kuvia katsoo, niin näistähän tuli oikein kivat! Onnistuin haasteessa mielestäni aika hyvin ja ehkä jatkossakin säästän aikaa, enkä vaivaudu keskustaan etsimään kauniita kuvauspaikkoja, vaan päädyn hyödyntämään lähistön lokaatioita. Mitäs mieltä te olette?

Hyvien kuvien salaisuus piilee asettelun, hyvän valon ja värimaailman lisäksi myös hyvässä kamerassa ja etenkin objektiivissa! Sain yhteistyön merkeissä itselleni Olympuksen E-PL9 -kameran ja siihen 45mm -objektiivin. Kyseinen kamera on näppärän kokoinen, minkä ansiosta se kulkee helposti mukana paikasta toiseen ja kauniit hetket ja asut saa vaivattomasti ikuistettua kuviksi. Kamera on myöskin tyylikkään näköinen, siinä on kätevä kosketus näyttö, jonka ansiosta kuvien tarkentaminen oikeaan pisteeseen tapahtuu ongelmitta ja wifi -ominaisuus, jonka avulla kuvat saa nopeasti siirrettyä suoraan puhelimeen. Tämä ominaisuus on erittäin kätevä etenkin reissuissa, mutta myös muutenkin. On ihanaa, että saa laadukkaita kuvia päivitettyä mahdollisimman  nopeasti someen ja tällä tavalla pitää some tilit ajantasalla. Kuvan siirron lisäksi Olympus PENin wifi -ominaisuus mahdollistaa kuvaamisen kauko-ohjauksella. Näin voit siis itse kuvata itseäsi tai saada vaikka juhlissa kaikki vieraat samaan kuvaan ilman kuvaajaa. Wifi -ominaisuus on mielestäni nykypäivänä ihan pakollinen juttu!

Kameran lisäksi siinä on oltava myös hyvä objektiivi ja mielestäni tähän runkoon sopi täydellisesti 45mm -objektiivi, joka mulla on ollut näissä olympuksen kameroissa käytössä jo useamman vuoden. Pienen aukon ansiosta kuviin saa kivasti sumean taustan ja sen ansiosta rumissakin lokaatioissa, kuvat onnistuu täydelliseti jos kaikki muut asiat ovat kohdillaan. Pieni aukko on ihanteellinen muotokuviin niin, että ihmiset todella erottuvat, tausta on kauniin epäterävä ja kontrastit ovat voimakkaat. Parhaan lopputuloksen saa myöskin kuvaamalla raakakuvia! Jos et ole vielä vaihtanut raakakuviin, niin tee se heti! RAW- kuvat vievät enemmän tilaa, mutta niille on tehtävissä paljon enemmän ja suuret tiedostot mahdollistaa myös esimerkiksi lomakuvien teettämisen tauluksi tms.

Nyt Olympuksella on huikea tarjous! E-PL9-kameran ja 45mm objektiivin saa nyt pakettihintaan pelkän kameran rungon hinnalla! Tarjouksen alennus on siispä peräti 259,90€! Siispä kannattaa nyt suunnata Olympuksen sivuille tutustumaan tarkemmin kyseiseen tarjoukseen

Untitled
Untitled Untitled Untitled Untitled

3 comments:

  1. Mistä noi ihanat kengät?😊

    ReplyDelete
  2. Suurella aukolla sumenee tausta, f-luku on silloin pieni :)

    ReplyDelete