© Layout by Julia E.

BUDAPEST DAY 1

19 January 2018

Reissussa tuli otettua niin paljon kännykällä kuvia, että päätin kertoa jokaisesta päivästä kännykkäkuvien avulla ja jakaa samalla omia reissuvinkkejä. Toivottavasti tykkäätte!

Untitled

Meidän lento lähti tiistaina klo.10:40! Se oli täydellinen aika, sillä Budapestiin saapuessa oli vielä koko päivä edessä, mutta sai kuitenkin myös nukuttua kunnon yöunet ennen reissua! Meillä kävi itseasiassa pieni moka jo ennen reissuun lähtöä, sillä tajuttiin edellisenä iltana, että Budapestissa ei ole euroja käytössä. Onneksi rahat sai helposti vaihdettua paikan päällä, ostettiin kolmen päivän matkaliput(n.13,50€/henkilö) ja lähdettiin suunnistamaan hotellille. Ensin mentiin 200E bussilla Kőbánya-Kispest-metroasemalle, joka on sekä bussin että metron päätepysäkki. Siellä hypättiin metroon, millä päästinki sit hotellimme eteen!

Untitled

Saavuttiin hotellille ennen kahta ja päästiin heti kirjautumaan meidän huoneeseen. Meillä oli Mercure -niminen hotelli, mikä oli aika hyvällä sijainnilla metroaseman vieressä. Heitettiin laukut huoneeseen ja lähdettiin melkein heti sen jälkeen käppäilemään ensimmäiselle nähtävyydelle. Matkan varrella ihailtiin söpöjä keltaisen värisiä ratikoita ja pian oltiinkin jo Szechenyin ketjusillalla. Käveltiin siltaa pitkin kaupungin toiselle puolelle ja oltiinkin jo seuraavassa kohteessa...

Untitled

Seuraava kohde oli Budavari Siklo. Meillä kävi tuuri, sillä jonoa kyseisiin vaunuihin ei ollut. Tähän eivät käynneet perus matkaliput, joten ostettiin single liput. Päästiin ylös kukkulalle, josta avautui upeat näkymät! Kierreltiin kaunista kukkulaa ihastellen ja kun ulkona alkoi pimeentyä, lähdettiin metsästämään ensimmäistä ruokapaikkaa.

Untitled

En muista mikä oli kyseisen paikan nimi, mutta hyvää palvelua ja sitäkin parempaa ruokaa me saatiin! Sen jälkeen suunnattiin vielä kävellen ihastelemaan Kalastajanlinnaketta (Fisherman's Bastion) ja sieltä ihasteltiin kauniisti valaistua Parlamenttitaloa. Päätettiin vielä kävellä jonkin matkaa, jonka jälkeen hypättiin metroon ja suunnattiin päivän viimeiseen kohteeseen.

Untitled

Tämän paikan taisin löytää muistaakseni instagramista ennen reissua ja hyvä, että löysin! Oli meinaa ihan älyttömän siisti paikka, jonne haluan varmasti vielä palata uudestaan. Meidän oli tarkoitus juoda vaan yhdet, mutta päädyttiin jäämään tonne koko illaksi.

Untitled

Paikan nimi oli siis Szimpla Kert ja sijaitsi osoitteessa: Kazinczy utca 14. Mä rakastuin kyseiseen paikkaan ensisilmäyksellä! Ei ihme, että tämä on tripadvisorin mukaan Budapestin yöelämän ekalal sijalla! Tuolla vierähti vähän pidempään ja sen jälkeen suunnattiin kaupan ja mäkkärin kautta hotellille!

1 comment:

  1. Budapest on kyllä tosi kaunis etenkin yövalaistuksessa! Ja Szimpla tosiaan iha älysiisti paikka :) Löysittekö muuten kuuluisaa Vittula-pubia? xD

    ReplyDelete