© Layout by Julia E.

NYT KYLLÄ VIT***AA

12 August 2015

Kyllä... Pahoittelut huonosta kielenkäytöstä, mutta tätä asiaa ei kertakaikkiaan voi ilmaista nätimmin. Lähdin eilen heti aamusta lenkille, tutkimaan näitä uuden kodin lähialueita. Lenkiltä tullessa takaisin kotiin, kerroin Waltterille kuinka kivoja paikkoja löysin nurkan takaa! Käytiin myös aamupäivästä kuvailemassa, jolloin vielä hymyilytti ja olin myös erinomaisella fiiliksellä menossa töihin, sillä ensimmäinen työpäivä oli sujunut jännityksestä huolimatta kohtalaisen hyvin. Matkalla töihin kaikki kuitenkin muuttui. Waltterille soitti meidän vuokranantaja ja sanoi, että hänellä on ikäviä uutisia. Vuokranantajamme haluaa meidän muuttavan elo- tai syyskuussa pois, koska hän tarvitsee asuntoa omaan tai perheenjäsenensä käyttöön, syystä, jota hän ei ole voinut ottaa huomioon vuokrasopimusta tehtäessä... KYLLÄ TÄSSÄ KOHTAA ISKI SHOKKI! Meidän vuodeksi tehty sopimus purataan alle kahden viikon voimassaolo ajan jälkeen ?!? Juuri kun kaikki tavarat ollaan "meidän" pikkukodissamme saatu järjestykseen, niin meidät häädetään pois?!? Toisen työpäivän jouduin aloittamaan myöhässä, sillä kyyneleet valu poskillani ja en voinu uskoa koko tilannetta todeksi.
Sopimusta tehdessä muistan tasan tarkkaan vuokranantajani sanat "haluaisin tänne pitkäaikaiset vuokralaiset...''. Sen lisäksi tämä asunto oli just eikä melkein meidän näköinen ja siksi oltiin suunniteltu asuvan täällä niin pitkään kuin mahdollista, eli vähintään vuosi. Saatiin kuitenkin asua täällä odotettua PALJON vähemmän! Vuokrasopimus on ollut nyt voimassa tasan 11päivää ja eniten ärsyttää se, että vika ei ole meissä, vaan vuokranantaja haluaa asuntonsa omaan tai perhenjäsenensä käyttöön. Toinen asia mikä tietenkin ärsyttää on se, että tämä asunto oli jopa liiankin täydellinen ja juuri meidän näköinen, ollaan saatu tää melkein valmiiksi ja nyt pitäisi alkaa etsiä uutta asuntoa, mikä ei todennäköisesti tule olemaan todellakaan yhtä ihana kuin tämä nykyinen. Paha mieli tässä tilanteessa tulee... Just ku ehtisin ajattelee, että ompas ihanaa kun on vihdoin ihana koti löydetty, kalusteet ja tavarat laitettu paikoilleen ja sisustaminenkin on lähes valmista, niin alkaakin koko asuntorumba alusta! Mulla on töitä melkein päivittäin, Waltterilla töitä Salossa ja heti sen jälkeen koulu alkaa Porvoossa. Nyt ei oo todellakaan aikaa etsiä uutta asuntoa, mutta PAKKO!
Tuntuu vieäkin ihan epätodelliselta tää koko tilanne.. Miten meille on voinu käydä näin paska tuuri?!?! Meidän ensimmäinen yhteinen koti, uusi kaupunki, uusi työpaikka yms... stressitaso on muutenkin korkea ja sitten vielä tämä. Kyllä ÄRSYTTÄÄ JA KOVIN!
  Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled
dress h&m || cardigan bikbok || heels dinsko || watches* daniel wellington || bag mango

28 comments:

 1. Ihan tosi törkeetä!! Onko tollanen edes laillista kun ootte kirjottanu vielä sopparin mikä vuoden voimassa ?:oo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mmm... No meidän vuokranantaja sano, että on laillista, koska asunto menee hänen omaan tai perheejäsenen käyttöön, mut pitäää kyl viel selvitellä, että onko se oikeasti näin ja plääh.... :(

   Delete
  2. Musta toi on iha JÄRJETÖNTÄ! tsemmpiä :( Me ollaan muuttamassa puolentoistavuoden päästä stadiin aika ytimeen (asutaan tälläkin hetkellä, muttei keskustassa), kämppää vasta rakennetaan ja oon ihan innoissani! Vähänkö mua ottas päästä, jos ne oliski että "sori, ette pääsekään".. >:---------( mies tosin voitti sen "loton", joten ois aika väärin :-D Mutta, voimahaleja, kaikella on tarkoitus:()

   Delete
 2. Voi ei, kuulostaaa tosi ikävältä sotkulta.. En tiedä millaisen sopimuksen olette tehneet, mutta ainakin huoneenvuokralain mukaan vuokranantajan irtisanoessa vuokralaisella on vähintään 3 kuukauden irtisanomisaika. Itsekin asuntoja etsiessä tiedän, että ei ole ihan helppoa saada asuntoja tuosta noin vaan. Eli ainakaan lain mukaan teitä ei voi heittää kadulle ilman tuota irtisanomisaikaa. Tosi ikävä tilanne, toivottavasti juttu selviää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep... Yritetään nyt kovin selvitellä jostain, omia oikeuksia... Koska toi on todella törkeetä! :(

   Delete
  2. Joo, älkää vaan antako niiden pompotella miten sattuu. Ihmiset osaa kyllä olla röyhkeitä. Vedotkaa siihen lakiin!

   Delete
 3. Eikä!! Tulipa huono fiilis teidän puolesta :-( Koittakaa jotenkin vedota siihen kirjottamaanne soppariin ja hänen sanoihin, että saisitte jatkaa asumista! Tsemppiä <3

  ReplyDelete
 4. Alle vuoden kestäneessä vuokrasopimuksessa, vuokranantajan irtisanoessa irtisanomisaika 3 kk, yli vuoden kestänyt vuokrasopimus vastaava irtisanominen, aika 6 kk. Pidä puolesi, ei todellakaan tarvitse olla muuttamassa pois ennen marraskuun loppua!

  ReplyDelete
 5. Toi ei todellakaan ole laillista vaikka meneeki perheenjäsenelle. Teillä on 3kk irtisanomisaika sekä koska sopimus puretaan ennen vuotta niin vuokranantajan pitää maksaa sopimussakkoa teille! Kävin lukiossa lakitiedon kurssin jossa opettaja kerto esimerkin että vuokralaisella oli vuoden sopimus, mutta vuokralainen purki sen ennen vuotta jolloin joutui maksamaan ns sopimussakon.. Ottakaa ihmeessä selvää ammattilaiselta! Toi on tosi törkeetä.

  ReplyDelete
 6. Juuri näin. Saatte asua siellä vielä 3kk ja sopimussakko kuuluu myös teille. Pitäkää puolenne, vuokranantaja yrittää kusettaa.

  ReplyDelete
 7. Moi! Mä oletan että nää vuokrajutut ei teillä ole ihan hallinnassa vielä, mut ei hätää. Puhelin käteen ja soittoa kuluttaja-asiamiehelle. Ei kannata heittää vielä kirvestä kaivoon :-) Kuluttajavirasto auttaa :-) Omallakin kohdalla on turvauduttu kuluttaja-asiamieheen edellisen vuokranantajan kanssa, kun ei päästy yhteisymmärrykseen siitä mikä on asunnossa tapahtuvaa normaalia kulumista. puhelin käteen ja heti soittoa sinne ;-) kyllä tää tästä selviää! :-)
  http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/asunnon-vuokraaminen/

  ReplyDelete
 8. Fiksuja kommentteja! Olin kirjoittamassa samaa, näyttää siltä että vuokranantaja käyttää hyväkseen teidän nuorta ikää ja kokemattomuutta näissä asioissa, mutta älkää luovuttako vaan pitäkää puolenne! Ei todellakaan tarvii olla muuttamassa ennen marraskuun loppua, kuten joku mainitsikin, tsemppiä!

  ReplyDelete
 9. Siis tuohan on laiton? Vuokranantaja ei voi purkaa vuokrasopimusta _ilman sopimusrikkomuksia_, joita ilmeisesti ette ole tehneet? Jos ette ole, vuokrasopimusta ei voi purkaa. Se voidaan irtisanoa juurikin omaan tai perheenjäsenen käyttöön, mutta tässäkin teillä kuuluisi olla vähintään kolmen kuukauden irtisanomisaika.

  Vuokranantajasi rikkoo lakia. Kannattaa tehdä tämä selväksi vuokranantajallesi ja mahdollisesti viedä asiaa eteenpäin. :/

  ReplyDelete
 10. Mitä ihmettä? Huh, aika törkeetä käytöstä kyllä vuokranantajalta! Mut yllä onki tullu hyviä neuvoja, pitäkää huolta että saatte oikeutta tossa asiassa koska toi on kyllä tosi väärin... Tsemppiä! :)

  ReplyDelete
 11. Ei oo todellista! :o Vedotkaa siihen että tottakai teilläkin on oikeuksia eikä ihmisiä voi kohdella noin. Maailma on täynnä idiootteja!

  ReplyDelete
 12. Vuokranantaja saa IRTISANOA vuokrasopimuksen tuolla perusteella, mutta ei tosiaan PURKAA sitä. Irtisanomisaika on hänellä se 3 kk, MUTTA jos olette tehneet MÄÄRÄAIKAISEN vuokrasopimuksen sitä EI SAA IRTISANOA kummankaan osapuolen toimesta. Purkaa sopimuksen saa, mutta syy siihen on sitten vuokrien maksamatta jääminen tai häiriökäyttäytyminen. Yllä onkin sanottu, että ottakaa yhteyttä kuluttaja-asiamieheen, niin sieltä varmasti autetaan. :) Teidän ei todellakaan tarvitse muuttaa sieltä elo- tai syyskuussa mihinkään. Luultavasti joku sukulainen on saanut opiskelupaikan Helsingistä ja tarvitsee kämpän nopeasti. Mutta teilläkin on oikeutenne. Tsemppiä ja pitäkää pintaan!

  ReplyDelete
 13. Samaa olin tulossa sanomaan kun monet muut, eli irtisanomisaika lain mukaan on se 3kk. Ellei sitten teidän sopimuksessa ollut jotain outoa pykälää joka jäi teiltä huomaamatta, mutta en usko että se on mahdollista. Tai en tiedä saako sellasta edes sopimukseen laittaa, että ei olisi mitään irtisanomisaikaa. Mutta selviteltkää, varmasti saatte apua esim. kuluttaja-asiamieheltä tai asiaan perehtyneitä tutuilta. Tsemppiä :)

  ReplyDelete
 14. Moikka! Tää ei tosiaan ole laillista, mikäli olette sopimuksen tehneet vuodeksi. Nyt heti yhteyttä kuluttaja-asiamiehelle! Kyllä pistää vihaksi tuollaiset ihmiset, jotka yrittävät kusettaa näin. Voin vain kuvitella, kuinka stressaava tilanne tämä on.
  Mutta miljoonasti tsemppiä teille nyt! Kaikki järjestyy, usko pois! <3

  ReplyDelete
 15. Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos huoneiston vuokrasuhde on välittömästi ennen irtisanomista kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään yhden vuoden, ja muussa tapauksessa kolme kuukautta (vuokranantajan irtisanomisaika)Näin lukee ihan suomen laissa, eli ennen joulukuuta teidän ei ole pakko lähteä mihinkään! Eihän sekään tietenkään kivaa ole, mutta saatte ainakin kunnolla aikaa etsiä uutta kämppää

  ReplyDelete
 16. Vuokranantaja saa purkaa sopimuksen jos se tulee hänen tai perheenjäsenten käyttöön ja silloin irtisanomisaika on 2 viikkoa. Tätä voidaan käyttää esim jos halutaan pois hankalat asukkaat. Valitettavaa, mutta vuokranantaja ei riko lakia vaan menee sääntöjen mukaisesti.

  ReplyDelete
 17. "Erityisiä perusteita, joiden nojalla vuokranantaja voi irtisanoa vuokrasopimuksen, ovat: vuokranantaja tarvitsee huoneiston omaan tai perheenjäsenensä käyttöön syystä, jota hän ei ole voinut ottaa huomioon vuokrasopimusta tehtäessä, muusta tähän verrattavasta syystä sopimuksen pysyminen voimassa sovitun määräajan loppuun olisi vuokranantajan kannalta ilmeisen kohtuutonta." http://www.laki24.fi/vuok-asuinhuoneistonvuokra-vuokrasopimusirtisanominen/

  ReplyDelete
 18. Vuokranantaja saa lain mukaan irtisanoa määräaikaisen vuokrasopimuksen " jos hän tarvitsee huoneiston omaan tai perheenjäsenensä käyttöön syystä, jota hän ei ole voinut ottaa huomioon sopimusta tehtäessä" ja tällöinkin irtisanomisaika on 3 kk jos sopimus on kestänyt alle vuoden. Määräaikasen sopimuksen voi purkaa vain jos vuokrallaolija rikkoo sopimusta tavalla tai toisella, ja sopimusta purettaessa on annetta kirjallinen varoitus eli puhelin soitto ei käy!!

  ReplyDelete
 19. Jos ette saa tosta mitään kirjallisena, irtisanominen on käsittääkseni tehoton, eli se ei oo laillinen. Toivottavasti asia selviää pian! :)

  ReplyDelete
 20. Ei huhhuh miten törkee vuokranantaja ! ihan pistää vihaks sun puolesta... :(

  ReplyDelete
 21. ihan voin sulle vinkkinä sanoo ettei toi oo laillista. jos sopimus on tehty vuodeksi niin te saatte siellä vuoden asua (jos teillä on nimet paperissa ja kaikki). voitte jotain sovintoa tästä yrittää (maksua yms.) ja neuvotella sen vuokraisännän kanssa. jos sulla on kirjallinen sopimus asuntoon, ei teitä sieltä voi häätää noin vaan. jos rupee jotain inttämään niin te voitte ihan hyvin viedä oikeuteen/poliisille.

  ReplyDelete
 22. Käsittämätöntä jos on laillista...harmittaa pirusti teidän puolesta :-(

  ReplyDelete
 23. Nää muut täällä onkin kirjotellut jo siitä irtisanomisajasta mikä itsellekin tuli mieleen.. Ihan älytöntä toimintaa tollanen! Toivottavasti kaikki kääntyy vielä parempaan päin! ♥

  ReplyDelete