© Layout by Julia E.

ENSIFIILIKSIÄ YLIOPISTOSTA

10 September 2016

Toinen tai oikeastaan ensimmäinen kunnon viikko yliopistossa on nyt ohi. Keskellä viikkoa iski pieni stressi, siinä vaiheessa kun saatiin pitkä lista, kirjoista mitkä pitäisi saada luettua syksyn aikana. Esseitä pitää kirjoittaa vähintään se kaksi kappaletta viikossa ja siihen päälle vielä monet muut tehtävät, esitelmät, lukemiset yms. Kyllä mä tiesin yliopistoon mentäessä, että ei tuu olemaan helppoa, mutta en ehkä odottanut ihan näin pahaa tilannetta heti tähän alkuun.Toisaalta nyt on vasta eka viikko ja tottakai kaikki kauhistuttaa. Kaiken lisäksi mulla on tällä viikolla viisi työvuoroa, joten nekin saattoivat vaikuttaa siihen pieneen stressiin, mikä iski tossa keskellä viikkoa.

Pyörittelin torstaina asioita mielessäni ja pystyin kääntämään sen stressin positiiviseks asiaks. Mä tykkään olla kiireinen ja sellainen mä oon just nyt, joten miksi en sitten nauttisi siitä?  Toinen asia mikä saa mut jaksamaan on ajatus siitä, että no ehkä musta tulee fiksu näitä asioita tehdessä.... ja kolmas asia on se, että kaikessa ei todellakaan tarvitse olla se vitosen oppilas. Päätin että valitsen niistä monesta kurssista ne kiinnostavimmat, joihin haluan panostaa ja saada niistä hyvät arvosanat ja jätän ne ei niin kiinnostavat kurssit sellaisiksi, joista mun on vaan päästävä läpi. Eli keskityn vaan siihen mikä mua oikeesti kiinnostaa ja panostan vaan niihin!

Kaikesta siitä suuresta työmäärästä huolimatta, oon pysynyt jostain syystä ihan älyttömän hyvän tuulisena. Eilen vietin perjantai illan ihan vaan kotona, niitä koulujuttuja tehden, eikä edes harmittanut. Muutamiin opiskelija tapahtumiin on nyt liputkin ostettu, joten kyllä jotain oikeasti kivaakin on tiedossa. Pakko myöntää, että on näistä  koulutehtävistä osa ollut kans oikeasti tosi kivoja!

Nyt lähden tekemään viikon toisiksi viimeistä työvuoroa ja illalla en tee mitään erikoista sillä huomennakin on pitkä työpäivä edessä! Palaillaan!
IMG_8443 IMG_8489 IMG_8480
Jos liikutte Jyväskylässä päin, niin kannattaa käydä kurkkaamassa Nunucon uusi liike, josta löytyy kaikkea söpöä mm. tämä ihana kännykän kuori <3 Liike sijaitsee osoitteessa kauppakatu 12, mutta ei hätää, heillä on myös verkkokauppa, josta saa helposti tilattua näitä söpöyksiä kotiovelle asti! 
IMG_8466 IMG_8497 IMG_8457 IMG_8506 IMG_8460 knitwear* shein

11 comments:

 1. Millaiselta pohjalta sun opiskelijakaverit on opiskelemassa Venäjää? Koetko että sulla on jotenkin helpotettu asema itse kielen kanssa verrattuna muihin? Miten poikkeavaa luulet venäjän opiskelun olevan äidinkielenään sitä puhuvalle ja sitä
  ns. vaan opiskelleelle? Mitkä on sun heikkoudet venäjän kielen kanssa? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jotkut on opiskellu venäjää ihan normi koulussa, jotkut ovat käyneet suomalais-venäläistä koulua ja jotkut on sitten tällaisia niinkuin minä eli ei oo oikeastaan ikinä opiskellu venäjää, vaan puhuu sitä ainoastaan kotona.

   En koe sitä, että mulla on jotenkin etuoikeutettu asema, sillä meidän on jaettu kolmeen eri tasoryhmään ja niissä kolmessa eri tasoryhmässä meille pidetään keskustelu-, ääntämis ja kielioppiharjoituksia. Silloin pystytään helpommin keskittyä jokaisen ryhmän niihin heikkouksiin. Esimerkiksi ne, jotka ovat opiskelleet venäjää, mutta eivät puhu sitä kotona osaavat sanoa helposti jokaisen sanan sijamuodon, onko se neutri vai mikä, yms... eli tällaiset kieliopilliset jutut. Mut sit taas me, jotka puhuu kieltä kotona, mutta ei olla opiskeltu sitä, niin me ei osata niin hyvin noita kieliopillisia juttuja, mutta ymmärretään ehkä enemmän.

   Ja omat heikkoudet on kielioppi ja pieni sanavarasto. Eli kun kirjotan, niin mulla on tuhat kirjoitusvirhettä ja se teksti on tosi tylsää tavallaan :D

   Delete
 2. ihana välillä lukea vaan tällaisia tavallisia postaushöpinöitä, ei aina tarvitse panostaa ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. komppaan, vaikka tääkin mun mielestä oli tosi ns. "laadukas" postaus kummiski :)

   Delete
 3. Odotin jo tätä postausta, että saa kuulla sun ekoja fiiliksiä yliopistossa. Haitko muuten venäjä vieraana vai äidinkielenä? Tai vaikuttaa se noihin tasoryhmiin miten ? Ja vaikuttiko se, ettet osaa kielioppia ja kirjoittaa ilman tuhansii virheitä niihin pääsykokeisiin?
  Oli ihana kuulla noita fiiliksii ja tsemppii ! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hain venäjää vieraanakielenä!:) ja noi tasoryhmät on tossa vieraana kielenä linjalla. Se äidinkielen linja on ihan erikseen ja heil on kaikki ivan omat jutut ja heijän jutuist en itseasiassa tiedä mitään. :)) ja siinä pääsykokeessa oli niitä perus kielioppijuttuja jotka sit opettelin siihen kokeeseen, mut muuten se koe koostu oikeastaan ihan vaan suomenkielisistä esseistä ja sit siin oli venäjäks teksti mist piti tehä referaatti suomeks:) ja kiitos!<3

   Delete
 4. Paljon tsemppiä sulle opiskeluun! ♥ Hyvä jos tykkäät olla kiireinen ja koulutehtävät ovat olleet kivoja :)

  E.K.S.
  https://eks-katariina.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 5. Moikka! Tsemppiä yliopistoon! On varmaan silleen ärsyttävää, kun opiskelet venäjää niin ei varmaan kotona ainakaan saa vinkkejä sun poikaystävältä, että voinkohan kirjoittaa näin :D Tai siis yritän tarkoittaa, että jos vaikka englannin juttuja tekis vois varmaan kysästä kirjotanko yes vai no, kun taas venäjän kans on sillee yksin (tai oletan ettei sun poikkis osa). Tulipa tästä negatiivisen kuulonen kommentti, mut en siis tarkottanu mitää pahA :) kiva kun postaat silti melko aktiivisesti vaikka kiirettä tuntuu olevan! T.lukija jo OSTOL ajoilta ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ymmärsin kyl mitä tarkotit ja totta puhut! Onneks on aina vanhemmat kenel voi soittaa ja kysyä, mutta toki ois helpompaa jos ois vieressä se keneltä vois kysyä mielipidettä! Kyl waltteri opiskelee venäjää mutta ei vielä ihan sillä tasolla :D ja kiva kuulla että sua kiinnostaa edelleen lukea näitä mun juttuja <3

   Delete
 6. Mikä ois sun tulevaisuuden haaveammatti tässä vaiheessa? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tällä hetkellä aineen opettaja, mutta saa nähdä... Aika hauska lukee tätä sit viiden vuoden päästä ja katsoa, että tuliki sitä mitä odotti vai ei :-D

   Delete