© Layout by Julia E.

AAMUPALAHAASTE

16 February 2020

Kaupallisessa yhteistyössä Paulúns ja Indieplace kanssa 


Aamupalan asiantuntija Kaisa Jaakkola haastoi minut mukaan Paulúns aamupalahaasteeseen. Lähdin innolla mukaan tähän haasteeseen, sillä aamupala jää multa usein kiireen takia syömättä… Ja vaikka mulla ei olisi edes kiirettä, niin en vaan ole oppinut syömään aamuisin. Ehkä se kiire onkin enempi vaan tekosyy olla syömättä, mutta miksi? Miksi aamuisin on niin vaikeaa syödä? Ehkä olen vaan ihan liian laiska syömään aamuisin tai tarkemmin sanottuna tekemään mitään ruokaa aamuisin. Olen syönyt säännöllisesti aamupalaa viimeksi varmaan ala-asteella, joten nyt oli jo aika tehdä muutos asiaan ja parantaa tapoja!


2020-02-16 10.48.14 1
2020-02-16 10.46.30 4

Aamupalahaaste kesti viikon verran ja haasteen aikana valmistin aamiaisia laajaa Paulúns-tuotevalikoimaa käyttäen. Aamuina, kun ei ollut minkäänlaista kiirettä, keitin puuroa ja koristelin annoksen vielä marjoilla ja hedelmillä tai loihdin itselleni herkullisen smoothie bowlin, jonka päälle tuli vielä superherkullista Paulúns granolaa. Kiireisempinä aamuina valmistui helposti ja nopeasti aina toimiva jogurtti ja granola -yhdistelmä, Paulúns linssihiutaleita ja mantelimaitoa tai etukäteen jääkaappiin tehty tuorepuuro. Tämän haasteen myötä pääsin maistamaan myös Paulúns pähkinäpatukoita ja ne ovat nyt tulleet elämääni jäädäkseen!


2020-02-16 10.24.11 5

Aamupalahaasteen aikana olen muokannut muutenkin hieman ilta-/aamutottumuksiani. Sen sijaan, että juoksen aamulla silmät ristissä etsimässä tavaroita ja mietin pääni puhki, että mitäs sitä söisi näin aamulla ja mitä laittaisi päälle, niin laitan kaiken valmiiksi jo illalla. Aamulla jää sitten huomattavasti enemmän aikaa kaikkeen muuhun, esim. aamupalan nauttimiseen, kun kaikki on mietitty edellisenä iltana valmiiksi. Näin välttyy myös turhilta kiukuilta, unohduksilta, myöhästymisiltä ja saa paljon paremman mielen aloittaa uusi päivä.


2020-02-16 10.46.30 6


Aamupalan syöminen on tuonut myös paljon energiaa päivääni ja koulussa ensimmäiset aamutunnit ovat kuluneet paljon paremmissa merkeissä, kun ei tarvitse nolostella kurnivaa mahaa ja energiaa riittää hyvin lounasaikaan asti! Näin haasteen ollessa ohi, ajattelin luvata itselleni, että yritän koko kevään ajan parantaa tottumuksiani aamupalan suhteen ja jatkaa aamupalan syömistä myös nyt haasteen loputtua. Mulla on ihan älyttömän hyvä mieli siitä, että lähdin tähän aamupalahaasteeseen mukaan! Kiitos Paulúns tästä haasteesta!

Jääkö sulla usein aamupala myös syömättä? Mä haastan nyt sutkin lähtemään mukaan tähän aamupalahaasteeseen!

Tässä vielä pari kuvaa omista aamupalalemppareista: Untitled

1. Jogurttia, Paulúns granolaa (mulperimarja, mansikka ja kardemumma) ja paleo granolaa (hasselpähkinä, manteli ja vadelma), passionhedelmää ja pensasmustikoita
2. Mantelimaitoa, Paulúns linssihiutaleita (vadelma ja kookos), Paulúns pähkinäpatukka (cashew, kookos ja vadelma)
3. Jogurttia, Paulúns granolaa (mulperimarja, mansikka ja kardemumma) ja paleo granolaa (kookos, mustikka ja manteli) 

1 comment:

  1. Ihana koiruli, kun on jo kieli pitkällä itsekin maistamassa! :D

    ReplyDelete