© Layout by Julia E.

AJATUKSIA JATKO-OPISKELUSTA..

28 May 2015

ääh.. Mistä sitä sit alottais? Teistä moni on  kyselly mun jatko-opiskelu suunnitelmista ja nyt mä ajattelin kertoa niistä hiukan tänne.
Mä oon aina halunu terveydenhoitajaks, sairaanhitajaks, suuhygienistiks yms. Talvella mulla alkoi kuitenkin tulla kiinnostusta myös luokanopettajan ammattia kohtaan ja sitten yo-kirjotusten aikoihin innostuin Venäjän kielestä. En ois ikinä uskonu, että MINÄ hakisin yliopistoon opiskelemaan, mutta niin siinä sitten kuitenkin kävi. Mulla oli ykköstoiveena päästä Helsingin yliopistoon opiskelemaan Venäjää. Muihin kohtiin pistin niitä vanhoja toiveita.

Tässä vaiheessa kaikki miettivät, että miksi Venäjää?
Kun kerroin suunnitelmista vanhemmille, he olivat ihmeissään. ''Nyt sä vasta ymmärsit?'' he sanoivat. Muistan ne ala-asteen hetket kun vanhemmat pakottivat minut vapaa-ajallani, kerran viikossa venäjän kielen tunnille. En ikinä halunu mennä sinne ja jossain vaiheessa (5luokalla?) sain tahtoni läpi. Mä lopetin venäjän kielen tunneilla käymisen! Lukion viimeisellä vuodella kun aloin suorittaa pitkän venäjän itsenäisiä kursseja mua alkoi kaduttaa. Kaduttaa se, että silloin aikoinaan lopetin siellä tunneilla käymisen. Innostuin venäjän kielestä ihan eri tavalla. Ymmärsin, että mulla on sen osaamisesta tosi paljon etua. Nyt haluan kehittää venäjän kielen osaamistani ja siksi hain tonne opiskelemaan. Se olisi oikeasti sitä mitä  haluaisin, koska nyt mua kerrankin kiinnostaa.

Eilen mä suuntasin pääsykokeisiin... En ollu valmistautunu hyvin. Kyllä mä luin, mutta liian vähän. Pääsykokeissa kaikki tehtävät ja osiot menivät hyvin ... paitsi YKSI! Valitettavasti tonne hakiessa se yksikin tehtävä voi sulkea nenän edestä ovet kiinni. Suomen kieliseen aineistoon pohjautuvan tehtävän kohdalla iski blackout. Muistin, että luin nämä kohdat ja mistä ja yhdestä kohdasta muistin kirjoittavani muistiinpanotki, mutta mitä olin muistiinpanoihin kirjoittanu... en muistanu. Tonne hakiessa, jokaisesta osiosta on saatava jotkut tietyt minimi pisteet  (yleenä puolet pisteistä). Tässä vaiheessa tajusin, että se oli siinä, sillä puolia pisteitä siitä osiosta en oman matikkapään avulla saanu laskettua millään. Tämä tarkoitti siis sitä, että en läpäissy pääsykoetta hyväksytysti läpi...
Musta toi oli kuitenkin hyvä opetus mulle. Pääsykokeessa mä ymmärsin sen, että en ole enään lukiossa, enkä pääse uusimaan tätä koetta viikon tai edes puolen vuoden päästä. Uusi yritys annetaan vasta kokonaisen vuoden päästä. Siellä koetilanteessa mä myös ymmärsin sen kuinka kovin mä tätä oikeasti haluan!

Virallisia pisteitä kokeesta ei ole vielä tullut, mutta olen aika varma, että ensi vuonna uudestaan yrittämään! Toki olisin voinu hakea opiskelemaan tota jonnekkin muuallekin, mutta jostain syystä Helsinki vetää mua tällä hetkellä tosi kovin puoleensa ja siksi päätin hakea vain sinne. Ensi kerralla mä kuitenkin toivon, että mä muistan sen tunteen, mitä tunsin tällä kertaa koetta palauttaessa ja sen voimalla jaksan lukea TÄYSILLÄ! Nyt odotan, että tuleeko muihin (ei niin kiinnostaviin) paikkoihin edes pääsykoe kutsua. Kyllä mä meen yrittämään, mutta todennäköisesti tässä on nyt edessä välivuosi. Ehkä ihan hyväkin pitää pieni tauko 12-vuoden opiskelun jälkeen. Saa nähdä mitä mahdollinen välivuosi tuo tullessaan ja olenko vuoden päästä edes hakemassa uudestaan tonne Helsingin yliopistoon. Toivottavasti olen!

Untitled

4 comments:

 1. Hienosti kirjoitettu teksti!! Mitä ajattelit tehdä nyt, kun pidät välivuotta?

  ReplyDelete
 2. Olipa kiva kuulla että oot venäjää lukemaan hakemassa :) ite tosiaan tulin just kotiin helsingin yliopiston pohjoismaisten kielten kokeesta, että aika samaan (tietty eri kieltä) oltiinkin hakemassa haha :Toivotaan nyt kuitenkin, että oiskin mennyt paremmin kuin luulit ja, että molemmat päästäis sisään :) !

  ReplyDelete
 3. Ja vielä, osaatko siis venäjää ihan Venäjällä asuvan venäläisen eli natiivin veroisesti?:) jos kuitenkin puhut sitä vanhempiesi kanssa kotona?

  ReplyDelete
 4. Hauskaa, että kuulostat tossa alussa aivan multa!:D Hain suuhygienistiksi, mutten päässyt ja sitten hain terveydenhoitajaksi ja pääsin:) Ainakin tällä hetkellä olen vielä tyytyväinen, ja suosittelen hakemaan myös kyseiseen koulutukseen ainakin omien kokemusteni perusteella :)

  ReplyDelete